$
המלצות ואזהרות

זווית אחרת

האם אפקט ינואר הוקדם לדצמבר?

האפקט מתייחס לנטייה של מדדי המניות להניב בחודש ינואר תשואות יתר. מחקר חדש מצביע כי אפקט הוקדם בחודש

גרייס חנאוי 12:0615.12.13

השבוע בפרויקט של "כלכליסט" ו-IBI: אפקט ינואר? מעתה אמרו אפקט דצמבר.

 

אפקט ינואר מתייחס לנטייה של מדדי המניות להניב בחודש ינואר תשואות יתר, לעומת שאר חודשי השנה. תופעה זו תקפה בעיקר בחברות הקטנות (small-caps) ומעידות על גורמים נוספים המשפיעים על מחירי המניות שאינם באים לידי ביטוי במודל התמחור הסטנדרטי של ניירות ערך. בארה"ב, החברות הקטנות הן חברות ששוויון נע בין 300 מיליון דולר - 2 מיליארד דולר.

 

התרשים הבא עושה השוואת ביצועים בין מדד ראסל 2000 (החברות הקטנות) לבין S&P 100 (החברות הגדולות). שמתם לב למשהו מיוחד? התרשים בעצם ממחיש כי אפקט ינואר הוא בעצם אפקט דצמבר.

 

דצמבר הוא ללא ספק החודש החזק ביותר עבור החברות הקטנות. מדד ראסל 2000 הביא ביצועים טובים יותר ממדד S&P 100 ב-74% בעשרים השנים האחרונות. יתרה מזו, אם נסתכל על תשואת יתר ממוצעת, חודש דצמבר הוא גם החודש החזק ביותר עם תשואת יתר ממוצעת של 2.4%. מחקר זה אכן מצביע על כך שאפקט ינואר הוא בעצם דצמבר והסיכויים שהחברות הקטנות יגברו על החברות הגדולות הם די טובים.

 

האם גם השנה דצמבר תהיה שיאנית הביצועים עבור החברות הקטנות? לא בטוח. נכון ליום הפרסום, שני המדדים הציגו תשואה שלילית מתחילת החודש כאשר ראסל 2000 עם תשואה שלילית של -3.14% ו-S&P100 עם -1.84%. מנגד, נותר לנו שבועיים לסיום החודש ועדיין יש מקום לתיקון. מה מצפה לנו בשבועיים הקרובים? נצטרך להמתין בסבלנות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x