$
בורסת ת"א

דקסיה דחה הצעת הרכישה של בנק ירושלים: "לא תייצר תרומה ממשית"

ההצעה שיקפה לדקסיה שווי של 543 מיליון שקל. דקסיה: "ההערכה שהפעילות המשותפת בין הבנקים תעלה את ערך המניה של ‏הבנק ‏הממוזג - לא מבוססת"

תומר ורון 15:1429.04.15

בנק דקסיה ישראל דוחה את הצעת המיזוג של בנק ירושלים. בחודש דצמבר האחרון הגיש בנק ירושלים הצעה לרכישת מלוא מניות דקסיה כך שימוזג לתוך פעילות הבנק - הצעה ששיקפה לדקסיה שווי של 543 מיליון שקל. 

ועדת הביקורת של דירקטוריון דקסיה, המורכבת מדירקטורים חיצוניים, מונתה לבחון את ההצעה שהגיש בנק ירושלים. הועדה קיימה כמה ישיבות בנושא בחודשים האחרונים וערכה בדיקות של הצעת בנק ירושלים על היבטיה השונים.

 

מה דעתך על מניית ירושלים:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

בסופו של התהליך המליצה הוועדה לדירקטוריון לדחות את ההצעה, והדירקטוריון אכן אימץ את ההמלצה - לפיה "אין מקום להענות להצעת בנק ירושלים".

 

בעל השליטה בדקסיה ישראל, בנק דקסיה האירופי (DEXIA SA) הודיע בעבר באופן רשמי שכחלק מהתמקדות בפעילות הליבה, הוא ימכור את שלוחותיו בחו"ל ביניהן גם דקסיה ישראל. כעת, דירקטוריון דקסיה שדחה את ההצעה לא מפרט את הסיבות לכך.

 

זו ההצעה השני שדקסיה ישראל דוחה מכיוונו של בנק ירושלים לאחר שההצעה הקודמת שהוגשה בשנת 2011 לא זכתה לאישור. לצד ירושלים, גם בנק מזרחי טפחות הביע בעבר התעניינות ברכישת דקסיה ישראל.

 

דקסיה סיים את שנת 2014 עם רווח נקי של 56.0 מיליון שקל לעומת 60.8 מיליון שקל ב-2013 - קיטון של 9.2%. הרווח הנקי שיקף תשואה להון של 7.1%.

 

בנק ירושלים הוא כיום הבנק השביעי והקטן בגדולו במערכת. בבנק קיוו שהמיזוג עם דקסיה יקדם את הקבוצה החדשה למקום השישי, ובמקביל להנות ממעמדו של בנק דקסיה בתחום מימון הרשויות המקומיות.

 

אורי פז מנכ"ל בנק ירושלים אורי פז מנכ"ל בנק ירושלים צילום: עמית שעל

 

במכתב ששלח דירקטוריון בנק דקסיה לבנק ירושלים נכתב: "הבנק סבור כי קבלת ‏ההצעה‏ לא‏ תייצר‏ תרומה‏ ממשית ‏לבנק". למעשה, ועדת הביקורת של בנק דקסיה לא מסכימה עם הנחות בנק ירושלים כי הסינגריה בין פעילויות הבנקים תייצר יתרונות ותפחית את הוצאות התפעול.

 

כמו כן כותבים בדקסיה כי ההון של בנק ירושלים אינו מספיק לדעתם לצורך הרחבת פעילותו במקרה של מיזוג, כפי שנטען על ידי בנק ירושלים. בדקסיה טוענים עוד כי לאור תחומי הפעילות השונים של הבנקים (דקסיה מתמחה בעיקר באשראי לרשויות מקומיות) לא יהיה בידי הבנק הממוזג הכלים המקצועיים לצורך ניהול הסיכונים של הבנק, וכי התוכנית האסטרטגית של בנק ירושלים אינה תואמת את תאבון הסיכון של דקסיה.

 

עוד כותבים בדקסיה כי "מבחינת בעלי ‏המניות ‏בבנק, ‏ובכלל זה ‏בעלי ‏מניות ‏המיעוט, ‏ההצעה ‏אמנם מאפשרת‏ מימוש של החזקותיהם ‏תמורת מזומן ‏או תמורת ‏מניות. ‏עם זאת, ‏"רכיב ‏המזומן" ‏בתמורה המוצעת מוגבל, ‏ומבוסס על מחיר השוק של מניות הבנק הנסחרות‏ בלבד ואילו‏ היתרון‏ בקבלת‏ ה"רכיב‏ המנייתי"‏ בתמורה, ‏שהינו הקצאת מניות בבנק ירושלים,‏ מסתמך על ההערכה,‏הלא מבוססת,‏ כי לסינרגיה בין הבנקים ‏יתרונות ‏שיעלו ‏את ‏ערך ‏המניה ‏של ‏הבנק ‏הממוזג. ‏בנוסף, ‏יישוב ההליכים ‏המשפטים ‏צפוי ‏להיעשות על ‏חשבון ‏הבנק ‏הממוזג ‏או ‏על ‏חשבון ‏התמורה ‏המוצעת‏ לבעלי‏המניות ‏בבנק, ‏ובכך תיפגע התמורה המוצעת לבעלי המניות בבנק".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x