$
בורסת ת"א

מממשת את האיום? כיל מורה למפעל המגנזיום להיערך לסגירה

על רקע החלטות ועדת ששינסקי 2 הודיעה כיל להנהלת המפעל כי תבצע הכנות לסגירתו בתחילת 2017; יו"ר ועד העובדים: "אנחנו כלי משחק בידי ההנהלה במלחמתה נגד המדינה"

ניר צליק ומיקי פלד 10:3228.08.14

כילנערכת לסגירת מפעל המגנזיום בתחילת 2017 על רקע החלטות ועדת ששינסקי 2 והרווחיות המוגבלת של המפעל. מפעל המגנזיום מעסיק 400 עובדים באופן ישיר ו-150 איש שאינם מועסקים בחברה באופן ישיר אך מספקים לו שירותים. עד סגירת המפעל הפעילות בו צפויה להימשך כרגיל. 

כך מציינת כיל בדיווח מהבוקר: "דירקטוריון החברה הנחה את הנהלת החברה להיערך לסגירת מפעל המגנזיום בים המלח, החל מיום 1 בינואר 2017, ככל שהדיונים עם המדינה בסוגיות המס והתמלוגים לא יאפשרו את המשך פעילות מפעל המגנזיום". 

 

בנוסף, כיל תציג תוכנית התייעלות למפעל תרכובות הברום המעסיק כ-1,200 איש. החברה תידרש להגיע להסכם עם נציגי הוועדים כדי להתייעל בפעילות זו.

מה דעתך על מניית איי.סי.אל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

  

החלטות אלה מצטרפות להחלטת כיל מלפני מספר חודשים להקפיא השקעות בסכום של 750 מיליון דולר ובנוסף לבחון מחדש השקעות נוספות שהיקף נאמד במיליארד דולר.

  

ועדת ששינסקי 2 החליטה להעלות את תקבולי המיסוי מכיל החל מ-2017, למרות העובדה ששר האוצר הקודם, יובל שטייניץ, התחייב בעת ההחלטה למימון קציר המלח, כי נתח המדינה ברווחי כיל יישמר ברמתו לתקופה ארוכה.

 

ייתכן שאחת הסיבות להחלטה היא הפעלת לחץ על המדינה שלא לאמץ במלואן את החלטות ששינסקי 2, כאשר לאחרונה שלח גם השר סילבן שלום מכתב בו הוא הביע חשש ממצב התעסוקה בנגב בעקבות החלטות הוועדה.

 

מפעל המגנזיום של כיל מפעל המגנזיום של כיל צילום: חיים הורנשטיין

 

"העובדים הם כלי משחק בידי ההנהלה"

נכון לשלב זה, העובדים בכיל לא מתכוונים לצאת בסכסוכי עבודה חדשים ושביתות, ולו משום שהאיום נועד למימוש רק עוד כשלוש שנים, לדבריהם. יו"ר ועד עובדי כיל, אבנר בן סניור, אמר הבוקר כי "העובדים הם כלי משחק בידי ההנהלה במלחמתה נגד המדינה וששינסקי", אך לא אמר האם האיום של החברה הוא טקטי או אמיתי.

 

בן סניור פנה כבר אתמול לפרופ' איתן ששינסקי וכתב כי אמנם יש לגבות מס רווחי יותר מכיל, אך בצורה אחרת מזו ששינסקי מתכנן. לדבריו, יש לעשות הפרדה בין מפעלי החברה הרווחיים לבין מפעל תרכובות הברום לו רווחיות קטנה ומפעל רותם אמפרט והמגנזים שממש מפסידים. בן סניור כתב עוד כי "בנוסף לחוסר הצדק הנוכחי של חלוקת הרווחים, אנו עדים לתופעה מכוערת, של חלוקת משכורות עתק למנהלים הבכירים בכיל, עוד לפני הקמת הוועדה, ושיפור שכרם האישי במהלך עבודתה, תוך כדי ההצהרות בתקשורת שוועדת ששינסקי שבראשותך פוגעת ברווחי כיל".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x