$
בורסת ת"א

גופי הפנסיה וקרנות הנאמנות חשופים ב-12 מיליארד שקל למניות הגז

המשבר ברוסיה וכן קריסת מניות ויחידות ההשתתפות של הגז מאיימות להפוך את חודש דצמבר לאחד החודשים החלשים עבור גופי החיסכון

רחלי בינדמן 13:4723.12.14

חודש דצמבר מסתמן כאחד החודשים החלשים לגופים המנהלים את כספי החיסכון הארוך, הבינוני והקצר של הציבור. לאחר הדרמה ברוסיה שגררה ירידות חדות בשוק האג"ח בישראל שבהן מחזיקים גופי הפנסיה ומנהלי קרנות הנאמנות ותעודות הסל, הגיע הממונה על ההגבלים העסקיים, דיויד גילה, אתמול, וחולל דרמה במניות הגז כשהחליט לפרק את מונופול הגז של יצחק תשובה וחברת נובל אנרג'י, מהלך דרמטי שגרר ירידות חדות במניות הגז והנפט בישראל.

 

מנתונים שקיבל "כלכליסט" מחברת פרדיקטה דטא עולה כי נכון לסוף יוני הסתכמו אחזקות הגופים המוסדיים במניות הגז המובילות רציו, ישראמקו, דלק קבוצה, דלק קידוחים, דלק אנרגיה, אבנר, נפטאכהן פתוח והזדמנות ישראלית בסכום של 12 מיליארד שקל. הגופים הגדולים ביותר המחזיקים במניות ויחידות ההשתתפות הללו הם מגדל (1.7 מיליארד שקל), כלל ביטוח (1.6 מיליארד שקל), מנורה (1.2 מיליארד שקל), הראל (1.1 מיליארד שקל) ובית ההשקעות פסגות (מיליארד שקל).

מה דעתך על מניית רציו יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

החשיפה הגדולה של המוסדיים היא למניות ישראמקו (3.3 מיליארד שקל) המחזיקה במאגר תמר (שגם בו מחזיק תשובה ואילו כעת הוא בוחן לוותר עליו כדי לא לאבד את לוויתן), אח"כ למניית קבוצת דלק (2.4 מיליארד שקל) שדרכה מחזיק תשובה הן בלוויתן והן בתמר ועוד 858 מיליון שקל בחברת דלק אנרגיה (המחזיקה בדלק קידוחים ובאבנר המחזיקים גם הם הן במאגר תמר והן במאגר לוויתן).

 

מנהלי ההשקעות של גופי הפנסיה קיבלו אתמול בתדהמה ובכעס את המהלך של גילה ואחד מהם אמר ל"כלכליסט" : "אין נהג למדינה הזו. תשובה קיבל רישיון והוא השקיע הון בפרויקט הזה מאז 2011. אז עכשיו הם נזכרים? איך עושים דבר כזה? זה פוגע בכל המשק הישראלי ובטח בציבור החוסכים. והרי ברור שתהיה בוררות ובסוף תשובה ינצח, אז בשביל מה כל זה".

 

קידוח לווייתן קידוח לווייתן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x