$
בורסת ת"א

עכשיו זה רשמי: קידוח הנפט במאגר לוויתן נדחה לסוף 2014

חברות דלק קידוחים ואבנר, שמחזיקות יחדיו ב45.34%, מדווחות הבוקר באופן רשמי על דחיית העבודות לפיתוח מאגר הנפט. בין הסיבות: העלויות הגבוהות והעובדה שהמדינה טרם אישרה נקודות קליטה לגז על קו החוף

ליאור גוטמן 10:1609.12.13

חברות דלק קידוחים ואבנר, שמחזיקות יחדיו ב45.34%, מדווחות הבוקר (ב') באופן רשמי על דחיית העבודות לפיתוח מאגר הנפט במבנה "לוויתן" לסוף 2014.

 

בהודעה שפורסמה אתמול (א') נימקה חברת נובל אנרג'י, שמחזיקה ב39.66% במאגר ומשמשת כקבלנית הקידוח בפועל, כי פעולת שינוע אסדת קידוח ייעודית לחיפושי נפט לאזור לא תתבצע "בין היתר לאור העלויות הגבוהות הכרוכות בשינוע אסדת קידוח לאזורנו, ולאור העובדה שטרם גובשו ואושרו במועד זה תכניות לקידוחים נוספים", מה שמוביל למסקנה כי: "אין בכוונתה לשנע את אוניית הקידוח "Atwood Advantage", המוחכרת למפעילה, לישראל בעת הזו לשם ביצוע קידוח יחיד".

 

מאגר לוויתן. הקידוחים לא יתבצעו לפני הרבעון הראשון של 2014 מאגר לוויתן. הקידוחים לא יתבצעו לפני הרבעון הראשון של 2014 צילום: אלעד גרשגורן

 

מה דעתך על מניית ניו-מד אנרג יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

לפיכך, האלטרנטיבה שהציבה נובל אנרג'י היא שילוב הנסיונות לחיפושי נפט במסגרת תוכנית כוללת לחיפושי גז ונפט אחרים שמתוכננים לישראל, זאת בכפוף לזמינות של אסדה קיימת. השותפות במאגר סרבו לאשר עלות קידוחים חדשה, אולם הן מבהירות ש"קידוח למטרות העמוקות, ככל שיוחלט על ביצועו, עשוי להתבצע לכל המוקדם החל מהרבעון הרביעי של שנת 2014". בכך מאששות השותפות את הפרסומים מאמצע נובמבר האחרון על דחייית העבודות שם. על פי הערכות מוקדמות, מאגר הנפט ששוכן ב"לוויתן" עשוי להכיל בין 200 ל600 מיליון חביות, אולם בשל עומקו (מעל 7000 מטר) העבודות שם נעצרו ולא המשיכו עד להמצאת ציוד קידוח ייעודי.

 

הדיווח שיצא הבוקר מוריד במידה מסויימת את רמת הציפיות שהמשקיעים פיתחו ביחס לשווי מאגר הנפט ואפשרויות הפיתוח שלו. אתמול (א') הופיע בוועידת העסקים בתל אביב קית אליוט, שמשמש כסגן נשיא בכיר בנובל אנרג'י. אליוט העריך שפיתוח מאגר "לוויתן" יעשה במספר שלבים כאשר העלות הכוללת היא כ-8 מיליארד דולר. תקופת הפיתוח נאמדה על ידיו לסביבות שנת 2017, עיכוב של שנה לפחות ביחס לציפיות המוקדמות. לטענת אליוט הסיבות לעיכוב היו התמהמהות במדיניות ייצוא של הגז, שהוחלטה בוועדת צמח בספטמבר 2012 אולם הגיעה לאישור בממשלה ביוני 2013 ולאישור בבג"ץ רק לפני כחודשיים, כמו גם חוסר יכולתה של הממשלה לקבע נקודות קליטה של הגז בחופי ישראל.

 

מאחר והמדינה טרם הצליחה לסיים את הליך התכנון להבאת הגז מישראל, בדיווח של דלק קידוחים ואבנר מהבוקר הן מצהירות שטרם נקבע לוח זמנים מדויק לפיתוחו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x