$
שווקי חו"ל

שר הכלכלה הרוסי: נאלץ למכור בנקים כדי להתמודד עם מחיר הנפט

השר אלכסיי אוליוקאייב אמר את הדברים בכנס במוסקבה והעריך כי מחירי הנפט צפויים להישאר ברמתם הנמוכה במשך תקופה ארוכה. "הסיכון הגדול ביותר לרוסיה הוא לא ב-20 דולר לחבית, אלא באורך התקופה של המחירים הנמוכים", אמר

מיקי גרינפלד 12:1613.01.16

שר הכלכלה הרוסי אלכסיי אוליוקאייב (Alexei Ulyukayev) אמר היום (ד') בכנס כלכלי במוסקבה כי להערכתו, מחירי הנפט צפויים להישאר ברמתם הנמוכה במשך תקופה ארוכה. אוליוקאייב קרא בכנס לבחון מחדש את הפרטת הבנקים הגודלים במדינה.   

השר הוסיף והבהיר כי "הסיכון הגדול ביותר לכלכלה הרוסית הוא לא ירידה של מחיר הנפט ל-20 דולר החבית אלא אורכה של התקופה בה רמת המחירים תהיה כה נמוכה".

 

לדברי אוליוקאייב, המצב הנוכחי של מחירי הנפט מכאן והבידוד של רוסיה מהשווקים העולמיים בשל הסנקציות של המערב מכאן, מחייבים אותה לבחון מכירה של נכסים, ובאופן ספציפי מכירת אחזקות הממשל בבנקים הרוסים הגדולים.

 

"אנו חייבים להגדיל את ההון של המערכת הבנקאית. כיצד אנו יכולים לעשות זאת בסיטואציה של צמצום תקציבי וביקוש נמוך להון המקומי? אני מאמין שאנו צריכים לבחון מחדש את האפשרות להפרטת הבנקים הגדולים שלנו, Sberbank ו-VTB", אמר השר.

 

שר האוצר הרוסי אנטון סילואנוב (Anton Siluanov) תמך בעמדת עמיתו טען גם הוא כי מחירי הנפט הנמוכים צפויים להישאר איתנו למשך זמן ממושך. סילואנוב הוסיף כי המשרד "יבחון מחדש את תקציב המדינה על בסיס הערכה זו". לדבריו, תוגש הצעה לממשלה על קיצוץ של 10% בתקציב.

 

תקציב המדינה הרוסי מבוסס על מחיר של 50 דולר לחבית נפט, אך הממשלה כבר הודיעה לאחרונה כי תבחן אותו מחדש לנוכח רמת המחירים הנוכחית. על פי סילואנוב, הגירעון התקציבי של רוסיה יעמוד על אפס ברמת מחירים של 82 דולר לחבית.

   

מימין: שר האוצר הרוסי אנטון סילואנוב ושר הכלכלה אלכסי אוליוקאייב (ארכיון) מימין: שר האוצר הרוסי אנטון סילואנוב ושר הכלכלה אלכסי אוליוקאייב (ארכיון) צילום: רויטרס

 

לפני כשבוע דיווח משרד האנרגיה של רוסיה על שיא פוסט סובייטי בתפוקת הנפט בחודש דצמבר. הפעילות המוגברת בתחום היא חלק מניסיון של הקרמלין להתמודד עם הצניחה במחיר הנפט.

  

הייצור הסתכם ב־10.825 מיליון חביות ביום בחודש שעבר, עלייה של 0.4% לעומת השיא הקודם, שנקבע בנובמבר - כך לפי חישובים שביצעה סוכנות בלומברג על סמך הנתונים. התפוקה לשנה כולה עלתה ב־1.4% לעומת 2014, ליותר מ־534 מיליון טונות, שהם כמעט 10.726 מיליון חביות ביום.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x