$
בורסת ת"א

מניות סמיקום צפויות לעבור בקרוב לרשימת השימור של הבורסה

החברה מאשימה את שני בעלי עניין, חיים דנון ויצחק צבי פלג, שרכשו כמות משמעותית של מניות סמיקום ובכך הקטינו את שיעור אחזקות הציבור בחברה אל מתחת לרף המינימלי הנדרש על ידי הבורסה - 15%

יניב רחימי 17:5030.06.14

מניות חברת סמיקום צפויות לעבור במהלך חודש יולי לרשימת השימור של הבורסה לניירות הערך לנוכח העובדה ששיעור אחזקות הציבור במניותיה נמוך מ-15%.

 

בדיווח שפרסמה סמיקום לפני כשבוע, תולה החברה את האשם בשני בעלי עניין, חיים דנון וצבי פלג, שרכשו כמות משמעותית של מניות סמיקום ובכך הקטינו את שיעור אחזקות הציבור בחברה אל מתחת לרף המינימלי הנדרש על ידי הבורסה - 15%.

 

בעקבות זאת, בינואר השנה התקבל בסמיקום מכתב מהבורסה לני"ע לפיו ניתנת לחברה ארכה עד ליום 30 ביוני לשם נקיטת צעדים כדי שהחברה תעמוד בכללים שנקבעו. אולם עד כה כל המהלכים שהנהלת סמיקום ניסתה להוציא אל הפועל עלו בתוהו.

 

צבי פלג, מנכ"ל רשת אורט צבי פלג, מנכ"ל רשת אורט צילום: משה שי

 

למאמץ להותיר את סמיקום מחוץ לרשימת השימור נרתם גם בעל השליטה בחברה, משה גוב, שבדצמבר 2012 השאיל 259 אלף מניות לעושה שוק באופן שאלו יחשבו כמניות המוזחקות על ידי הציבור ובמקביל נמכרו 269 אלף מניות נוספות שהוחזקו על ידי חברה בת כדי להגדיל את שיעור המניות המוזחקות על ידי הציבור.

 

אלא שמתחילת השנה דנון ופלג הגדילו את אחזקותיהם בסמיקום בכ-6% במצטבר. כך שדנון עלה לאחזקה של 32% ופלג ל-8%. כפועל יוצא מכך, ירד שיעור המניות המוחזקות על ידי הציבור ל-9% בלבד.

 

על פי הדיווחים של סמיקום לבורסה, במהלך השנתיים האחרונות החברה פנתה לדנון ולפלג יותר מפעם אחת וביקשה מהם לחדול מלרכוש מניות. אולם פניות אלה נאנו בשלילה, תוך שהשנתיים טענו כי זו זכותם להמשיך ולרכוש מניות של החברה.

 

הנסיון האחרון נעשה במרץ השנה, כשסמיקום פנתה לדנון ופלג באמצעות עו"ד רונן ציטבר, ממשרד ציטבר, גלאור ושות', וביקשה שיקבלו על עצמם התחייבות שלא לרכוש מניות של החברה במהלך שלוש שנים וזאת על מנת ששבל השליטה יפעל למכור 100 אלף מניות לקונים שאינם בעלי עניין.

 

אולם גם פנייה זאת כאמור העלתה חרס היות שהנסיונות של סמיקום להקצות מניות לגופים מוסדיים בדרך של הקצאה פרטית נתקלו בקושי שהמוסדיים הצביעו עליו, לפיו המשך רכישת מניות על ידי דנון ופלג מהווה גורם סיכון שעלול להביא לכך שגם לאחר הקצאת המניות, שווי אחזקות הציבור בסמיקום ירד שוב מתחת לרף המינימלי הנדרש על ידי הבורסה והחברה תעבור לרשימת שימור.

 

בתרחיש שכזה, קיימת אפשרות מעשית שהמניות המושאלות לעושה השוק יוחזרו לידי בעל השליטה, כך ששיעור החזקות הציבור שהיום עומד על 9% יתכווץ עוד יותר ויעמוד על 4% בלבד.

 

חיים דנון הוא הבעלים של קומסקו, חברה פרטית שעוסקת בציוד מכני כבד ושיטות בנייה, והוא גם בעל המניות הגדול (12.4%) ביבואנית הרכב קרסו. צבי פלג, המכהן כיום כמנכ"ל רשת אורט, היה בעבר דירקטור בסמיקום, תפקיד אותו סיים לפני כעשור, באוקטובר 2004.

 

ברבעון הראשון של השנה צמחו ההכנסות של סמיקום ב-10% והרווח הנקי עלה ב-15% ל-3.5 מיליון שקל. סמיקום, שבשנת 2013 הרוויחה 11.8 מיליון שקל, נסחרת כיום בשווי שוק של 96 מיליון שקל. מתחילת השנה זינקה מניית החברה ב-18%, בין היתר, הודות לרכישות שביצעו בעלי העניין, דנון ופלג.

 

רשימת שימור

 

כללי השימור הם דרישות מינימום המהוות תנאי להמשך רישומן של החברות הציבוריות בבורסה בת"א. הכללים, שמטרתם עידוד הגדלת ההון העצמי ופיזור המניות בקרב ציבור המשקיעים, כוללים בין היתר את הסעיפים הבאים: שווי החזקות הציבור לא יפחת מ-5 מיליון שקל ושיעור החזקות הציבור לא יפחת מ-15%.

 

בדיקת העמידה בכללי השימור נעשית פעמיים בשנה וחברות שאינן עומדות בהן נכנסות לרשימת השימור. המסחר בניירות הערך הנכללים ברשימת השימור לא מתקיים באופן רציף והם נסחרים בשני מכרזים רב צדדיים בתחילת יום המסחר ובסיומו. אחרי שנה שבה נייר ערך נמצא ברשימת השימור, דירקטוריון הבורסה רשאי למחוק את נייר הערך מהרישום למסחר בבורסה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x