$
השורה התחתונה

השוק מחכה לצ'ק פוינט צומחת

חברות טכנולוגיה ישראליות רבות צפויות לפרסם השבוע את הדו"חות הכספיים לרבעון השני. הגדולה בהן - צ'ק פוינט - שהצליחה בשנים האחרונות להתפיח הר מזומנים בגובה שליש משווייה, תהיה הראשונה ותדווח היום. אף שתחום הטכנולוגיה חווה ירידות משמעותיות ממרץ האחרון, נראה כי החברות הישראליות יצליחו לעמוד בתחזיות האנליסטים, גם ברבעון סוער זה

שלומי כהן 08:1923.07.14

שלושה שבועות מאז תום הרבעון השני, יצטרפו השבוע גם חברות ישראליות למצעד המדווחות. נכון לעכשיו נראה כי מרבית הישראליות יעמדו בצפי האנליסטים, זאת אף שמאז אמצע מרץ לא מעט מחברות אלו, בעיקר הקטנות, נלחצו חזק דרומה כחלק מתהליך הוצאת האוויר החם שהיה בנישות מסוימות של מגזר הטכנולוגיה האמריקאי.  

הוצאת האוויר חתכה ספקיות אמריקאיות קטנות ובינוניות של פתרונות למחשוב ענן בעשרות אחוזים, זאת אחרי שבשיא של מרץ השנה חלקן הגיעו לשוואים בועתיים (והיה מי שנזכר בבועת הדוט.קום שהיתה בשיאה במרץ 2000). עם הישראליות מהתחום שבלטו בנפילות ניתן למנות את ורוניס (VRNS), שהונפקה רק השנה ואיבדה 58% מהשיא, וויקס (WIX) שנפלה ב־45% ממרץ, אטיוניטי (ATTU) שירדה ב־32% וקליקסופטוור (CKSW), שאיבדה 25%. שתי האחרונות מתוכננות לפרסם את הדו"חות הכספיים שלהן בשבוע הקרוב.

 

 

צ'ק פוינט

ציפיות לוחצות לצמיחה

 

הגדולה מכולן בתחום הטכנולוגיה, צ'ק פוינט(CHKP), צפויה לפרסם היום את דו"חותיה הכספיים לפני תחילת המסחר. בקרב המשקיעים נחשבת מניית צ'ק פוינט למניה דפנסיבית בתיק השקעות טכנולוגי. מתחילת השנה תשואת צ'ק פוינט נעה סביב האפס (על אף שהיא חוותה עלייה של כמה אחוזים במדד הנאסד"ק). מה שהרחיק את צ'ק פוינט מתיקון מרץ, היה ככל הנראה ניהול הציפיות המצוין שהחברה מנהלת מול וול סטריט זה שנים רבות.

 

צ'ק פוינט תדווח פחות או יותר בצפי: מכירות של 360 מיליון דולר ורווח למניה של 87 סנט. אם היא תפתיע במשהו, סביר להניח שזה ייגע רק בהודעה על שימוש בהר המזומנים שבידיה. מזומנים שהגיעו בתום הרבעון השני לשיא של כמעט 4 מיליארד דולר - שליש משווי החברה. השימוש במזומנים הוא אפשרות ממשית, משום שכבר זמן רב שצ'ק פוינט לא מצליחה לצמוח אורגנית, והר המזומנים התופח שלה כמעט ייאלץ אותה להעז לבצע רכישה גדולה.

 

כמעט מדי יום חברות עתירות מזומנים מכריזות על מיזוגים ורכישות של חברות במזומן כדי להאיץ את הצמיחה. סנדיסק (SNDK) למשל, שאמנם שווייה כפול משל צ'ק פוינט אבל רמת המזומנים שלה נטו זהה, רכשה לאחרונה חברה תמורת 1.1 מיליארד דולר במזומן. בין הישראליות הקטנות יותר אפשר למצוא את אורבוטק (ORBK) ואיזיצ'יפ (EZCH), שהכריזו בזמן האחרון על רכישות גדולות יחסית למזומנים שיש להן.

 

בגולדמן זאקס - שרק לפני שבוע חידשו את הסיקור על צ'ק פוינט בהמלצת "ניטרלי" ומחיר יעד של 67 דולר - צופים שבהיעדר רכישות, הצמיחה השנתית של צ'ק פוינט תעמוד על שיעור נמוך של 5% בארבע השנים הבאות. הם מוסיפים ומציינים כי אם אכן לא תימצא מטרת רכישה בקרוב, הם ממליצים להנהלה בראשותו של גיל שוויד להתחיל לשלם דיבידנד או להגדיל דרמטית את מסגרת רכישת המניות. בבנק ההשקעות אף נוקבים בסכום של 2 מיליארד דולר לפעולות אלו, זאת לעומת המסגרת הנוכחית של 800 מיליון דולר.

 

מלאנוקס

ציפייה להפתעה טובה

 

עוד מבין הגדולות שתדווח בחמישי אחרי המסחר היא מלאנוקס (MLNX), המתמחה בטכנולוגיה לקישוריות בין מעבדי מחשבים. להבדיל מצ'ק פוינט, אצל מלאנוקס, בהובלת המייסד והמנכ"ל אייל וולדמן, אף פעם לא משעמם. השמרנות מהם והלאה, ונראה שניהול הציפיות מול וול סטריט בשלוש השנים האחרונות לא ממש עניין אותם. חברת הטכנולוגיה ידעה תנודתיות בשנתיים האחרונות עם עליות של עשרות אחוזים ביום שדיווחה על תוצאותיה, וגם התרסקויות בעקבות אזהרת רווח קשה וכמה פספוסים. עם זאת, ממש כמו צ'ק פוינט, גם מלאנוקס מובילה טכנולוגית בתחומה בפער גדול מול המתחרים. העובדה שדדי פרלמוטר, מי שהיה מועמד להוביל את אינטל, הצטרף לאחרונה לדירקטוריון מלאנוקס, מחזקת את ההערכה שאינטל כמתחרה פוטנציאלית אינה מהווה איום קיומי על החברה כפי שחשבו עד לא מזמן.

 

האנליסטים שמסקרים את מלאנוקס תמימי דעים שבסוף השנה תהיה האצה במכירות החברה עקב השקת פלטפורמת מעבדי השרתים החדשה של אינטל. משום שמלאנוקס מציעה פתרונות קישוריות על כל חידוש של אינטל, גם הפעם צפויה החברה להשיק פתרונות חדשים ומתקדמים. עם זאת, לגבי הטווח הקצר קיימת קוטביות גדולה בין האנליסטים. מצד אחד נמצאים האנליסטים של ברקליס עם המלצת מכירה ומחיר יעד של 36 דולר למניה, שטוענים שהצמיחה ממלאנוקס והלאה. מנגד נמצאים האנליסטים של נומורה, שממליצים על קנייה עם מחיר יעד של 48 דולר. בשבוע שעבר - יום אחרי שתוצאות אינטל פורסמו - כתבו האנליסטים של נומורה שלהערכתם מלאנוקס תדווח על רבעון חזק משמעותית מהצפי (מכירות של 103 מיליון דולר). להערכתם, זה יקרה עקב פרויקטים גדולים של מרכזי אחסון נתונים שאינטל דיברה עליהם, מה שלדעתם תרם משמעותית למכירות של מלאנוקס.

 

קיים סיכוי טוב שמלאנוקס תפתיע לטובה כבר ברבעון האחרון. משום שאלה שטוענים שפלטפורמת המעבדים החדשה של אינטל תתרום למלאנוקס רק בסוף השנה מתעלמים מפרויקטים אחרים של אין ברירה. כלומר פרויקטים שמתבצעים כבר עכשיו בגלל ביקושים גדולים בתחום הדאטה שלא יכולים להידחות, כמו בניית מרכזי אחסון למחשוב ענן או השקעות בתשתיות של ענקיות אינטרנט כמו פייסבוק (FB).

 

אינטל בעצמה דיווחה שהיו כמה פרויקטים גדולים ברבעון השני השנה. בין השאר מדובר על השקעות של יבמ, שחנכה לאחרונה מרכזי אחסון חדשים של החברה־הבת SoftLayer בלונדון ובהונג קונג. עוד עשרה מרכזים דומים מתוכננים להיבנות בהמשך השנה. להערכתי מלאנוקס נמצאת שם עם הפתרונות שלה לקישוריות מהירה, ובתחום מניעת מתקפות סייבר ככל הנראה רדוור (RDWR) היא הספקית.

 

רדוור, שתפרסם את הדו"חות הכספיים לרבעון השני ביום חמישי, ככל הנראה תעמוד בצפי האנליסטים. כך, לאט ובטוח, חברת אבטחת המידע האלמונית חודרת לתודעה כספקית פתרונות למניעת מתקפות סייבר ללקוחות מהשורה הראשונה.

 

הכותב הוא יועץ ומשקיע בני"ע שונים

 

השורה התחתונה: 

 

אף שחברות טכנולוגיה רבות חוו ירידות מאז השיא בתחום במרץ האחרון, החברות הישראליות יציגו ככל הנראה דו"חות כספיים בהתאם לצפי האנליסטים. עם זאת, במבחן הצמיחה עדיין יש לישראליות מה להוכיח.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x