$
המלצות 2016

המלצות 2016

מאמינים בבני גנץ - המלצות בנק אגוד לשנת 2016

לאחר שנה מוצלחת עם תשואה של 25% במניות שבחר, האנליסטים של אגוד מאמינים בסקטור הנדל"ן עם אמות, בכיל שתצליח להפתיע אחרי שירדה ב-44% השנה, וששערו של היורו יעמוד על 3.8 שקלים

את אקרוד הסיום של פרויקט ההמלצות של "כלכליסט" יתן בנק אגוד, שהצליח להשיג תשואה גבוהה של 25% בשנה שעברה כאשר האנליסטים שלו הצליחו לזהות את העליות ב-פרוטרום שזינקה ב-71%, אלביט מערכות שעלתה ב-46%, מטריקס שקפצה ב-35% וקמהדע שהוסיפה 13.5% לערכה.

 

האכזבה הגדולה של מחלקת המחקר הייתה במניית כיל שנפלה ב-41% ויחד איתה הסיכוי לסיים בשלושת המקומות הראשונים. השנה האנליסטים של הבנק מאמינים חזק בנדל''ן כאשר 3 מתוף 5 חברות שבחרו עוסקות בתחום.

 

מניות מומלצות לשנת 2016:

 

קמהדע, תשואה ב-2015: 14%

קמהדע היא חברת ביו-פרמצבטיקה, בעלת שני מגזרים – תעשייתי והפצה. לחברה מספר מוצרים בניסוי במעמד תרופת יתום, כאשר מוצר הדגל של החברה הינו הגלסיה לחולי "נפחת תורשתית", לאחרונה חתמה קמהדע על הרחבה נוספת של ההסכם האסטרטגי עם חברת בקסלטה לשיווק המוצר בארה"ב. בשבוע שעבר פרסמה החברה את תוצאות ניסוי לחיסון כלבת בארה"ב (גודל שוק של 100 מיליון דולר) שהיו חיוביות ולכן הצפי הינו לקבלת אישור שיווק לקראת סוף שנת 2016, דבר אשר יגדיל את הכנסות החברה ממוצר זה החל בשנת 2017. שנת 2016 צפויה להיות שנת מפתח, בה ייתכן ויתקבלו אישורי שיווק ותוצאות ממספר ניסויים מרכזיים. הפתעה בדמות אישור שיווק לגלסיה באינהלציה באירופה תעלה משמעותית את שווי החברה. יש לציין שהענף בו פועלת החברה הינו בסיכון גבוה. המלצת "קניה".

 

כיל, תשואה ב-2015: 38%-

לחברה תשואת דיבידנד של 3.5% (ע"פ שווי שוק). כיל אותגרה עם אחת השנים הקשות שלה מה שהתחיל עם פיטורי עובדים ושביתות במפעלי רותם וים המלח, המשיך עם אישור ששינסקי וכן עם מחירי האשלג הירודים שהשפיעו על הסקטור כולו. שנת 2016 צפויה להערכתנו להיות שנת התאוששות לכיל בה נתחיל לראות באופן חלקי את הפירות מתוכנית הרה ארגון וההתייעלות שלה במפעלים וכן מרכישות אחרונות שביצעה, בין היתר מכרה הפוספט שנרכש לאחרונה בסין. בתוך כך, נציין כי מגזר הפוספט צפוי ליהנות מביקוש שיא (ע"פ צפי של חברת מוזאיק, מתחרה גלובאלית גדולה, לשנת 2016). בנושא המדיני הקרב הבא של כיל הוא על הארכת זיכיון ים המלח מעבר לשנת 2030 וכן בקשתם להקלות נוספות. הצפי שלנו הוא שהממשלה תיפגש איתם בעמק השווה ולא תוותר כל כך מהר על המעסיקה הגדולה בנגב. המלצת "קניה חזקה" .הענף בו פועלת החברה הינו בסיכון בינוני-גבוה.  

 

כיל כיל צילם: אוראל כהן

 

אמות, תשואה ב-2015: 15%

לחברה, שהרמטכ"ל לשעבר בני גנץ הוא דירקטור בה, תשואת דיבידנד מבין הגבוהות בסקטור הנדל"ן המניב של כ- 5.6%. בהתחשב בכך שהחברה אינה פועלת במינוף גבוה מדי ומפזרת נכונה את נכסיה לפי מגזרים ומעגלים, וכן בהתחשב בפוטנציאל הצמיחה שלה לטווח הקצר (בעיקר ממגדל המשרדים אמות אטריום הצפוי להתחיל להניב מרבעון 2 2016), כמו גם תנאי השוק, הריביות והתשואות המוערכות לשנה הקרובה בארץ אנו סבורים שהמניה מתומחרת נמוך יחסית למתחרותיה, כאשר אצלנו היא מתומחרת בהמלצת "תשואת יתר".

 

ריט 1, תשואה ב-2015: 14%

לחברה תשואת דיבידנד של 6% ואיתנות גבוהה, בין היתר מכורח היותה קרן ריט, וכל נכסיה המניבים אינם משועבדים. בנוסף, לחברה אחוזי תפוסה גבוהים בנכסיה (98%). הרכישות האחרונות שביצעה (75% ממתחם הקניות הראשון בגן יבנה, הגדלת אחזקות בבית פסגות בת"א וכן רכישה באמצע השנה של חניון קרתא בירושלים) בשילוב עם מחזור חוב נכון של החברה צפויים להגדיל את ה-FFO שלה לשנת 2016. עם זאת, נציין כי מה שעלול להעיב על מניות הסקטור הם עליית תשואות האג"ח הממשלתיות הצמודות למדד. המלצת "תשואת יתר".

 

ריט 1 ריט 1 צילום: נמרוד גליקמן

 

אירפורט סיטי, תשואה ב- 2015: 9%

איירפורט סיטי הינה חברת נדל"ן מניב בעיקר בתחום המסחר, המשרדים והתחנות המרכזיות. אנו ממליצים על החברה מכמה סיבות עיקריות: ראשית, יצרנית ערך- לאחר המיזוג עם נצבא, החברה מייצרת כיום FFO המוערך על ידנו בכ-420 מיליון שקל בשנה, משקף מכפיל FFO של 8.2, הנמוך מכל חברות נדל"ן המניב. שנית- יציבות פיננסית גבוהה. לחברה מינוף נמוך מאוד והיא מדורגת AA. שלישית- הנהלתה לא שואבת את החברה. בשונה מחברות בורסאיות רבות, הוצאות ההנהלה והכלליות הינן נמוכות מאוד יחסית להיקף פעילות הקבוצה. רביעית- למרות שממוצע תשואת שיערוך נכסיה גבוהה מ- 8% החברה נסחרת במכפיל הון נמוך מ- 1.

 

תיק השקעות המומלץ לשנת 2016:

  

הערכה 1 הערכה 1

 

באפיק המנייתי:

אנו ממליצים על חשיפה של 20% במניות + 5% בסחורות (זהב).

 

40% ישראל

60% חו"ל

 

כאשר מתוך מניות חו''ל 55% אירופה (23% אנגליה ). אסיה ללא יפן - 12% ,יפן 10% (בנטרול מטבע). 

 

מבחינת הסקטורים בארה"ב מומלצת השקעה בסקטורים: על רקע החשש הגובר מן הטרור בעולם וצורך המדינות השונות להצטייד במערכות ביטחוניות מגוונות אנו ממליצים על השקעה בסקטור החברות הביטחוניות ,סקטורים מומלצים נוספים הם: סקטור הצריכה המחזורית בשל המשך השיפור בכלכלה, סקטור הבריאות המאופיין בחברות גלובליות יציבות בעלות תזרימי מזומנים גבוהים, וסקטור הפיננסיים על רקע המשך הצמיחה והשיפור בכלכלה האמריקאית. בנוסף אנו ממליצים על תת הסקטור - הבנקים האיזוריים בארה"ב הצפויים ליהנות מהעלאת ריבית בהמשך ושיפור הכלכלה.

 

תיק ספקולטיבי:

 

הערכה 2 הערכה 2

 

התחזיות לשנת 2016:

הדולר -  4 שקל לדולר

היורו – 3.85 שקל ליורו

ת"א 25 –עלייה של 4%

דאו ג'ונס – עלייה של 6%

 

גילוי נאות: למוציא האנליזה אין עניין אישי בניר ערך נשוא האנליזה. האמור באנליזה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x