$
מט"ח וסחורות

יצרני פצלי השמן מאיימים על אופ"ק: "ב-40 דולר לחבית - נחזור לייצר"

הירידות החדות במחירו של הנפט הפכו את תעשיית הפצלים לבלתי רווחית. אך כעת, על רקע הצהרת חברות אופ''ק ורוסיה כי הן עתידות להקפיא התפוקה המיוצרת, התעשייה האמריקאית עשויה לחזור לתמונה

שירות כלכליסט 16:0829.02.16

מבחינת יצרניות פצלי הנפט המובילות באמריקה, 40 דולר לחבית הוא הנורמלי החדש. זאת על רקע הצהרת חברות אופ''ק ורוסיה כי הן עתידות לחתום על הסכם הקפאה של כמות הפקת הנפט המיוצרת במטרה לעלות את מחירו. 

 

רק לפני פחות משנה טענו היצרניות המובילות כי הן זקוקות למחיר של מעל 60 דולר לחבית כדי לייצר עוד נפט, כעת חלקן טוענות כי יתפשרו על רמה נמוכה בהרבה בעת קבלת ההחלטה האם להגביר את הייצור.

התגובה הזו אמנם מדגישה את העמידות של הסקטור, אך גם משמשת כאזהרה ליריבות ולסוחרים: ההאטה בייצור הנפט בארה"ב שתעזור להקל את בעיית המלאי העודף ותאפשר למחירים להתאושש עלולה להתגלות כקצרה יותר מכפי שציפו.

 

בשבוע שעבר הודיע ג'ון הארט, סמנכ"ל הכספים של חברת הנפט קונטיננטל ריסורסס (Continental Resources) כי החברה תעלה את הוצאות ההון אם מחירי הנפט יטפסו לטווח ה-40 דולר. מהלך זה יאפשר לחברה, שבבעלות הרולד האם, להעלות את היצור ב-2017 ביותר מ-10%.

 

 צילום: בלומברג

 

במקביל, החברה היריבה וויטינג פרוטליום (Whiting Petroleum), מתכוונת להפסיק את פעולות הסידוק ההידראולי (קידוחי ה-'פראקינג') עד סוף מרץ, אך "תשקול להשלים את הקידוח בחלק מהבארות" אם הנפט ייסחר ברמה בין 40-45 דולר לחבית, כך לפי המנכ"ל ג'ים וולקר.

 

לפני פחות משנה, כשהחברה הייתה עוד במגמת הוצאת כספים, טעם וולקר כי יפעילו בארות נוספות רק אם הנפט יגיע לרמה של 70 דולר.

 

אף שיש מקום להתייחס להערות הללו בערבון מוגבל, הן משמשות כתזכורת לאופן שבו ירידה חדה בעלויות ויעילות הפכו את סקטור פצלי הנפט האמריקאי, שנתפס בתחילה כשולי, לשחקן מרכזי בתעשייה, וכיריב מרכזי למדינות יצרניות הנפט החברות בקרטל אופ"ק.

 

עם זאת, בשלב זה כלל לא בטוח שמחירי הנפט יטפסו בחזרה ל-40 דולר בזמן הקרוב. האנליסטים במורגן סטנלי מעריכים כי המחיר הממוצע יחוג סביב ה-30 דולר עד סוף השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x