$
בורסת ת"א

כלבי השמירה מטעם הציבור בדרך לדירקטוריון ישראמקו

בעקבות התיקון לחוק השותפויות, לראשונה הציבור המשקיעים יקח חלק בבחירת הדח"צים לשותף הכללי שבשליטת קובי מימון וחיים צוף

רעות שפיגלמן 08:1218.08.15

צעדים ראשונים לכיוון ייצוגו של ציבור המשקיעים בדירקטוריונים של השותפים הכלליים בשותפויות חיפושי הגז. ביום ראשון ייבחרו שלושה דירקטורים חיצוניים לשותפף הכללי בישראמקו שבשליטת (30%) חיים צוף וקובי מימון, מקורבו של שר האוצר משה כחלון. בנוסף, תבחר האסיפה הכללית מפקח שתפקידו לפעול להנפקת יחידות ההשתתפות בבורסה. צעד זה נעשה בעקבות התיקון לחוק השותפויות שפורסם בפברואר, ואשר מטרתו לקרב את מבנה הדירקטוריונים של השותפויות למבנה הדירקטוריונים של כלל החברות הציבוריות.

 

על שלושת המקומות המוקצים לדח"צים יתמודדו שבעה מועמדים – ארבעה מטעם הציבור (השותף המוגבל) ושלושה מטעם בעל השליטה (השותף הכללי). על פי החוק, לפחות אחת מבין הדח"צים החדשים תהיה אשה. המתמודדת לתפקיד מטעם הציבור תהיה אסתר דומיניסיני (65), יו"ר ועדת הביקורת במפעל הפיס ולשעבר מנכ"לית ביטוח לאומי. מולה תתמודד על התפקיד, מטעם בעל השליטה, אלה פלדר (42), רו"ח שמכהנת בדירקטוריונים של חברות ציבוריות. מקרב הגברים, מטעם הציבור מתמודדים על התפקיד עמנואל אבנר (55), לשעבר סמנכ"ל הכספים בפרטנר שמשמש כיום כמומחה פיננסי מטעם בית המשפט להסדרי חוב; גיא רוזן (50), לשעבר משנה למנכ"ל כלל תעשיות ודירקטור בחברות שונות; וגולן קשי (44), עו"ד ורו"ח שמתמודד לתפקיד דח"צ גם בחנ"ל, שבשליטתו של צוף, ואשר לא יוכל לכהן כדח"צ במקביל בשתי השותפויות.

 

 

המועמדים מטעם בעל השליטה השותף הם יוסי לוי (63), שהיה מנכ"ל ישראמקו במשך 4 שנים עד 2010 ולאחר מכן מנכ"ל שמן משאבי נפט וגז, ומוטי לוי (39), מנכ"ל מייסד ודירקטור בחברת הקניות באינטרנט MobiliBuy. המועמדים מטעם הציבור, למעט גיא רוזן, הם ממאגר הדירקטורים שהקימה אנטרופי לפני כשנה, שם יש רשימה של אנשים שנרשמו למאגר ורואים עצמם כמועמדים ראויים. כאשר בעל מניות בא לבחור דירקטור מהמאגר הוא בוחר את המועמדים בהסתמך על קריטריונים שהגדיר.

מה דעתך על מניית ישראמקו יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

ההצבעה על זהות הדח"צים תיערך בשני סבבים, האחד בהשתתפות בעל השליטה שמהווה 35% מבעלי זכות ההצבעה, והסבב השני בהשתתפות הקולות הלא נגועים (65%) בלבד, שמתחלקים שווה בשווה בין המוסדיים לכלל הציבור. במקרה שתוצאות ההצבעות השונות לא תהיינה זהות, ייערך סיבוב הצבעה שלישי לאחר הידברות בין בעלי השליטה והציבור.

 

בנוסף, כאמור, תבחר האסיפה הכללית מפקח לכהונה של שלוש שנים. עד לתיקון בחוק מונה המפקח על ידי בעל השליטה. לתפקיד זה שני מועמדים: המפקח הנוכחי רו"ח דוד וליאנו, שמונה על ידי בעל השליטה ומכהן בתפקיד מ־;1995 ומטעם הציבור עו"ד דן אבנון, מנכ"ל הרמטיק נאמנויות, הנאמנה לכמה מאות סדרות אג"ח ועוסקת בהסדרי חוב.

 

בנייר עמדה של אנטרופי נכתב כי "המפקחים המכהנים כיום בשותפויות מונו על ידי השותף הכללי, ולכן הם עשויים להיחשב פוטנציאלית לבעלי זיקה לשותף הכללי, אף שתפקידם המוגדר הוא הגנה על המשקיעים מהציבור". לכן ישראמקו לא תוכל להשתתף בהצבעה על המפקח.

 

חיים דוידאן, משקיע פרטי (0.56%) מקרב הציבור בישראמקו, אמר אתמול ל"כלכליסט" כי חרף העובדה שלשותף הכללי אין זכות הצבעה לגבי המפקח, קיים חשש שהמוסדיים יצביעו בעד מינויו של וליאנו בגלל קשרים ואינטרסים הקיימים בינם לבין בעל השליטה.

 

לדברי דוידאן, תפקיד המפקח הוא רב־משקל מכיוון שיש לו השפעה גדולה על הרווחים שיועברו לבעל השליטה, ועל המחוקק היה לקבוע בחוק מי יכול להתמנות לתפקיד זה. בעל השליטה בשותפות גוזר את הקופון שלו משורת ההכנסות, בעוד הציבור מקבל את הנתח שלו כתלות ברווחים שאינם משוריינים להשקעות או להסדרי מימון, שאותם קובע המפקח.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x