$
בורסת ת"א

הזוכה במהלך העסקי של כלכליסט: פרוטרום

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, שהשלימה רכישה של מעל 46 חברות מאז שנת 2000 עקץ את כחלון: "אם יש שר בכיר שאומר כי בחצי השנה הקרובה הוא יטפל רק בשני דברים, אל לנו להתפלא שההסתכלות של המערכת הממשלתית לא מסתכלת כמו שאנחנו חושבים שצריך - לטווח של 5 ו-10 שנים". במקום השני זכתה טבע ובמקום השלישי טאואר

ניר צליק 12:0307.09.15

בתחרות המהלך העסקי של כלכליסט בשיתוף עם זיו האפט BDO זכתה פרוטרום שהשלימה רכישה של מעל ל-46 חברות מאז שנת 2000, ורק אתמול השלימה רכישה של חברה נוספת. במקום השני זכתה טבע שרכשה את אלרגן לאחרונה והמהלך שלה היה ההגנה על הקופקסון עם השקת המינון החדש – 40 מיליגרם. במקום השלישי זכתה טאואר שרכשה 3 מפעלים מפנסוניק בשנת 2014 והגיעה לקצב הכנסות של כמיליארד דולר. ברשימת המתחרים היו טאואר, טבע, פרוטרום, סייבר ארק, מובילאיי, אורמת ואורבוטק.

  


 

אורי יהודאי, מנכ"ל פרוטרום, אמר כי "כשאמרו לי לבוא לפגישה התלבטתי אם לבוא ואמרתי שאני לא בנוי לתחרויות. אני מודה לכולם. אם יש חברה שאני מעריץ זו טבע, למדתי המון מאלי הורוביץ ואני גאה בארז ויגודמן שממשיך את הדרך שלו. כמה מלים על פרוטרום, היום אנחנו חברה גלובלית מובילה בתחום הטעם וחומרי הגלם הייחודיים למזון. אנחנו מוכרים למעל ל-20 אלף לקוחות 30 אלף מוצרים. הפכנו לחברה גלובלית עם צמיחה פנימית מעל קצב השוק. יש לנו 45 מפעלי ייצור ברחבי העולם ו-75 משרדי שיווק ומכירות. מעל 3,500 עובדים מרוצים ומה שחשוב לראות זה שמעל ל-40% מהעובדים שלנו הם בתחום הפיתוח. אנחנו היום מספר 6 בעולם בתחום הטעם. היינו מספר 100 לפני 13 שנה. אף אחד לא החשיב אותנו כשחקן משמעותי והיום אין מישהו שלא מכיר אותנו.

 

 אורי יהודאי מפרוטרום מקבל את הפרס הראשון אורי יהודאי מפרוטרום מקבל את הפרס הראשון צילום: עמית שעל

 

"כשאנחנו מסתכלים קדימה אנחנו מציבים יעד של הכפלת הפעילות. עד היום זה מה שעשינו ואנחנו רוצים להמשיך לעשות. מעל ל-1.5 מיליארד דולר מכירות, אנחנו מאמינים שזה יקרה לפני 2020. המהלכים שעשינו התמקדו בשני תחומים עיקריים, תחום המוצרים, חדירה והעמקה בתחום המוצרים הטבעיין, ובצד הגיאוגרפי, גידול מחוץ לאירופה. צמיחה משמעותית בשווקים המתפתחים ובשוק האמריקאי מה שהביא לשיפור וגידול במכירת שלנו וכמעט הכפלה של הרווח שלנו.

 

"חיברנו תחת קורת גג אחת את האסטרטגיה של חיבור בין חומרי טעם לבריאות, המיקוד שלנו נתן לנו בידול משמעותי מול שחקנים גדולים יותר ומנוסים יותר. אנחנו ממוצבים כשחקן ייחודי, ואין שחקנים שמתמקדים בחיבור הזה והמיקוד שלנו מסתכל על מה רוצה הצרכן ומה רוצה השוק.

 

שלושת הזוכים עם חבר השופטים שלושת הזוכים עם חבר השופטים צילום: עמית שעל

 

"הלקוח נמצא אצלנו במרכז ויש לנו מגוון יכולות טכנולוגיות. בנינו מעגל יכולות באמצעות שילוב של מחקר ופיתוח פנימי דרך רכישות. החיבור של היכולות שלנו נותן ערך מוסף ללקוחות. כל הרכישות שעשינו היו בין שווקים מתפתחים לארצות הברית. זה סייע לנו בביזור הגיאוגרפי. הנתח של השווקים המתפתחים עלה פי שלוש והנתח של מערב אירופה ירד מ-51 אחוז ל-30 אחוז. ארצות הברית משלשת את עצמה ובשנתיים הקרובות נכפיל שם את המכירות שלנו. כשמסכמים את האבנים העיקריות של מסע הצמיחה שלנו אנחנו רואים המשך מיקוד בשווקים המפותחים ובשווקים המתפתחים. יש לנו עוד מה לעשות גם באסיה ואמריקה הלטינית.

 

"בקרב הלקוחות, שוק הפרייבט לייבל צומח ואנחנו גם נמשיך להעמיק בתחום המוצרים הטבעיים. אלה יאפשרו לנו להכפיל את הפעילות שלנו ולשפר את הרווחיות שלנו ולהציף ערך לבעלי המניות שלנו. החזון שלנו הוא לחבר את הטעם עם הבריאות, עם התמיכה של העובדים ובעלי המניות שלנו. זה לא מובן מאליו עבורנו. אחד החוסרים המשמעותיים שלנו הוא במנהלים שיכולים לנהל חברות גלובליות. אני חושב שיש פער ענק בין איפה שהייתי רוצה לראות את מאגר המנכ"לים לבין איפה שאנחנו נמצאים היום ויש אתגר ענקי, גם של האקדמיה, וגם של התעשייה והממשלה ומערכת החינוך. זה מערך שלם שצריך לפעול יחד ודיברו על זה כמה וכמה אנשים. צריך להסתכל עשר ועשרים שנה קדימה".

 

יהודאי לא שכח לעקוץ את כחלון ואמר, "אם יש שר בכיר בממשלה, שאומר, אותי מעניין בחצי השנה הקרובה לטפל רק בשני דברים, אולי בינוי, אולי לטפל בבנקים, כי הם בעייתיים, כי עוד חצי שנה יהיו בחירות או משהו דומה, אז מה לי להסתכל הלאה.. אל לנו להתפלא שההסתכלות של המערכת הממשלתית, לא מסתכלת כמו שאנחנו חושבים שצריך להסתכל, לטווח של 5, 10 ואלי הורביץ דיבר לפעמים על 20 שנה, על הסתכלות ארוכת טווח, שאנחנו רוצים לראות אותה גם בצד של הממשלה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x