$
המלצות ואזהרות

המלצות 2015

אהבה בשחקים: במגדל ממליצים על אל על, חלל, והתעשייה האווירית

במגדל שוקי הון יכולים לסמן וי גדול על המלצת פרוטרום מהשנה שעברה, ומינוס גדול על המלצת סלקום ופרטנר. הפעם הם בוחרים בכיוון אחר - עם כמה הימורים מעניינים במיוחד

מיקי גרינפלד 14:0228.12.14

כולנו מכירים דוחות מעורבים ונעילה מעורבת ותמונה מעורבת – מספרים טובים מן הצד האחד, ופחות טובים באחר. מבט לאחור על ההמלצות של מגדל שוקי הון בשנה שעברה מציג תמונה שהיא לא סתם "מעורבת", אלא סופר דופר מעורבת: במגדל שוקי הון יכולים להיות גאים בהמלצות על פרוטרום ופריגו, שהניבו תשואה אדירה של 52% לראשונה ו-24% לשנייה. מנגד, סלקום ופרטנר, גם הן מומלצותיה לקראת 2014, הניבו תשואה שלילית חזקה של מינוס 33% לפרטנר ומינוס 24% בסלקום (ושתיהן הוצאו בהתאם ממדד ת"א 25 לקראת סוף השנה).

 

לחצו כאן להמלצות של מיטב-דש ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אילים ל-2015

לחצו כאן להמלצות של הבנק הבינלאומי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אפסילון ל-2015

לחצו כאן להמלצות של בנק דיסקונט ל-2015

לחצו כאן להמלצות של מור בית השקעות ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אינפיניטי ל-2015

 

התמונה המעורבת עוברת גם להמלצות האג"ח – רק שהפעם התנועות מתונות, וגם החלק המצליח לא מרשים במיוחד. התשואה השנתית הגבוהה ביותר נרשמה בהמלצה על אזורים 9, 3.5% בלבד. ההמלצה הפחות טובה היתה על מבני תעשיה י"ד, שעל רקע סערת המשבר  ברוסיה רושמת השנה תשואה שלילית של 7.5%.

 

מה שהיה היה. עכשיו מסתכלים קדימה: השנה בוחרים רועי כהן ורונן קפלוטו, מנהלי השקעות ממגדל שוקי הון, בכיוון אחר לגמרי: לוקחים סיכון לא קטן על 2 חברות ביומד, ושולחים מבט מלא אמון לשמיים - לחלק הקרוב עם אל על, ולרחוק יותר עם חלל תקשורת (מניה באחת, אג"ח בשנייה). כמו משקיעים רבים, גם במגדל מוצאים את האיזון הסולידי בנדל"ן.

 

פרויקט ההמלצות השנתי של כלכליסט מגיע ליישורת האחרונה - הפעם, כפי שכבר הבנתם, תורה של מגדל שוקי הון להאמין.

 

לחצו כאן להמלצות של בנק מזרחי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של הלמן אלדובי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של תמיר פישמן ל-2015

לחצו כאן להמלצות של בנק לאומי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אקסלנס ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אלומות ל-2015

 

מניות

אל על. תשואה ב-2014 - 34%

חברת התעופה אל על תהנה משני המהלכים הגדולים של השנה, הנפט שנחלש בכ-40% והדולר שהתחזק בכ-9.5% אל מול השקל. משתנים אלה יחלחלו ישירות לרווחיות הגולמית של החברה, כאשר חלק מהותי מהכנסות החברה הינו דולרי ואילו עיקר הוצאות ההפעלה הינן שקליות. כמו כן, 40% מהוצאות ההפעלה של החברה הינן דלק סילוני אשר מתקיים במתאם גבוה לנפט. על- פי מדיניות החברה, היקף הגידור של מלאי הדלק הינו בין 75% ל-5% , כאשר נכון לסוף 2013 החברה ביצעה גידור לכ-32% ממלאי הדלק. מחזור מלאי החברה הינו קצר ועמד על 5 ימים בלבד, ולכן מסתמן שהחברה תהנה במהירות יחסית מירידת מחירי חומרי הגלם. בתחום פעילותה, נראה שהחברה השכילה להתמודד עם התחרות מצד חברות הלואו קוסט בענף כאשר השיקה את מותג "UP", אשר מהווה כ- 15% מהכנסות החברה וצפוי לגדול על פי מנכ"ל החברה ל- 30% תוך שנתיים.

 

טיסת up של אל על טיסת up של אל על צילום: סיון פרג'

 

אינטק פארמה. תשואה ב-2014 - 56%-

לאחר מספר דחיות ואכזבות, עומדת החברה בפני צומת דרכים מהותי בשנת 2015. החברה מפתחת טכנולוגיה המאריכה את משך הספיגה של תרופות גנריות באמצעות גלולת ה-"אקורדיון". בסוף חודש אוקטובר השנה קיבלה החברה את האישור המיוחל מה-FDA המאפשר לה להתחיל ניסוי קליני שלב 3 במוצר הדגל שלה לטיפול במחלת הפרקינסון, באמצעות שילוב התרופה הגנרית לבודופה עם גלולת האקורדיון. החברה הוכיחה בניסוי שלב 2 שמשך הספיגה של התרופה הוארך במאות אחוזים ושרמות התרופה בדם היו יציבות במהלך היום, לעומת לקיחת הטבליות ללא האקורדיון, שמירה על רמה קבועה בדם של החומר הביא גם לירידה בהפרעות המוטוריות הכרוכות בנטילת התרופה. לחברה אין אמצעים הוניים לניסוי שלב 3, ולכן החברה מתכוונת לפעול ב-2015 באחת משתי הדרכים הבאות: הכרזה על הסכם שיתוף פעולה ותמלוגים עם אחת מחברות הפארמה הגדולות למימון הניסוי, או הנפקת החברה בנאסדק לשם גיוס הון וכניסה לשלב 3 לבדה. כל אחת מהתפתחויות אילו צפויה להציף ערך לחברה בטווח הזמן הבינוני. באוקטובר השנה סיימה החברה גיוס הון מוצלח באמצעות הנפקת זכויות אשר יספיק לחברה עד הכניסה לשלב ה-3.

 

ביוליין. תשואה ב-2014 - 32%-

החברה דיווחה לאחרונה על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי חשוב עם חברת נוברטיס. על פי ההסכם, נוברטיס תשקיע בחברה 10 מיליון דולר תמורת 12.8% מהחברה. כמו כן, החברות יפתחו בשיתוף פעולה מספר פרויקטים בשלבים מוקדמים עד שלב הוכחת ההיתכנות (Poof of concept). נוברטיס תקבל זכות ראשונים בבחירה האם לאמץ את הפרויקט או לא, תמורת תשלום של 5 מליון דולר כאופציה על הפרויקט ומימון של כ- 50% מעלויות פיתוח הצפיות עד להוכחת היתכנות קלינית. ההסכם הינו הסכם חיובי לחברה, כאשר חברה בינלאומית מכירה ביכולות הפיתוח שלה, ועם הסכם שישמש בסיס לעסקאות מסחור בהמשך בדרך.

 

כמו כן, החברה צפויה לפרסם במהלך שנת 2015 תוצאות של מספר טיפולים, הנמצאים בשלבים שונים: 1. ניסוי המיועד לטיפול ברקמה הפגועה בלב בחולים שעברו התקף לב. המוצר נמצא בניסוי שלב 3 הצפוי להסתיים בתחילת השנה. 2. ניסוי בשלב a2 בחולי לוקמיה שאינן מגיבים לטיפולי כימותרפי, עד כה פרופיל החשיפה הצביע על בטיחות בתרופה ועל נדידה של תאים סרטניים אל מחזור הדם והשראת מוות בדם. צפי לתוצאות סופיות במחצית השנייה של השנה. 3. ניסוי נוסף שצפוי להסתיים בתחילת השנה הינו טיפול לשם ניוד של תאי גזע ממח העצם אל מחזור הדם, שם ניתן לקצור אותם לצורך השלתה עבור אינדיקציות המטולוגיות שונות. ניוד תאי הגזע משמש כשיטה לאסוף תאי גזע לשם השתלה וטיפול בסוגי דם אנמיה וכשל במערכת החיסון.

 

 

נאוי. תשואה ב-2014 - 17% 

החברה מתמחה בנכיון צ'קים ובמימון חוץ-בנקאי. ואת איכות הלווים (דבר המתבטא בחלקו בירידה בתשואה על תיק הנכסים) וכן את הרווח הנקי. החברה צפויה להמשיך ולהגדיל את היקף תיק האשראי ולגוון את מקורות המימון התומכים בו ולהציג שיעורי רווח חיוביים גם במהלך שנת 2015. בנוסף, שיעור ההפרשה לחובות מסופקים של החברה נמוך ועומד על כ- 0.4% מסך תיק הלקוחות.

  

דמרי. תשואה ב-2014 - 28%

החברה צפויה ליהנות מרוח גבית לאור דחיית תוכנית מע"מ 0 והצפי לחזרת הקונים לשוק. החברה בונה בעיקר בדרום ובמרכז הארץ. דמרי בעלת יכולת לייצר רווחיות גבוהה יחסית בענף, ע"י יכולת קניה והשבחה של קרקעות, מחירי ביצוע זולים יחסית (דמרי משמשת גם כקבלן הביצוע) ומותג השומר על ערך הדירה. בניגוד לחברות דומות בתחום, דמרי היא היחידה שמחלקת כשליש מרווחיה כדיבידנד מדי שנה. החברה מצליחה לייצר רווחיות יציבה בתחום הנדל"ן למגורים גם בתקופות מאתגרות. כמו כן, לדמרי יכולת לבנות כ-20 פרויקטים בו זמנית וכך היא מצליחה לפזר ולשטח את בעיית ההכרה בהכנסות שמאפיינת חברות אחרות בתחום ולייצר תזרים מזומנים חיובי ויציב לאורך זמן.  

החברה מפתחת בשנים האחרונות מאגר קרקעות שאינן מתומחרות בדוחות בערכם הנוכחי. יש בכך פוטנציאל גבוה ליצור רווחים בעתיד.

  

יגאל דמרי, בעל השליטה בדמרי יגאל דמרי, בעל השליטה בדמרי צילום: אריאל בשור

 

אגרות חוב

חלל תקשורת ג'. תשואה 5.5% צמודת מדד, מח"מ שנה 

חברת חלל תקשורת שבבעלות יורוקום והתעשייה האווירית עוסקת במתן שירותי תקשורת לוויינית. חלל משווקת ומחכירה מקטעי חלל ללקוחות בשוק המקומי והעולמי, בהם חברות טלוויזיה, העברת מידע, טלפוניה ואינטרנט . בין לקוחותיה המקומיים - חברת YES ומדינת ישראל. בבעלות החברה ארבעה לוויינים פעילים ואחד בבניה. לחלל תקשורת הון עצמי חשבונאי של 145 מיליון דולר, המהווים כ-18% מסך המאזן. הסדרה חולקת עם סדרה ה' שעבוד ראשון על הלוויין עמוס 3 - עם צבר הזמנות של כ- 176 מיליון דולר ושיעור תפוסה של 89%. היקף החוב בשתי הסדרות הינו כ-70 מיליון בלבד. שווי הלוויין בספרים הוא 140 מיליון דולר.  

 

ביטוח ישיר י'. תשואה 1.7% מח"מ 2.8 שנים

חברת אחזקות בשליטת משפחת שניידמן (באמצעות חברת צור של המשפחה). החברה מחזיקה בכ-50% מחברת הביטוח ישיר אי.די.איי, 80% מחברת מימון ישיר הצומחת ו- 56% מחברת הנדל"ן אדגר, העוסקת בנדל"ן מניב, בעיקר בקנדה. החברה נהנית משדירת ניהול איכותית ושמרנית במיוחד. לביטוח ישיר הון עצמי של 577 מיליון שקל והיא מאופיינת במינוף נמוך יחסית לחברות אחזקה דומות. כמו כן נהנית החברה מתזרים מזומנים חזק העולה מהחברות הבנות. למחזיקי הסדרה התחייבות להון עצמי מינימאלי של 420 מיליון שקל והתניות משמעותיות נוספות. כמו כן לזכות מחזיקי האג"ח הוקם שיעבוד של מניות החברה הבת אדגר ביחס LTV שלא יעלה על 60%.

 

תעשיה אווירית ד'. תשואה 1% מח"מ 7.6 שנים

התעשייה האווירית הינה חברה ממשלתית, בעלת חשיבות אסטרטגית עליונה, המפתחת אמצעי לחימה שונים, בעלי מורכבות טכנולוגית רבה. כמו כן הינה מעסיק מרכזי במשק עם 16,500 עובדים. התעשייה האווירית נהנית מצבר הזמנות מפוזר גיאוגרפית המסתכם במעל ל-9 מיליארד דולר והיא מייצאת 73% מסך המכירות שלה. ברשות החברה מזומנים ונכסים פיננסיים בהיקף של 1.9 מיליארד דולר, והיא מייצרת תזרים חופשי בהיקף של כ-200 מיליון דולר בשנה. האג"ח מהווה תחליף ראוי למשקיעים המעוניינים בתשואה עודפת בסיכון נמוך מאוד.

 

פס ייצור בתעשייה האווירית פס ייצור בתעשייה האווירית צילום: תעשייה אווירית

 

אלעזרא ב'. תשואה 5.3% מח"מ 4 שנים

חברת אלעזרא הנשלטת ע"י מר אלי אלעזרא הינה חברת אחזקות שברשותה נכסי נדל"ן בתהליכי ייזום שונים המוחזקים דרך חברת אפרידר, החזקות בתחום הביטוח בחברת הכשרה ביטוח, וכן בעלות מלאה על חברת הליסינג אלבר. לחברה הון עצמי של כ- 100 מיליון שקל (כ- 25% מסך המאזן). לסדרה משועבדות כל מניות אלבר שבידי החברה וכן הדיבידנד העתידי הנגזר מהם . יחס הבטוחה לחוב לפי הונה העצמי של אלבר עומד על כ-50%. כמו כן, קיימות מספר התניות פיננסיות נוספות העומדות לזכות מחזיקי האג"ח.

 

רבד א'. תשואה 3% מח"מ 3.8 שנים 

רבד הינה חברה הפועלת בתחום הנדל"ן המניב במדינות בעלות דירוגי אשראי גבוהים, בעיקר בגרמניה , אנגליה ואירלנד. החברה מאופיינת במינוף נמוך, בשמרנות יחסית בעסקיה ובהנהלה ותיקה ומנוסה בתחום.נכסי החברה מייצרים לה NOI של כ 75 מיליון שקל בשנה, די והותר לכיסוי התחייבויותיה השוטפות. לאחרונה מימשה רבד מספר נכסים שנחשבו פחות טובים וטייבה את מצבת הנכסים שברשותה. הסדרה היא קטנה יחסית בהיקף של כ-55 מיליון ע.נ. לסדרה משועבדים נכסי הנדל"ן הישראליים של החברה. בין אלה בית אגיש רבד וחלקה במגדל פלטינום - שניהם נכסים איכותיים במיקומים טובים. זאת ביחס LTV שלא יעלה על 80%. בנוסף, גם כאן אנו נהנים מאמות מידה פיננסיות משמעותיות כגון הגבלת סכום הדיבידנד והון עצמי מינימלי. 

 

בית אגיש רבד בית אגיש רבד

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x