$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

דוידי בדרך למחיקת אורמת תעשיות מת"א

קרן פימי, בשליטת ישי דוידי, מעוניינת למזג בין החברה־האם חסרת הפעילות לאורמת טכנולוגיות, שנסחרת בנאסד"ק. הקרן שכרה את שירותי בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן להובלת המהלך

גולן חזני 06:4729.10.14

ישי דוידי מתניע מהלך של מיזוג בין אורמת תעשיות לחברה־הבת אורמת טכנולוגיות. ל"כלכליסט" נודע כי אורמת, שבשליטת קרן פימי של דוידי, שכרה את שירותי בנק ההשקעות ג'יי.פי מורגן להוביל את המהלך. אורמת תעשיות, שנסחרת בתל אביב לפי שווי של 3.05 מיליארד שקל, הנה חברה ריקה מפעילות וללא כל חוב שהאחזקה היחידה שלה היא במניות (60%) אורמת טכנולוגיות.

 

החברה־הבת נסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 1.26 מיליארד דולר ועוסקת בייזום, הקמה והפעלה תחנות כוח גיאותרמיות. לחברה חוב של מיליארד דולר, כולל חוב ברמה של פרויקטים, למחזיקי האג"ח ולבנקים. בין המחזיקים באורמת טכנולוגיות ישנם גם גופים מוסדיים ישראליים. ל"כלכליסט" נודע כי אם המהלך יושלם, אורמת תעשיות תימחק מהמסחר בתל אביב ורק אורמת טכנולוגיות תישאר.

 

המכשול שעשוי לעמוד בפני דוידי הוא בעלי המניות של אורמת תעשיות מקרב הציבור והמוסדיים. בעלי המניות אמנם יקבלו מניות של אורמת טכנולוגיות לפי הערכת שווי שתבוצע על ידי גורם חיצוני (ככל הנראה ג'יי.פי מורגן או גוף אחר מטעמו), אך הם גם צפויים לדרוש פיצוי עבור הסכמתם.

 

פימי מחזיקה ב־24.2% ממניות אורמת תעשיות; משפחת ברוניצקי, השותפה לשליטה, מחזיקה ב־15.07%; נורסטאר, בשליטת חיים כצמן ודורי סגל, מחזיקה ב־7.7%; חברת הביטוח מגדל מחזיקה ב־9.2%; ובית ההשקעות פסגות מחזיק ב־7.5%. במקרה של מיזוג הגופים צפויים להחזיק באחוזים נמוכים במעט בחברה־הבת. המניות של ברוניצקי משועבדות בידי בנק הפועלים, במידה והמיזוג יצא לפועל הבנק יקבל שיעבוד על מניות אורמת טכנולוגיות ויידרש לאשר את המהלך, בדומה למחזיקים האחרים.

 

 

דוידי עשוי לרשום את החברה הממוזגת בת"א

על פי הערכות החברה, המיזוג יוביל לחיסכון של כ־6 מיליון שקל בשנה, זאת מאחר שלא יהיה צורך לשלם את עלות התפעול והתחזוקה באורמת תעשיות, בין השאר שכר דירקטורים, רואי חשבון ואנשי ביקורת. יתרון נוסף הנו בהרחבת כמות המניות הנסחרת בארה"ב של אורמת טכנולוגיות, כאשר מדובר בבורסה סחירה בהרבה מהבורסה הישראלית. יתרון שלישי, והמשמעותי ביותר, הוא שלרוכש פטנציאלי של אורמת טכנולוגיות יהיה קל יותר לרכוש ישירות את החברה ללא צורך ברכישה של החברה־האם שנסחרת בתל אביב.

 

פימי מעוניינת לממש את ההשקעה ביום מן הימים. אורמת טכנולוגיות כאמור פעילה בתחום האנרגיה הגיאותרמית. השחקניות הבינלאומיות האחרות בתחום זה, שצפויות להתמודד על רכישת אורמת, באות משוק שאיננו "אוהד" את ישראל, וזהות ישראלית — בניגוד לשוק ההייטק למשל — איננה מהווה יתרון מבחינתן. מחיקה של אורמת תעשיות מהבורסה תשאיר אותה עם צביון גלובלי יותר.

 

אך למרות זאת, מקורבים לחברה טוענים שישנה אפשרות שדוידי יחליט לרשום את אורמת טכנולוגיות למסחר דואלי גם בתל אביב.

 

רווח של 30.7 מיליון דולר במחצית הראשונה של השנה

אורמת טכנולוגיות מנוהלת זה כרבעון על ידי יצחק אנג'ל, שהחליף את מייסדת החברה דיתה ברוניצקי בתפקיד. מאז כניסת קרן הפרייבט אקוויטי פימי לגרעין השליטה בחברה ב־2011, ניסתה החברה לבצע מהלכים פיננסיים במטרה להציף ערך לבעלי המניות.

 

באפריל האחרון נחשף ב"כלכליסט" כי אורמת טכנולוגיות מנהלת מגעים עם משקיעים מוסדיים זרים על מכירת כ־50% מאחזקותיה בתחנות כוח גיאותרמיות תמורת סכום מוערך של כ־400 מיליון דולר. לשם כך, שכרה החברה את שירותיו של בנק ההשקעות UBS. העסקה לא נחתמה עד היום. אם המיזוג יושלם, דוידי יוכל להימנע מעימותים עם המוסדיים לגבי מהלכים אסטרטגיים באורמת, דוגמת מכירת נתח מתחנות הכוח.

 

הכנסות אורמת טכנולוגיות ב־2013 הסתכמו ב־533 מיליון דולר, עלייה של 6.2% לעומת 2012. במחצית הראשונה של 2014 הסתכמו ההכנסות ב־270 מיליון דולר. את 2012 סיימה החברה עם הפסד של 213 מיליון דולר, אך ב־2013 עברה לרווח נקי של 41.2 מיליון דולר ובמחצית הראשונה של 2014 רשמה רווח נקי של 30.7 מיליון דולר.

 

ישי דוידי קרן פימי ישי דוידי קרן פימי צילום: יונתן בלום

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x