$
המלצות ואזהרות

המלצות 2015

אקסלנס מתחדשים לקראת 2015: ממליצים על אולייר ומגדלי התיכון

בית ההשקעות ממליץ לרפד את תיק ההשקעות עם חשיפה לפרויקטים של אולייר בברוקלין וברשת הדיור המוגן של מגדלי הים התיכון. לגבי הבנקים באקסלנס מחליפים את האמון בפועלים ומזרחי לטובת לאומי

מיקי גרינפלד 15:0722.12.14

בית ההשקעות אקסלנס ממשיך לשנה נוספת ב"פרויקט" כלכליסט, עם המשכיות במאפיין הבולט: בחירה במניות גדולות בלבד. לקראת 2014 בחרו באקסלנס ב-3 מניות של ת"א 25, וב-2 מת"א 75 (כשאחת מהן הצטרפה לקראת סוף השנה ל-25). השנה מקפידים על אותה חלוקה - 3 מניות מומלצות מהמדד המוביל, 2 מניות מהמדד הבא בתור.

 

הבחירה בגודל לא ממש הוכיחה את עצמה בשנה שעברה, למעט ההמלצה על מליסרון, לאחר שקפצה מינואר ב-24%. מנגד, ההמלצה על פועלים לא הניבה תשואה מהותית, והשאר התגלו כעגומות עוד יותר: מזרחי טפחות איבדה 6% מתחילת השנה, שטראוס ירדה ב-7%, ורציו רשמה נפילה שנתית דומה. בחירות האג"ח לקראת 2014 הניבו כולן תשואה חיובית, אך רק 2 מהן הרשימו: נתנאל גרופ ד' שרשמה תשואה של 7% ומגה אור ד' עם תשואה של כמעט 8%. הכשרת הישוב ו' רשמה תשואה של כמעט 4% מתחילת השנה, אשדר ג' ופרשקובסקי ה'-ו' של כ-1%-2% בלבד.

 

לחצו כאן להמלצות של דיסקונט ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אפסילון ל-2015

לחצו כאן להמלצות של הבנק הבינלאומי ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אילים ל-2015

לחצו כאן להמלצות של מיטב-דש ל-2015

לחצו כאן להמלצות של אלומות ל-2015

לחצו כאן להמלצות של בנק לאומי ל-2015

 

לקראת 2015 עובר האמון ה"בנקאי" של אקסלנס מפועלים-מזרחי לטובת לאומי. צמד החברות הנוספות בת"א 25 הזוכות לתמיכה הפעם – כיל ואלביט מערכות. הצניחה של רציו השנה לא מבהילה את אקסלנס, שממליצה עליה שוב כמניה שתרשום הצלחה בשנה הבאה. שיכון ובינוי סוגרת את החמישיה הפותחת של המניות המומלצות, שנבחרה על ידי אקסלנס ברוקראז'. את המלצות האג"ח ותיק ההשקעות (ראו בהמשך) סיפקה מחלקת המחקר של בית ההשקעות בראשות יניב חברון, ובמסגרתן ניתן למצוא הימור נאה על המצטרפת הניו יורקית החדשה, אולייר (All Year) של יואל גולדמן. היא לא הנדלניסטית היחידה בחלק זה.

 

פרויקט ההמלצות של "כלכליסט" ל-2015 ממשיך - בכל יום עד סוף השנה האזרחית נציג בית השקעות אחר שימליץ על 5 מניות, 5 איגרות חוב, ופיזור מומלץ של תיק ההשקעות. הגיע תורו של אקסלנס.

 

יניב חברון אקסלנס יניב חברון אקסלנס צילום: מאור סוויסה

 

מניות

כיל. תשואה ב-2014 - 8%

אחרי שנה קשה עם הנפקת מניות בהנחה עמוקה בארה"ב במקביל לוועדת ששינסקי, ועל רקע האתגרים בשוק האשלג, ייתכן שב-2015 תחול התאוששות במחיר המניה. שוק האשלג משתפר מעט, אם כי עדיין יש עודף היצע, אך מה שיותר חשוב הוא שהחדשות הרעות הן מאחורי החברה. ייתכן שהמדינה תתעשת מעט כשתבין את הנזק שמסקנות ששינסקי ימיטו על הכלכלה. כמו כן, נראה כי השקל הנחלש עוזר למבנה ההוצאות של כי"ל.

  

לאומי. תשואה ב-2014 - 10%-

לאומי סבל השנה בעיקר מההאטה בסביבה העסקית, הורדת שיעור הריבית, האינפלציה האפסית, חקירת הרשויות האמריקאיות ומכירות תכופות של בעלי עניין שהכבידו על המנייה. 2015 צפויה להיות שנת מפנה, עם פוטנציאל להתאוששות בכלכלה, באינפלציה ובריבית. כמו כן, בשנת 2015 צפוי הבנק להתחיל ליהנות מיישום התוכנית האסטרטגית שלו. בד בבד, ב-2015 לאומי עשוי ליהנות מרווחי מסחר ומרווחי מימוש גבוהים, וכן לחיסכון בעלויות כתוצאה מתוכנית הפרישה ובהמשך כתוצאה משינוי בהסכם השכר. נראה כי התפוגגות החששות שליוו את הבנק בשנת 2015 (השפעתו של יישום תקן 19,סיום סאגת הקנס האמריקאי, ומכירת מניות בידי המדינה) יאפשרו אפסייד משמעותי למחיר המנייה.

 

אלביט מערכות - תשואה ב-2014 - ללא שינוי מהותי

הצמיחה במכירות בשנת 2014 הייתה אמנם אנמית למדי, אך הצבר ממשיך לגדול, והשקל הנחלש עוזר בצורה משמעותית למבנה ההוצאות של החברה. כמו כן, שנת 2015 אמורה להיות שנה טובה מבחינת השוק האמריקאי, מאחר שיש להניח כי הקונגרס הרפובליקני לא יקצץ בתקציב הביטחון. לבסוף, אלביט מצליחה בצורה מרשימה להגדיל מכירות בשווקים הצומחים במזרח אסיה ובדרום אמריקה, ויוצרת גיוון גיאוגרפי הנראה כי יהווה יתרון משמעותי בטווח הארוך.

 

מל"ט הרמס של אלביט מערכות מל"ט הרמס של אלביט מערכות צילום: אלביט מערכות

 

רציו. תשואה ב-2014 - 7%-

רציו עברה שנה קשה עם התפוצצות עסקת וודסייד, המשך הדחייה בפיתוח לווייתן וכמובן קריסת מחיר הנפט, שמאוד מעיבה על החברה. 2015 יכולה להיות שנה טובה הרבה יותר. ראשית, ההיגיון המסחרי בחוזים במצרים הוא מובהק וחתימה על החוזים עשויה להפוך את הסנטימנט השלילי על החברה לחיובי. בנוסף, ייתכן שמחיר הנפט הגיע לרמות שמהן אפשר רק להתאושש (אלא אם תחול נסיגה דרמטית בכלכלה העולמית).

 

שיכון ובינוי - תשואה ב-2014 - 5%

שיכון ובינוי עברה שנה מאתגרת בתחום המגורים בישראל לאור ההבטחות לתוכניות מע"מ 0% ומחיר מטרה שהעיבו על מכירת הדירות. בחו"ל חברת הבת SBI המשיכה להרחיב את פעילותה ליבשת אמריקה עם חוזה ראשון בקולומביה. 2015 צפויה להיות שנה מצוינת ליזמי הדיור בישראל עם חזרה מסיבית של הרוכשים למשרדי המכירות תוך אכזבה מהבטחות הממשלה שלא יושמו. בחו"ל צפויה המשך התרחבות SBI למדינות נוספות וזכייה במכרזי תשתית נוספים שיתווספו לצבר. היחלשות השקל חיובית לחברה, שכן מעל למחצית מהכנסות החברה הינן במט"ח. פוטנציאל גלום גבוה ממימושי החזקה בפרויקטים בוגרים ותשואת דיבידנד גבוהה מאפשרים תשואה שוטפת ואפסייד גבוה.  

 

 

אגרות חוב

מגדלי הים התיכון א', מח"מ 2.66 שנים, תשואה 3.2%, דירוג -A 

מגדלי הים התיכון פועלת בתחום הייזום וההפעלה של בתי הדיור המוגן לאוכלוסיית הגיל השלישי בישראל והיא אחת החברות המובילות בתחום עם נתח שוק של כ 10%. החברה מפעילה 5 בתי דיור באזורי ביקוש הכוללים כ-1,195 יח"ד עם שיעורי תפוסה של כ 95%, ופועלת להרחבת פעילותה עם שני פרויקטים בהקמה (בגני תקוה ובירושלים). לאורך השנים ניכר שיפור ברמת המינוף ובפרופיל הפיננסי - עם עלייה של כ-17% ב-FFO ב-9 החודשים הראשונים לשנה ל-39 מיליון שקל - עלייה הנובעת מגידול בעודף מקבלת פיקדונות מדיירים נטו, כאשר שיעור תחלופה הממוצע של הדיירים בשנה כ 10%.

 

סאמיט ה', מח"מ 2.57 שנים, תשואה 3.1%, דירוג A2

החברה פועלת בתחום האחזקה, ההשכרה והניהול של נדל"ן מניב בישראל ובגרמניה ומחזיקה ב-113 נכסים מניבים, בשווי כולל של כ-3 מיליארד שקל. עיקר פעילותה של החברה מתרכז בשוק הגרמני, באמצעות אחזקתה בסאמיט גרמניה. החוב הפיננסי נטו של החברה עומד על כ- 1.9 מיליארד שקל, והיא מייצרת תזרים NOI שנתי של 220-240 מיליון שקל. בשנתיים האחרונות ביצעה החברה מספר מהלכים פיננסים הכוללים רכישת נכסים והלוואות בדיסקאונט על השווי בספרים. פעולות אלו יצרו רווחי הון משמעותיים ושיפור מהותי במינוף וביחסים הפיננסים. סדרה ה' מובטחת בשעבוד שני על קבוצת נכסים בגרמניה הכוללת 88 נכסים מניבים. שווי הבטוחה בספרים עומד על כ- 775 מיליון שקל.  בחודש אוקטובר 2014 ביצעה פדיון מוקדם בהיקף של כ- 54% מיתרת הסדרה. לאחר הפדיון המוקדם יתרת קרן האג"ח מסתכמת כ- 102 מיליון שקל. מאחר ששווי הבטוחה נותר כשהיה, יחס המינוף נטו (LTV) עומד כיום על כ-13%. 

 

כנפיים ה', מח"מ 2.47 שנים, תשואה 6%, דירוג -A

כנפיים הינה חברת החזקות המחזיקה בחברות השונות בתחום התעופה (אל על, גלובל כנפיים וכו'). הסדרה הינה מובטחת בלפחות 49% ממניות גלובל ליסינג (גלובל כנפיים) שהונה העצמי ברבעון השלישי של 2014 הסתכם בכ-83 מיליון דולר. כנפיים ביצעה בשנים האחרונות רה ארגון של החוב במטרה להאריך את המח"מ ולווסת את עומס הפירעונות בין השנים. נכון לתוצאות הרבעון השלישי, לחברה מקורות עצמאיים מספקים לשנה וחצי הקרובות ויחס מינוף נטו (LTV) פחות כ-55%. רמת התשואות  שבה נסחרת האג"ח כיום מעניקה לה יתרון על פני אגרות אחרות בסקטור בעלות מח"מ ודירוג דומה.

 

אלבר י"ג אג"ח מח"מ 2.1 שנים, תשואה 1.95%, דירוג A3

אלבר עוסקת בתחום הליסינג התפעולי, השכרה לטווח קצר ומכירת כלי רכב בישראל והינה החברה השנייה בגודלה בתחום הליסינג המקומי. החברה מחזיקה בצי כלי רכב המונה כ 37 אלף כלי רכב בעלות מופחתת של כ 2.5 מיליארד שקל. לאלב מחזור הכנסות שנתי מהשכרת כלי רכב בסך של כ-1 מיליארד שקל, עם רווחיות גולמית של כ-23%. בנוסף, הרווח ממכירת כלי רכב נמצא במגמת צמיחה ובשנת 2013 הסתכם בכ-80 מיליון שקל. החוב הפיננסי ברוטו מסתכם ל-2.22 מיליארד שקל, עם חוב ל-CAP ברוטו של כ-85%. ההערכה היא כי עליית שער הדולר עשויה להביא לעלייה במחיר כלי הרכב החדשים והמשומשים שצפויה לתרום לרווח ממכירת כלי רכב של החברות הפועלות בענף. לאג"ח שעבוד קבוע ראשון בדרגה על כלי רכב, ויחס מינוף (LTV) של כ 96%.

 

מגרש של אלבר מגרש של אלבר

 

אולייר אג"ח א', מח"מ 4.92 שנים, תשואה 8%, דירוג A2

אולייר (All Year) עוסקת ברכישה, ניהול, השבחה והשכרה של דירות למגורים בניו יורק, ואגרות החוב שלה הונפקו בתל אביב בתחילת דצמבר. בבעלותה 119 בתי דירות הנמצאים כולם באזור ברוקלין שבניו יורק, והיא משכירה 1,140 יח"ד - מהן 70% בשוק השכירות החופשי והיתרה בשוק השכירות המפוקח. החברה נמצאת בשלבי הקמה של 167 יח"ד נוספות ב 13 פרויקטים שונים בברוקלין, אשר צפויים להסתיים כולם עד סוף 2015. בנוסף חתמה החברה על מספר הסכמים לרכישת נכסים נוספים לצורך הקמה של 320 יח"ד נוספות בברוקלין. לחברה יחסים פיננסים חזקים וטובים יותר בהשוואה לחברות אחרות באותה קבוצת דירוג, כאשר המינוף עומד על 58% ויחס הון עצמי למאזן על 41%.

 

פיזור מומלץ של תיק ההשקעות

בניית תיק ההשקעות לשנת 2015 מאתגרת, והתיק ככל הנראה יכלול לפחות שינוי אחד מהותי ברגע שמחירי הנפט בעולם יתייצבו - עם התייצבות מחירי הנפט המשקיעים יחזרו לסחור על רקע התועלת של ירידת מחירי האנרגיה בעולם לצמיחה הגלובלית. נראה כי עם ההתייצבות נכון יהיה לבצע הגדלה לחשיפה באירופה. החשיפה בתיק למניות בארה"ב עדיין גדולה יחסית וזאת למרות רמת תמחור פחות נוחה. המשקיעים ייהנו מהמשך גידול ברווחיות בכלכלת ארה"ב המתאוששת. גם שער החליפין יצור להערכתנו ערך נוסף אבל לא היינו מהמרים רק עליו. בשווקים מתעוריים ההעדיפה היא להתרכז בסין, הודו ודרום קוריאה - הסיכונים ברורים אך התמחור זול ביחס לסיכון.

 

אג"ח ממשלתית שקלית: 17.5% 

אג"ח ממשלתית צמודה: 17.5%

אג"ח קונצרניות: 20%.

אג"ח קונצרניות ארה"ב: 10%

מניות ישראל: 14%

מניות ארה"ב: 10%

מניות אירופה: 7%

מניות מתעוררים: 4%

 

מה נראה ב-2015?

הדולר מול השקל - מעל 4.2 שקלים.

היורו מול הדולר - 1.1 דולר ליורו.

מדד ת"א 25 - עלייה של 8%

מדד S&P 500 - עלייה של 8%

בורסות אירופה: עליות של כ-10%

  

הכתבה אינה מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לכותבים אין עניין אישי בנושא הכתבה. חברות מקבוצת אקסלנס מחזיקות ו/או עשויות להחזיק ני"ע ונכסים פיננסים המוזכרים בכתבה. יצוין כי לקבוצת דלק, אליה משתייכת קבוצת אקסלנס, החזקות בתחום הגז והנפט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x