$
בורסת ת"א

הפירורים של גרנית יזרימו לעזריאלי 1.7 מיליארד שקל

המכירה הצפויה של סונול וסופרגז מהווה חלק מהאסטרטגיה של קבוצת עזריאלי למימוש נכסים שאינם בעסקי הליבה שלה. ל"כלכליסט" נודע כי דודי ויסמן והנהלת הקבוצה כבר נפגשו עם הממונה על הגבלים עסקיים לדון בעסקת סונול

גולן חזני 06:5702.06.15

המו"מ בין דודי ויסמן וקבוצת עזריאלי למכירת חברת הדלק סונול הגיע לשולחנו של הממונה על הגבלים עסקיים דיויד גילה.

 

ל"כלכליסט" נודע כי ויסמן ומנהלי עזריאלי כבר נפגשו כמה פעמים עם גילה כדי לקבל אישור לעסקת הרכישה. גילה, שהתפטר בשבוע שעבר, אמור לסיים את תפקידו בסוף אוגוסט. כפי שנחשף ב"כלכליסט" אתמול, שלמה נחמה עשוי להצטרף לוויסמן ברכישה. היקף העסקה מוערך ב־520–450 מיליון שקל.

מה דעתך על מניית עזריאלי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

סיבוב שני על סונול

כבר ב־2005, בעת שוויסמן היה מנכ"ל אלון, הוא ניסה לרכוש את סונול, אחת מאחזקותיה של עזריאלי, בעסקה מול הבעלים דאז, משפחת בורוביץ'. בסופו של דבר עסקה זו לא קיבלה את אישורה של רונית קן שהיתה הממונה על הגבלים. הפגישות הנוכחיות עם גילה נערכות בפוזיציה שונה של ויסמן, אחרי שזה הודח על ידי בירן בדצמבר האחרון ויצא למעשה מתמונת הניהול של אלון. על פי הערכות בשוק, הפגישות עם הממונה מצביעות על רצינות המגעים וסיכוי גבוה יותר מכפי שהיה עד כה להתקיימות עסקה שבה יבצע ויסמן את הרכישה.

 

 

מכירת סונול מהווה חלק מהאסטרטגיה של קבוצת עזריאלי למכור את הנכסים שאינם בעסקי הליבה שלה. אתמול הודיעה עזריאלי כי חתמה על מזכר הבנות למכירת סופרגז לתדיראן גרופ שבשליטת משה ממרוד. תדיראן אמורה לשלם בתום תקופה של בדיקות נאותות 250 מיליון שקל עבור סופרגז. סכום זה איננו כולל 176 מיליון שקל שנמצאים בקופת המזומנים של סופרגז ממכירת הפעילות הסולארית של החברה, ועזריאלי אמורה להעניק לתדיראן הלוואת מוכר של 80 מיליון שקל. סופרגז פועלת בשיווק גז המיועד לשימוש ביתי ותעשייתי. היא רווחית אולם נושאת על גבה חוב של 450 מיליון שקל למחזיקי האג"ח שלה שעמם הגיעה להסדר חוב לפני שנה.

 

מייסד הקבוצה דוד עזריאלי, שנפטר ביולי 2014, רכש ב־2006 את השליטה (54%) בגרנית הכרמל שהיתה אז ציבורית מדי משפחת בורוביץ' תמורת 148 מיליון דולר ולפי שווי חברה של 275 מיליון דולר (כ־1.1 מיליארד שקל). אחזקותיה המרכזיות של גרנית, כולן פרטיות, התמקדו בתחומי האנרגיה — דלק (סונול) וגז (סופרגז), תשתיות מים ומתקן התפלה בפלמחים (GES), וכן צבעים וחומרי גמר לבנייה (טמבור).

 

תחילת עונת המחיקות

בסך הכל השקיעה עזריאלי בגרנית כ־1.6 מיליארד שקל. בספטמבר 2012 מחקה עזריאלי את גרנית מהמסחר כשרכשה את אחזקות הציבור לפי שווי של 1.3 מיליארד שקל, ועוד קודם מחקה את טמבור שנסחרה בנפרד לפי שווי 381 מיליון שקל (רכשה 16% ממניות החברה שהיו בידי הציבור ב־61 מיליון שקל).

 

אחרי שמכרה ב־2014 מכרה את טמבור ב־530 מיליון שקל, ואת מתקן ההתפלה תמורת 430 מיליון שקל בעסקה שלא הושלמה, צפויה עזריאלי לגרוף עם מכירת סונול (כ־500 מיליון) וסופרגז (250 מיליון שקל) יותר מ־1.7 מיליארד שקל ממימוש האחזקות כולן, זאת מבלי להביא בחשבון את הדיבידנדים שמשכה הקבוצה במהלך השנים מהפעילויות השונות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x