$
בורסת ת"א

דיבידנד ומימוש מניות סידרו לקרן אוריגו תשואה של 21%

הרווח הנקי של קרן המנוף הסתכם ב־32.5 מיליון שקל ברבעון הראשון של השנה. הקרן ביצעה שני מימושים, בהם מימוש מניות מנדלסון תשתיות שהניב לה רווח של 10 מיליון שקל. בנוסף, אורד מערכות העבירה לקרן דיבידנד של 3.3 מיליון שקל

גולן חזני 08:3226.05.15

קרן אוריגו השיגה תשואה נטו של %21 ברבעון הראשון של 2015. הרווח הנקי של קרן המנוף הסתכם ב־32.5 מיליון שקל, עלייה של 30% לעומת הרבעון הרביעי של 2014 וזינוק של 48% לעומת הרבעון המקביל. מאז הקמתה, במאי 2009, ועד היום הציגה אוריגו רווח מצטבר של כ־328 מיליון שקל, כך עולה מדו"חות הקרן שהגיעו לידי "כלכליסט". הרווחיות הגבוהה של הקרן היא פועל יוצא בעיקר מהשבחת שווי מניות ואופציות במסגרת עסקאות הקרן.

 

שיעור התשואה הפנימית ברוטו (IRR) הכולל של הקרן, נכון למרץ 2015, הנו 12.3% ומדובר בעלייה עקבית בתשואה מאז סיום תקופת ההשקעות בחברות חדשות ביוני 2012. השלמת מימוש התיק תתבצע במהלך 2018–2017, כאשר כבר במהלך 2016 יוחזר למשקיעים מלוא סכום ההשקעה. עד להשלמת מימוש התיק צפויה תשואת הקרן השנתית (IRR) ברוטו להגיע ל־13%.

 

התשואה תניב רווח נטו על המזומן שהושקע של כ־500 מיליון שקל (תשואה נטו מצטברת של יותר מ־50%).

 

 

גבי טרבלסי גבי טרבלסי צילום: עמית שעל

 

רווח של 6.5 מיליון שקל ממימוש אופציות

אוריגו, בניהולם של דייב גל וגבי טרבלסי, השקיעה 1.13 מיליארד שקל, שהתחלקו בין 16 חברות ותיק אג"ח של 60 מיליון שקל. הקרן מימשה ברבעון האחרון כ־4% ממניות מנדלסון תשתיות שהיו ברשותה, מהלך שהניב לה רווח של 10 מיליון שקל. כיום אחזקתה של אוריגו בחברה נמוכה מ־1% והרווח של הקרן מההשקעה גדל ל־17.5 מיליון שקל במצטבר.

 

בנוסף, מימוש אופציות שניתנו לאוריגו בקרן ריט 1, הניבו לה רווח של 6.5 מיליון שקל. במהלך הרבעון קיבלה הקרן גם 3.3 מיליון שקל מדיבידנדים מאורד מערכות, שבה השקיעה אוריגו 20 מיליון שקל (בהשקעה אשר כללה בנוסף גם מרכיב חוב לא סחיר). אוריגו קיבלה עד כה מאורד מערכות דיבידנדים של 17 מיליון שקל.

 

במקביל, אוריגו המושקעת בקבוצת תדביק הובילה בשבוע שעבר, יחד עם הנהלת תדביק, את זכייתה של החברה בהתמחרות לרכישת חברת אקסטרא פלסטיק תמורת 23 מיליון שקל. לתדביק ואוריגו ניסיון נצבר בהבראת חברות, ומדובר ברכישה השנייה מאז כניסתה של אוריגו להשקעה בחברה. לפני כשלוש שנים רכשה תדביק את מפעל פוליאון, אשר נקלע לקשיים, שבקיבוץ ברקאי ושיקמה אותו.

 

דמי ניהול ממוצעים של 5 מיליון שקל בשנה

מודל ההשקעה של הקרן מתבסס על השקעות המשלבות של מניות וחוב לא סחיר, כאשר המניות מהוות גורם דומיננטי ויש להן חלק משמעותי בתשואת ההשקעות. המודל מאפשר רווחים למשקיעים כבר מהשנה הראשונה, כאשר הרווחיות הולכת וגדלה באופן הדרגתי ורציף לאורך חיי ההשקעה.

 

הקרן מתמקדת בחברות ריאליות, בעיקר בחברות תעשייה מוטות יצוא, ובחברות שיש בהן פוטנציאל להצפת ערך על ידי מעורבות ניהולית של מנהלי הקרן וליווי מקרוב של תהליכי ארגון פיננסי מחדש, השבחה ורכישות. התמקדות נוספת של הקרן היא בחברות שניתן, להערכת מנהלי הקרן, להשיג בהן תשואה גבוהה, וזאת באמצעות עסקאות של חוב לא סחיר בשילוב מניות.

 

מבנה דמי הניהול של קרנות המנוף, שהוקמו בעקבות יוזמת המדינה ב־2009, נקבע על ידי משרד האוצר. בתקופת ההשקעה מדובר על כ־1% מההתחייבויות — בכל אחת משלוש השנים הראשונות, ולאחר מכן זכאיות הקרנות לדמי ניהול קבועים של 0.5%. נוסף על כך הן זכאיות לדמי ניהול הנגזרים מהצלחה. אוריגו גובה דמי ניהול של 1%–1.2% לשנה ובממוצע 5 מיליון שקל בשנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x