$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

הרובל צנח - ופוצץ את הסדר החוב במירלנד

מנכ"ל מירלנד הודיע למחזיקי האג"ח כי נוכח נפילת המטבע הרוסי, החברה לא תוכל לשרת את הסדר החוב שכבר אושר. המחזיקים הסכימו לדון בהסדר חדש רק אם יוזרמו 15 מיליון דולר במזומן

גולן חזני 07:0301.02.16

חודשיים וחצי לאחר שאושר הסדר החוב של מירלנד בידי אסיפת בעלי המניות שלה ובידי דירקטוריון החברה־האם כלכלית ירושלים, הוא נפתח אתמול מחדש. הצדדים צפויים לנסות להגיע להסדר חדש בחברה, העוסקת בייזום ובפיתוח פרויקטי נדל"ן ברוסיה, או שייאלצו לצאת למאבק נוסף על ההסדר שהיקפו כמיליארד שקל.

 

ל"כלכליסט" נודע כי מנכ"ל מירלנד רומן רוזנטל נפגש אתמול עם נציגות מחזיקי האג"ח של החברה. רוזנטל הודיע להם כי לאור היחלשותו הדרמטית של הרובל בחודש ינואר, תזרים החברה לא יוכל לשרת את הסדר החוב במתכונת שעליה סוכם כבר לפני כחצי שנה.

 

המחזיקים ההמומים הודיעו לרוזנטל כי כתנאי ראשון יסכימו לדון בהסדר חדש רק אם החברה־האם כלכלית ירושלים תתחייב מחדש להזרים 15 מיליון דולר לחברה במזומן, שיעברו למחזיקי האג"ח. על הזרמה זו, לדרישתם, להתבצע ביום הראשון של ההסדר. 

רומן רוזנטל מנכ"ל מירלנד רומן רוזנטל מנכ"ל מירלנד צילום: עמית שעל

 

המחזיקים שוקלים לתבוע בגלל עיכוב ההסדר

 

מירלנד היא זרוע פעילות הנדל"ן ברוסיה שהקים אליעזר פישמן, והיא מוחזקת בידי כלכלית ירושלים ושתיים מהחברות־הבנות שלה, מבני תעשייה ודרבן. מירלנד היא חברה קפריסאית, וההסדר בה עבר את כל האישורים הנדרשים להוציא אחד — זה של בית המשפט בקפריסין. המחזיקים שוקלים לתבוע את בעלי התפקידים בחברה ובכלכלית ירושלים בגין השהיית האישור בבית המשפט.

 

מחזיקי האג"ח של החברה מהסדרות הגדולות, סדרות ג'–ו' (850 מיליון שקל ע"נ בסך הכל), הם אלה שאישרו את ההסדר.

 

ב־2014 נקלעה מירלנד לקשיים בעקבות התפרצות המשבר הכלכלי ברוסיה וקריסת המטבע המקומי. המנכ"ל רוזנטל ביקש ממחזיקי האג"ח פסק זמן בתשלומי החוב לצורך ארגון הפעילות מחדש.

 

ההסדר עם המחזיקים הושג באוקטובר 2015

 

מירלנד הגיעה להסכם עם המחזיקים באוקטובר 2015 על חוב של 1.02 מיליארד שקל (כולל קרן וריבית שנצברה). במסגרתו כלכלית ירושלים תעביר 15 מיליון דולר, ותשלומי הקרן (וכן חלק מתשלומי הריבית) יידחו. אלה יחלו להיות משולמים מיולי 2018.

 

נוסף על כך נקבע כי מירלנד תקיים הנפקת זכויות שבמסגרתה התחייבו בעלות השליטה להזרים את חלקן בהנפקה ולהשלים את החסר.

 

תמורת דחיית התשלומים למחזיקי האג"ח תגדל הריבית השנתית בכל אחת מהסדרות ב־1.25%, כך שתגיע ל־6.75%–9.75%. בנוסף יוקצו למחזיקי אג"ח מירלנד 16.4 מיליון מניות של החברה (13.64%), וכן יוקצו כתבי אופציה מסדרה א' (5.16 מיליון אופציות הניתנות למימוש, כ־4.12% ממירלנד), כתבי אופציה מסדרה ב' (4.65 מיליון אופציות הניתנות למימוש, כ־3.73% ממירלנד) וכתבי אופציה מסדרה ג' (4.65 מיליון אופציות הניתנות למימוש, כ־3.73% ממירלנד). אופציות אלה ייסחרו בישראל.

 

בעלות השליטה במירלנד התחייבו להזרים לחברה 15 מיליון דולר במסגרת הנפקת מניות. אלה יפקידו בנאמנות 51% מהמניות שהן מחזיקות במירלנד, ואם לא יעמדו בהתחייבויותן — המניות הללו יחולטו. לבעלות השליטה יוקצו 46.5 מיליון אופציות מסדרה ד'. בהנחה שמניות אלה ימומשו במלואן, הן יהוו 28% מהון המניות של חברת הנדל"ן.

 

כלכלית ירושלים נמצאת בשליטת אליעזר פישמן, אולם רק על הנייר. בפועל, לאחר שפישמן לא עמד בחובותיו האישיים לבנק לאומי, מינה הבנק ארבעה דירקטורים מטעמו בראשות אהרון פוגל להוביל את החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x