$
שווקי חו"ל

עידן המובייל: מניית DSPG נושקת לשיא חמש שנים

שינוי המיקוד וכניסה למכשירי הדגל של סמסונג הקפיצו את מניית DSPG ב־23% מתחילת השנה. ההכנסות מהמוצרים החדשים, שתופסים את מקומם של שבבי הטלפונים האלחוטיים, צמחו לנתח של 44% מהכנסות החברה

דרור רייך 08:0805.09.16

משהו טוב עובר על חברת DSPG מהרצליה. מניית החברה נושקת לשיא של חמש שנים, לאחר שעלתה ב־23% מתחילת השנה וחצתה לאחרונה את רף 12 הדולרים. שווי השוק של החברה עומד על כ־255 מיליון דולר. שווי המניה אמנם עדיין רחוק ממחיר של יותר מ־70 דולר למניה, שנרשם אי־שם בשנת 2000 בשיא בועת הדוט.קום, אבל אין ספק שהמשקיעים מרגישים את השינוי שעובר על החברה. 

שוק הטלפוניה הקווי היה במשך שנים המגרש הביתי של DSPG, בהנהלת עופר אליקים, אבל בשנתיים האחרונות עוברת החברה שינוי דרמטי בעסקיה. תחום שבבי ה־DECT לטלפוניה הקווית (בעיקר לטלפונים אלחוטיים) שהיא מפתחת נמצא במגמת דעיכה. ברבעון השני של 2016 רשמה החברה ירידה של 25% במכירות של מוצריה המסורתיים, שעדיין אחראים למרבית הכנסותיה, אך מדובר בפעילות רווחית מאוד שאינה צומחת.

 

מנגד, תהליך זה מקוזז באמצעות צמיחה במגזר המוצרים החדשים של החברה, הכולל מכירת שבבים לשוק ה־VoIP (העברת קול באמצעות האינטרנט) ולשוקי הסלולר והבית החכם, שהגיעו לאחרונה לנתח של 44% מהיקף ההכנסות של DSPG, עם קצב צמיחה של 55%.

 

מהלך נוסף שתורם לחיזוק המניה של DSPG הוא הרכישה העצמית (Buyback) של מניותיה. עם תזרים מזומנים של 9 מיליון דולר, שנרשם ברבעון השני של השנה והוביל לקופת מזומנים של 123 מיליון דולר הודיעה DSPG בתחילת אוגוסט כי היא מגדילה את היקף ה־Buyback מ־8 מיליון דולר ל־10 מיליון דולר.

 

בראש המוצרים החדשים שתרמו לצמיחה ב־DSPG נמצא תחום ה־VoIP הארגוני, שמוערך בכ־300 מיליון דולר. בשל פרישת שתי השחקניות העיקריות מהתחום, טקסס אינסטרומנטס וברודקום, זכתה DSPG בשנתיים האחרונות במכרזים של Avaya, סיסקו ו־Alcatel־Lucent, שאחראיות לכ־60% מהשוק.

 

 

 

גם שוק הסלולר הוא מנוע צמיחה עבור DSPG, וההכנסות ממנו הגיעו ברבעון האחרון ל־4.6 מיליון דולר — כ־13% מכלל ההכנסות ברבעון. מדובר בעיקר בשבב HDClear של DSPG, המאפשר הפעלה קולית מדויקת של מכשירים גם בסביבות רועשות. השבב משולב היום במוצרי הדגל של סמסונג: הסמארטפון גלקסי S7 והשעון החכם Gear S2. השבב גם עתיד להיות משולב במכשיר החדש גלקסי Note 7. ההכנסות משוק הסלולר ב־2016 כולה צפויות להסתכם ביותר מ־15 מיליון דולר, לעומת תחזית קודמת להכנסות של 10–15 מיליון דולר.

 

מגזר צומח נוסף הוא החיישנים לבית החכם, או מוצרי האינטרנט של הדברים (IoT), שההכנסות ממנו גדלו ב־42% לעומת הרבעון המקביל ל־1.3 מיליון דולר. השבב ULE של DSPG מאפשר למפעילי תקשורת ויצרנים להציע יישומי בית חכם ו־IoT בתדר הטלפוניה האלחוטית, באמצעות נתב תקשורת ביתי וחיישנים המשולבים במכשירים שונים בבית.

 

האנליסטים של רות’ קפיטל פרסמו באחרונה סקירה על DSPG ובה הם מעניקים למניית החברה המלצת קנייה עם מחיר יעד של 14 דולר למניה, פרמיה של כ־20% לעומת מחיר השוק, והם סבורים כי מדובר בהזדמנות השקעה.

 

בחברה אופטימיים גם לקראת הרבעון הבא וסבורים שההכנסות צפויות להסתכם ב־37–40 מיליון דולר לעומת הכנסות של 35.2 מיליון דולר ברבעון המקביל. החברה צופה להציג רווח של 13–15 סנט למניה לעומת 7 סנט ברבעון המקביל.

 

"אימוץ מוצרינו החדשים בשווקים השונים והצמיחה בשולי הרווח הגולמי הם הבסיס לצמיחה ורווחיות ארוכי טווח וליצירת ערך לבעלי המניות", אמר המנכ"ל אליקים. מנגד יש לזכור ש־DSPG מחזיקה בקופת מזומנים של 123 מיליון דולר — כמחצית משוויה. בנוסף מרחפת מעליה הדעיכה בתחום שבבי הטלפוניה האלחוטית, שממשיך לשמש מוקד הרווח העיקרי של החברה. 

 

עופר אליקים מנכ"ל DSPG עופר אליקים מנכ"ל DSPG צילום: מורן להב

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x