$
בורסת ת"א

דמי הניהול בביטוחי המנהלים הזניקו את הרווח של מגדל ל-739 מיליון ש' ב-2013

החברה הכריזה על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל; המנכ"ל הפורש יונל כהן זכה לעלות שכר של 6.4 מיליון שקל

רחלי בינדמן 09:4419.03.14

חברת הביטוח מגדל שבשליטת שלמה אליהו מסכמת את 2013 עם רווח כולל של 739 מיליון שקלים - זינוק של 82.6% לעומת 2012, זאת תודות לרוח הגבית של שווקי ההון. התשואה על ההון הסתכמה ב-15.9% לעומת 9.1% ב-2012.

 

בתוך כך הכריז דירקטוריון מגדל על חלוקת דיבידנד של 200 מיליון שקל, זאת בנוסף לדיבידנדים בהיקף של 367 מיליון שקל שחילקה מגדל בשנת 2013 כולה.

 

מעניין כי רק אתמול אמר איזי כהן, לשעבר מנכ"ל מגדל והיום מנכ"ל החברה המתחרה, כלל ביטוח, כי בכוונתו לחלק הרבה פחות דיבידנדים כדי לחזק את מבנה ההון של החברה לקראת התקשחות דרישות הרגולציה, וזאת בזמן שאליהו מושך כעת דיבידנדים, שיסייעו לו לממן בין השאר את רכישת השליטה במגדל. כמובן, שמצבה של מגדל שונה מהותית מזה של כלל וברשותה עודפי הון של 1.5 מיליארד שקל על ההון המינימאלי הנדרש על ידי הפיקוח ומדובר בחברה שלהבדיל מכלל כמעט שאינה ממונפת כלל.

 

שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל שלמה אליהו, בעל השליטה במגדל צילום: עמית שעל

 

יונל כהן, המנכ"ל היוצא, מסכם את שנת עבודתו האחרונה במגדל עם עלות שכר של 6.4 מיליון שקל הכוללת שכר בסיס של 3.4 מיליון שקל ועוד מענק של 2.48 מיליון שקל. יעקב ויינשטיין, מנהל ההשקעות הראשי של מגדל שוקי הון, שפורש אף הוא בימים אלו זכה לעלות שכר של 4.6 מיליון שקל. אהרון פוגל היו"ר שפרש התספק בעלות שכר שנתית של 4.58 מיליון שקל.

 

העלייה ברווח הכולל של מגדל הושפעה בעיקר מגביית דמי ניהול משתנים בפוליסות המשתתפות ברווחים שהונפקו עד 2004 – מדובר ב-15% מהתשואה שמשיגות פוליסות אלו לעמיתים שנשארת אצל מגדל וכתוצאה מעלייה בתשואות על רגע הגאות בשווקי ההון נרשמה גם עלייה חדה בדמי הניהול המשתנים הללו. בשנת 2013 נרשמו 637 מיליון שקל הכנסות של דמי ניהול משתנים לעומת 172 מיליון שקל בשנת 2012 בה עדיין התקשתה מגדל, בדומה לחברות אחרות, לגבות דמי ניהול משתנים על רקע הצורך לשוב לתשואה חיובית על רקע תשואות חלשות ב-2011. מעניין כי תיק הנוסטרו (המבוסס על ביטוחי החיים הישנים שם מחולקת לעמיתים תשואה מובטחת מראש וכל עודף על התשואה נשאר אצל חברת הביטוח) של מגדל רשם תשואות נמוכות יותר לעומת 2012. בביטוח חיים נרשמה ברבעון הרביעי הכנסה חד פעמית מיוחדת של 52 מיליון שקל בגין עסקת רכישת חוזה ביטוח משנה ומכירתו למבטח משנה אחר – מדובר בשיטה נפוצה של חברות ביטוח לרשום רווחים חד פעמיים – בעת החלפת מבטח משנה. הרווח החד פעמי הזה קוזז ברובו על ידי קיטון של 42 מיליון שקל שנרשם ברווח בשל העלאת שיעור מס הרווח ב-1% בחודש יוני 2013 וכניסתו לתוקף של חוק ההסדרים שהגדיל את שיעור מס החברות מ-25% ל-26.5%. בתחום ביטוחי הבריאות, שהוא קטן יחסית במגדל נרשמה ירידה ברווח שהושפעה מגידול בתביעות.

 

בתחום ביטוחי החיים נרשמה עליה בפרמיות ב-2013 כתוצאה מגידול ניכר שחל במחצית השניה של 2012 במכירות חדשות נוכח הרפורמה שהוביל המפקח על הביטוח הקודם פרופ' עודד שריג שאסרה על שיווק ביטוחי מנהלים חדשים עם מקדם קצבה מובטח החל משנת 2013 ומאמץ גדול של סוכני ביטוח לצרף לקוחות לביטוחי המנהלים רגע לפני שנסגרת הדלת להבטחת מקדם קצבה. העליה בפרמיות אגב הושפעה גם מירידה בשיעור הביטולים שנבעה גם היא בחלקה מביטול המקדם באופן שגרם לפגיעה בתחרות בענף (לא ניתן לעבור לחברת ביטוח מתחרה שתציע מקדם אף היא). יחד עם זאת, מדווחת מגדל כי לנוכח הרפורמה במקדמי הקצבה חלה בשנת 2013 ירידה משמעותית במכירות החדשות של ביטוחי המנהלים שכאמור כבר לא מספקים מקדם קצבה מובטח. מנגד חלה עליה במכירות של קרנות פנסיה.

 

כמו כן נאלצה מגדל לרשום הפרשה בדוחותיה על רקע הכרעה של המפקח על הביטוח להשיב לעמיתים דמי ניהול נוספים שנגבו מהם לאחר העלאת דמי ניהול ללא הודעה מוקדמת.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x