$
בורסת ת"א

אדמה בדרך להנפקה: רוכשת מכמצ'יינה חברות עם מכירות של כ-850 מיליון דולר

הרכישה צפויה להגדיל את הכנסות אדמה ל-4 מיליארד דולר ולהקנות לה אחיזה משמעותית בשוק הסיני. המנכ"ל חן ליכטנשטיין: "תוך שנתיים-שלוש נתחיל לראות את התועלת בסינרגיות"

גולן חזני 17:1401.10.14

הדרך להנפקת אדמה (לשעבר מכתשים-אגן) נסללה היום עם חתימת ההסכם שחתמה החברה עם (China National Agrochemical Corporation (CNAC, החטיבה האסטרטגית של כמצ'יינה הסינית החברה האם של אדמה.  

 

בעסקת בעלי העניין אדמה תרכוש מ-CNAC שליטה בארבע חברות בסין שסך מכירותיהן הסתכמו בכ-850 מיליון דולר. הרכישה צפויה להגדיל את הכנסות אדמה ל-4 מיליארד דולר ולהקנות לה אחיזה משמעותית בשוק הסיני, שצפויה להיות אחד ממנועי הצמיחה החשובים של החברה בעתיד. החברות צפויות להשלים את העסקה במהלך המחצית הראשונה של 2015.

 

אדמה תרכוש 100% ממניות החברות גיאנגסו אנפון, ג'יאנגסו מאידאו וג'יאנגסו הואיה וכן תרכוש עוד 20% ממניותיה של חברת סנונדה שנסחרת בבורסה של שנזן תמורת 324 מיליון דולר במזומן ונטילת חוב נטו של 300 מיליון דולר. אדמה תגדיל בכך את החזקתה בסנונדה מ-11% ל-31% ותהפוך לבעלת השליטה בחברה.

 

אדמה תנסה לגייס לפחות 324 מיליון דולר, אם לשפוט לפי ההודעה היום, בהנפקה בניו יורק. מטרת ההנפקה היא למעשה לגייס את ההון הדרוש לרכישת החברות הסיניות. אדמה תיקח על עצמה חוב נטו של החברות בסך כולל של 300 מיליון דולר.

 

המחיר ששילמה אדמה נקבע לפי הסכם בעלי המניות המקורי שבו רכשה כמצ'יינה 60% ממניות החברה, ואשר בעקבותיו הגיעה להסכם בעלי מניות עם כור שבשליטת אי.די.בי. לפי סעיף מיוחד בהסכם ביניהן אשר התייחס לרכישות עתידיות אלה של חברות שבשליטת כמצ'יינה, הנהלת אדמה רשאית לבחור את הנכסים המתאימים לה מבין החברות של כמצ'יינה. המחיר ייקבע לפי מכפיל פי 10 על ה-EBITDA (רווח תפעולי בניכוי פחת הפחתות והוצאות מימון) של החברות.

 

למרות שאינה חברה ציבורית' הקימה אדמה ועדה בלתי תלויה שכללה את הדח"צים שלה, כדי לבחון את האספקטים השונים של העסקה. הועדה שכרה את שירותיה של פירמת רואי החשבון ארנסט אנד יאנג לייעץ לה בתהליך. הדבר נעשה כדי ליצור אמון מצד בעלי החוב של החברה, הבנקים ומחזיקי האג"ח.

 

חן ליכטנשטיין חן ליכטנשטיין צילום: נמרוד גליקמן

 

"המשמעות של ההסכם היא להאיץ את הליך האינטגרציה בין מכתשים וכמצ'יינה ולתמוך בכל נושא ההנפקה", אמר ל"כלכליסט" חן ליכטנשטיין מנכ"ל אדמה".

 

בתשובה לשאלה לגבי הסיכונים של אדמה בעסקה, אמר ליכטנשטיין: "תמיד יש סיכונים. זו תעשייה מחזורית. כדי לנהל את הסיכון החלטנו לחתום קודם, אח"כ להנפיק כדי להכניס הון חדש לחברה שיקטין את העול הפיננסי ואז לסגור את העסקה".

 

ואם ההנפקה לא תצליח?

 

"הנושא יחזור לבעלי המניות שיקבלו החלטות".

 

 מה טווח הזמן שבו אתם רואים ניתן להטמיע ולהביא לידי ביטוי את הסינרגיה בחברות?

 

"ישנם שלושה כיוונים של סינרגיה: הראשון - חדירה לשוק הסיני. השוק הסיני הוא שוק של 5 מיליארד דולר וצפוי בעשור הקרוב להפוך לאחד משלושת השווקים הגדולים בעולם בתחום, והחלק שלנו בו הוא זניח. העסקה הזו תביא אותנו לנוכחות של מאות מיליוני דולרים בשוק הסיני ובקצב צמיחה של פי 2-3 מהתעשיה כולה; הכיוון השני - השקת מוצרים על התשתית של החברות הנרכשות. החברות הגלובליות לא רוצות להיכנס להליכים הרגולטוריים המורכבים בסין ולנו הדבר הזה יהווה יתרון במקום מגבלה. נוכל גם להתחבר למוצרים קיימים שהחברות הסיניות כבר מייצרות ולהגדיל את המרווחים עליהם; הכיוון השלישי - דרך הצד התפעולי. כיום חברות קונות יותר ויותר מוצרים פעילים (חומרי גלם) בסין, אנחנו קונים גם מייבאים לארץ ומכאן מפיצים לעולם, כולל למסדינות סמוכות לסין. כל התהליך יתייתר ונוכל להפיץ ישירות מסין".

 

אני מעריך שתוך שנתיים-שלוש נתחיל לראות את התועלת בסינרגיות ותוך 5-7 שנים הן יורגשו ויתרמו משמעותית לקבוצה".

 

יו"ר דירקטוריון אדמה, יאנג שינגצ'יאנג אמר: "עסקה זו מגשימה את החזון שראינו לנגד עינינו כאשר רכשנו את השליטה באדמה ב-2011. אנו מאמינים שיש פוטנציאל ניכר בשילוב החברות של CNAC בקבוצת אדמה. חברות אלו הן שחקניות מרכזיות בתעשייה האגרוכימית הסינית, ואנו מאמינים שהן יספקו לאדמה תשתית משמעותית לפעילות מסחרית ותפעולית מובילה בסין. לאור היכולות המובחנות של אדמה לכל אורך שרשרת הערך, מהיכולת המסחרית הגלובלית שלה, דרך המו"פ ועד הייצור, שילוב זה טומן בחובו אפשרות משמעותית לשפר ולפשט את חייהם של חקלאים בסין ובעולם כולו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x