$
שווקי חו"ל

הענקים הפיננסיים מזהירים: השוק יתייבש - הירידות מעבר לפינה

בנק אוף אמריקה מריל לינץ' ממליץ למשקיעים לעזוב כבר עכשיו את שוק המניות ולעבור למקלטים בטוחים: "נתוני המאקרו לא צפויים להשתפר ותחזיות הרווח יתוקנו כלפי מטה - מה שיוביל לירידות בנכסים בסיכון". גולדמן זאקס: "לעבור לחברות שמעלות את הדיבידנדים"

מיקי גרינפלד 13:5619.05.15

הענקים הפיננסיים בארה"ב רואים שחור: אנליסטים של שניים מהבנקים הגדולים במדינה מפרסמים אתמול אזהרה למשקיעים - נא לפתוח בהכנות לקראת התקופה העגומה שמעבר לפינה. 

בבנק אוף אמריקה מריץ לינץ' צופים עונת קיץ קשה בשוק מניות מתייבש, שנמצא ב"אזור הדמדומים" - תקופת מעבר בין סיום מהלך הקלה הכמותית לבין ההעלאה הראשונה של הריבית מצד הפד. שני הצעדים הללו משקפים מדיניות הפוכה, הראשון שחלף של הרחבה מוניטארית והשני שטרם בא אל העולם של צמצום מוניטארי. נכון להיום, על פי ניתוח ממוצע של השוק, יש 52% סיכוי להעלאת ריבית מצד הפד בחודש דצמבר, ו-20% בלבד לצעד של הפד בספטמבר.  

 

בשלב הביניים הנוכחי שוק המניות, המתאפיין בתנודתיות גדולה, צפוי לאבד גובה. האסטרטג הראשי של בנק אוף אמריקה מייקל הארטנט (Michael Hartnett) מייעץ למשקיעים להקטין את רמת הסיכון ולא להמתין בניסיון למקסם רווחים בתקופת השיא. סביב מחצית השנה, לדבריו, כבר יהיה מאוחר מדי. "הסבירות הגבוהה היא שנתוני המאקרו לא צפויים להשתפר, ובמקרה כזה גם תחזיות הרווח יתוקנו כלפי מטה, מה שיוביל לירידות בנכסים בסיכון", אמר הארטנט

 

בנק אוף אמריקה מריל לינץ' בנק אוף אמריקה מריל לינץ' צילום: יונתן קסלר

 

בגולדמן זאקס מרחיקים לכת לעבר השנה כולה, ואומרים כי ב-12 החודשים הקרובים, אם לא למעלה מזה, השוק בדרך הברורה למטה - גם אם קודם לכן נראה עוד עלייה מינורית. אנליסטים של הבנק בראשון האסטרטג דיוויד קוסטין (David Kostin) צופים כי ה-S&P 500 יגיע כנראה עד 2,150 נקודות (עומד היום על 2,129.20) בחודשיים הקרובים לפני שיבצע סיבוב פרסה וישוב לאחור. 

 

בגולדמן זאקס מציינים כי מעבר לתחזיות לדוחות חלשים ולעניין הריבית של הפד, מבט על היחס בין הדוחות לשווי החברות מנבא גם הוא את החולשה העתידית. נכון להיום, המפעיל בין בין מחיר המניה הממוצעת לרווחיה עומד על 18.2 נקודות, מצב אופטימלי בהשוואה היסטורית (בציר של 1 עד 100%, רמה של 99%). "הנתון הזה לבדו מגביל מאד את טווח העליות האפשרי של המדד", אומר קוסטין.

 

קוסטין צופה למדד 2,100 נקודות בסוף השנה הנוכחית, ולעצור בסביבה זו: לדבריו, בשנת 2016 כולה המדד לא צפוי לעבור את רמת 2,125 נקודות. אגב, בגודלמן זאקס מעריכים כי העלאת הריבית הראשונה של הפד תתבצע בספטמבר. על פי בנק אוף אמריקה S&P500 עשוי לרדת סביב מחצית השנה הנוכחית עד ל-2,000 נקודות.

 

בבנק אוף אמריקה ממליצים להתכונן לקיץ עם הקטנת סיכונים, ועל פי כלל האצבע, מעבר למזומן ולמקלט הבטוח של הזהב יהיה בהחלט רצוי. הגנה של אופציות פוט על מדד S&P 500 יכולה לבוא בחשבון (הימור על ירידה של המדד), עם הגנות גידור משלימות לאופציה עצמה. מהלך נועז יותר יהיה הימור נגד הציפיה הרווחת להתחזקות עתידית של הדולר (ככל שמתקרבים להעלאת ריבית). צעדים מתאימים נוספים יכללו מכירת מניות פיננסים ותעשייה באירופה וביפן מול רכישת מניות אנרגיה ושירותים בקנדה.

 

בגולדמן זאקס אומרים שלנוכח טווח ההתקדמות המוגבל של השוק, כאמור לעיל, המקום היחיד שבו יוכלו המשקיעים "להתנחם" בקרוב הוא הדיבידנדים - זו תיהיה הדרך שבה יוכלו החברות לספק את המשקיעים המצפים לתגמול על אמונם. בבנק צופים שהתשואה הכוללת של השוק בסוף השנה תעמוד על 2%, כשכולה נובעת מדיבידנדים. קוסטין צופה שהדיבידנד החציוני במדד S&P 500 צפוי לגדול בשנתיים הקרובות בשיעור שנתי של 8%. "כששווי המזומנים במאזן מגיע אצל חברות רבות לשיאים חדשים, רבות מהחברות מעלות את הדיבידנדים בקצב מהיר".

 

גולדמן זאקס גולדמן זאקס צילום: בלומברג

 

על פי הערכות גודלמן זאקס, בעשור הקרוב תעמוד תשואת הדיבידנד השנתית הממוצעת על 5% והבנק מממליץ למשקיעים "להתמקד במניות עם צפי להעלאה עקבית של דיבידנדים" (על רשימת החברות המוכרות שמעלות דיבידנדנדים נמנות קוקה קולה, פייזר, וריזון, פורד ולוקהיד מרטין). בגולדמן זאקס צופים שחברות S&P 500 יחלקו למשקיעםו בשנת 2015 כולה דיבידנדים ב-400 מיליארד דולר, גידול של 7%, ויוסיפו לכך תוכניות לרכישה עצמית שיתרמו לתשואה בסכום של 600 מיליארד דולר, עלייה של 18%. 

 

נכון לעכשיו לפחות, התמונה מעט שונה. על פי ניתוח של Henderson Global Dividend Study, בתום הרבעון הראשון רשמה תשואת הדיבידנד של חברות S&P 500 ירידה של 6.3% לרמה של 218 מיליארד דולר. ב-Henderson מייחסים חלק מהנתון החלש לעלייה בשער הדולר, שחתכה בפועל כ-15.9 מיליארד דולר מתשואת הדיבידנד ברבעון. הירידה לא נבעה מהחברות האמריקאיות: אלה דווקא העלו את הדיבידנד הרבעוני ב-14.8% לרמת שיא של 99.4 מיליארד דולר, כשכל המגזרים (למעט הביטוח) העלו את סכום החלוקה הכולל שלהן ברבעון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x