$
שווקי חו"ל

אנלייבקס גייסה 7 מיליון דולר ממשקיעים בראשות שי נוביק

קפיטל פוינט השקיעה 600 אלף דולר בחברה. בעלת המניות המובילה, הדסית ביו, דוללה במסגרת סבב ההשקעה לאחזקה של 26%

ניר צליק 13:3018.05.14

אנלייבקס תרפויטיקס גייסה 7.1 מיליון דולר מקבוצת משקיעים בהובלת שי נוביק. בעלת המניות העיקרית בחברה, הדסית ביו, דוללה במסגרת סבב ההקעה להיקף אחזקה של 26%. בין המשקיעים בגיוס גם קפיטל פוינט, שהשקיעה 600 אלף דולר.

 

סכום ההשקעה גבוה משמעותית, עד כדי פי 2, מסכום ההשקעה המינימאלי שנקבע בהסכם העקרונות הראשוני בגיוס. כספי ההשקעה ישמשו את אנלייבקס לטובת קידום התוכניות הקליניות והעסקיות שלה, ובכלל זה האצת ההיערכות לקראת כניסה לניסויים קליניים מתקדמים.

 

אנלייבקס הינה חברה פרטית, אשר על בסיס תגליות של פרופ' דרור מבורך מפתחת תרופה חדשנית בשם אפוסל (ApoCell) לטיפול במחלת שתל כנגד מאחסן בהשתלות מח עצם, במחלות קרוהן ובמחלות דלקתיות ואוטואימוניות אחרות. הטיפול האמור הנו באמצעות השריית סבילות חיסונית, כתחליף לטיפול המקובל בדיכוי חיסוני.

 

אנלייבקס מפתחת תרופה לטיפול במחלות דלקתיות ואוטואימוניות תוך התמקדות בשלב הראשון של מחלת GVHD. המערכת מטפלת בדם הנלקח מהחולה (או מהתורם במקרה של מחלת השתל נגד מאחסן) ומשרה מוות מבוקר בתאים, שניתנים בחזרה לחולה. לתאים הללו ישנם תכונות נוגדות דלקת והם מפחיתים את התהליך הדלקתי והאוטואימוני ומשרים סבילות חיסונית בגוף החולה באופן טבעי ופיזיולוגי.

 

שי נוביק שי נוביק צילום: עמית שעל

 

התרופה הינה תכשיר שאינו מבוסס על החלשת המערכת החיסונית, אלא מושתת על הפעלה ביולוגית של מנגנון הקיים בגוף ומפעיל מצב של סבילות חיסונית. מנגנון זה מופעל באופן טבעי על ידי הגוף, בעת פינוי תאים שנמצאים בתהליכי מוות טבעיים (אפופטוזיס) והתרופה מפעילה מנגנון זה באופן יזום בעת חלון הזדמנות טיפולי שקיים בסמוך לביצוע השתלת מח העצם.

 

טיפול זה הינו טיפול המותאם לחולה (התאמת רקמות במקרה של מחלת השתל נגד מאחסן או תאיו של החולה עצמו במחלות אחרות כגון קרוהן). בנוסף לטכנולוגיה התאית, אנלייבקס גם זיהתה והחלה בבידוד של מולקולות אשר נפלטות במהלך תהליכי מוות מתוכנת של תאים (אפופטוזיס). על פי מחקריו של מבורך, גם למולקולות אלה עשוי להיות אפקט של השריית סבילות חיסונית בשילוב עם אפוסל או כטיפול עצמאי. עד למועד זה הושקעו בחברה כ- 6 מיליון דולר, חצי מהם כמענקים מטעם המדען הראשי.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x