$
המלצות 2016

המלצות 2016

אחרי תשואה של 18%: באפסילון הולכים על רשתות השיווק והפריפריה

האנליסטים של בית ההשקעות מפזרים את תיק המניות הממולץ ל-2016 במגוון סקטורים כמו נדל''ן, אשראי וביטחון. מהן איגרות החוב הממולצות של אפסילון ומה הם חושבים שיעשה הדולר?

אמיר רוזנבאום 18:5125.12.15

פרוייקט ההמלצות השנתי של "כלכליסט" ממשיך והפעם תורו של בית ההשקעות הקטן אפסילון. בשנה שעברה האנליסטים של בית ההשקעות השיגו תשואה של 18% בבחירת המניות והכל בזכות מניית חילן שזינקה ב-98.5%. אחריה עלתה רבוע נדל"ן ב-3% ונובה שעלתה ב-1%. בית ההשקעות פיספס בבחירה עם אפריקה נכסים שירדה ב-8.4% ובבנק הבינלאומי שירד ב-5.18%.

 

לחצו כאן לכל ההמלצות של 2016

 

בכל הקשור לאג"ח בית ההשקעות פגע בכל הבחירות שלו אבל השיג תשואה נמוכה יחסית של - 3.7%:  לוינשטיין הנדסה אג"ח ג' הובילה את הבחירה עם עלייה של 6.2%, אחריה הייתה זאת אספן גרופ אג"ח ה' שעלתה ב-5.2%. חברת בראק אן.וי אג"ח ג' נתנה תשואה של 4.3%, אמות אג"ח ב' עם תשואה של 2.5% ורבוע נדל"ן ה' שעלתה ב-0.4%.

 

השנה האנליסטים של בית ההשקעות מביעים אמון בלפזר את תיק המניות במגוון סקטורים כמו נדל''ן, אשראי ובטחון. בבחירת האג"ח האנליסטים נוטים בעיקר להשקיע בתחום הנדל''ן ובחורים ב-3 אגרות חוב של חברות העוסקות בתחום.

המניות המומלצות לשנת 2016:

 

אמות, תשואה בשנת 2015: 16%

במהלך שנת 2015 אמות התמודדה בהצלחה רבה עם פינוי שטחים בהיקף רחב והצליחה להגדיל את שיעור התפוסה בנכסיה מכ-94.2% בתחילת השנה לכ-95.9% כיום.

לחברה 3 נכסים בשלבי הקמה, שניים מהם כבר הושכרו במלואם לאגד ולרשת מלונות פתאל בחוזים ארוכי טווח. כמו כן, גם מגדל אטריום ברמת גן מתחיל להתאכלס וצפוי לתרום ל-NOI של החברה כ-80 מיליון שקל בתפוסה מלאה. לאחר השלמה והשכרה של שלושת הנכסים הנמצאים בהקמה ה-NOI של אמות צפויות לצמוח בכ-20%, כאשר חלק ניכר מהגידול צפוי להיות מתורגם לשורת ה-FFO. אמות מחלקת כ-60% מה-FFO השנתי בתור דיבידנד, מדובר בתשואת דיבידנד מאוד גבוהה של כ-5.5%.

 

 

סלע קפיטל נדל"ן, תשואה בשנת 2015: ללא שינוי מהותי

מתחילת שנת 2015, סלע קפיטל רכשה נכסים מניבים בהיקף כספי כולל של 553 מיליון שקל, אשר צפויים להגדיל את ה-NOI השנתי בכ-44 מיליון שקל. על מנת לממן את הרכישות המסיביות, החברה הנפיקה הון מניות ואופציות בהיקף כספי של כ-308 מיליון  שקל וגייסה אג"ח בהיקף של כ-251 מיליון שקל. לאחר הנפקה ורכישת הנכסים מוזכרים, נותרו בקופת החברה כ-152 מיליון שקל במזומן שעשויים לשמש אותה לרכישת נכסים חדשים בהיקף כספי של כ-350 מיליון שקל.

 

לפי הערכות שלנו ,במקרה והחברה תבצע רכישות חדשות, תשואת הדיבידנד בשנה הבאה עשויה להגיע לכ-9%-8%. בנוסף חשוב לציין שגם אם החברה לא תבצע כלל רכישות נכסים חדשים, תשואת הדיבידנד שנתית צפויה לעמוד על כ-8%-7%.

 

נאוי, תשואה בשנת 2015: 3.2%+

חברת מתן אשראי חוץ בנקאי לעסקים. בשנה האחרונה נבלמה מגמת הגידול בתיק האשראי שאפיין את החברה בשנים האחרונות בעקבות התמתנות בצריכת האשראי העסקי במשק וכן רצונה של החברה להקטין את סיכוני האשראי שאליהם היא חשופה. נאוי מה שצפוי לשפר את חוסנה הפיננסי ולאפשר כר צמיחה פורה עבור החברה.

 

ויקטורי, תשואה בשנת 2015:  54%+

רשת מזון הדיסקאונט, מציגה ביצועים מעט פושרים לאחרונה (פדיון למ"ר בסניפים ושיעורי רווחיות קטנים ביחס לתקופה מקבילה). ולמרות זאת, השינויים הפוקדים את ענף הקמעונאות מביאים לכך שהענף מחפש נקודת שיווי משקל חדשה. ויקטורי שהשלימה מהלך משמעותי לאחרונה כאשר סגרה על רכישת חמישה סניפי מגה שאותם היא צפויה לפתוח עד תחלית 2016, שעשוי לאותת על צמיחה משמעותית של החברה.

 

 צילום: תומי הרפז

 

נייס, תשואה בשנת 2015: 14%

במסגרת יישום של התוכנית האסטרטגית של החברה מכרה נייס במחצית השנייה של 2015 את פעילותה של החטיבה הביטחונית. המהלך שהפך את נייס לחברת תוכנה ארגונית טהורה ופשוטה יותר עם אפשרות להתמקד בפיתוח ושיווק של מוצרים המאופיינים ברווחיות גבוהה יותר בהשוואה לפרויקטים בתחום הביטחוני המאופיינים ברווחיות נמוכה יחסית. לאור האמור, ניתן לצפות המשך צמיחה בהכנסות ושיפור בשולי הרווח של ההחברה.

 

אג"ח המומלצות לשנת 2016:

 

נורסטאר אג"ח יא'

הפעילות העיקרית של נורסטאר היא החזקה של כ-50% במניות של גזית גלוב. בהנחה שגזית גלוב תמשיך לחלק דיבידנד שנתי בסכום של כ-320 מיליון שקל גם בשנים הקרובות, התקבולים של נורסטאר מדיבידנד צפויים לעמוד על כ-160 מיליון שקל בשנה. החוב של נורסטאר פרוס בצורה נוחה והחברה צריכה לפרוע מדי שנה כ-7%-14% מסך החוב הכולל. ברשות החברה נכסים כספיים בסך של כ-670 מיליון שקל המספקים לשירות קרן החוב עד שנת 2018. אנחנו סבורים שלמרות שמדובר בחברת החזקות, בזכות רמת המינוף הנמוכה, יתרות הנזילות הגבוהות, נכסים איכותיים בחברות הבנות, לנורסטאר קיימת יכולת טובה לשרת את החוב בשנים הקרובות.

 

שופרסל ו'

רשת השיווק הגדולה בישראל, מציגה שיפור עקבי בביצועים הפיננסיים בשנה האחרונה עם השלמת התוכנית האסטרטגית שהחלה בשנת 2014, שכללה הורדת מחירים צמצום סניפים גדולים וסגירת סניפים לא רווחיים. למרות שביכולת לגייס אשראי מהבנקים החברה מחזיקה בחוב אג"חי בסך 3.2 מיליארד שקל בלבד. בנוסף לרשות שופרסל נכסי נדל"ן לא משועבדים (בין אם בשימוש ובין אם כנדל"ן להשקעה) בסך של כ-2.5 מיליארד שקל. כל אלו נותנים לבעלי החוב תחושת ביטחון באשר ליכולת הפירעון של החברה.

 

 צילום: סיון פרג'

 

כנפיים ב'

חברת החכרת מטוסים, בעלת תזרים יציב (מח"מ החכרה של כחמש שנים). נהנית בעשורים האחרונים משינוי מודל עסקי של חברות תעופה מבעלות על המטוסים לחכירתם. בנוסף ירידת מחירי הנפט מקטינה את היתרונות ברכישת וחכירת מטוסים חדשים ודוחפת חברות תעופה להשתמש במטוסים ישנים יותר כמו שברשותה של גלובל. בנוסף, מדובר באג"ח צמוד דולר, ציפיות הריבית הנוכחיות בארה"ב עשויות לתמוך בחשיפה דולרית.

 

אדגר ט'

חברת נדל"ן מניב שפועלת בעיקר בישראל, פולין וקנדה. יחס הון למאזן של כ-22%. החברה דיווחה ברבעון השלישי לשנת 2015 על גידול של כ-20% בהכנסות ביחס לתקופה המקבילה אשתקד, בעיקר כתוצאה מהתקדמות האכלוס בפרויקט מהותי APW שבפולין (שמשווק כיום בכ-85% לעומת כ-23% בעת רכישתו בשנת 2013) ובפרויקט אדגר 360 בתל אביב. שיפור האכלוס בפרויקטים מהותיים ותזרים המזומנים היציב של החברה מיטיב עם בעלי החוב באדגר.

 

אלמוגים ב'

חברת הנדל"ן היזמי שפועלת בעיקר בפריפריה. לטובת בעלי הסדרה מועמדות שעבוד על העודפים בפרויקט אילת, ששיעור המכירות בו הגיעה לכ-97%, פרויקט עמק הכרמל א' הכולל שיעורי מכירות של 60.5%, פרויקט המושבה עפולה הכולל מכירות של כ-34%. סך הבטוחות בפרויקט זה מוערכות בכ-203% מערכו ההתחייבותי של הסדרה. לאור יחסי הכיסוי המשמעותיים, ניתן לצפות שהחוב זה יפרע במועדו.

 

פיזור תיק ההשקעות לשנת 2016:

ארה"ב תהווה כ-40% מתיק המניות כאשר יינתן משקל יתר לסקטורים הבאים : פיננסים, טכנולוגיה, מוצרי בני קיימא ואנרגיה.

אירופה תהווה כ-25% מהתיק בדגש על ענפי הפיננסים ומוצרי הצריכה והבני קיימא.

ישראל תהווה כ-25% מהתיק כאשר משקל יתר יינתן לבנקים ולחברות הנדל"ן המניב.

שווקים מתעוררים יהוו כ-10% מהתיק תוך מתן משקל יתר להודו, סין ודרום קוריאה.

 

התחזית לשנת 2016:

דולר (בשנת 2015 :0.7%-)   3.8

יורו (בשנת 2015: 11.78%-)  4.1

תל אביב 25 (בשנת 2015 :0.4%+) 1620

דאו ג'ונס (בשנת 2015 :3.7%-)  18,350

בטל שלח
    לכל התגובות
    x