$
בורסת ת"א

מאיר שמיר: "לא נישאר בתנובה אם לא נהפוך לבעלי השליטה"

מנכ"ל מבטח שמיר התייחס בוועידת "כלכליסט" להחלטה לא להשקיע באי.די.בי: "להישאר בתנובה זו החלטה יותר טובה מלקנות את אי.די.בי"; לדבריו, "תנובה צריכה להישאר בשליטה ישראלית"

מעין מנלה 11:1219.11.13

 

מאיר שמיר מנכ"ל מבטח שמיר, היום בוועידת שוק ההון של "כלכליסט" מאיר שמיר מנכ"ל מבטח שמיר, היום בוועידת שוק ההון של "כלכליסט" צילום: ענר גרין

 

"לא נישאר בתנובה אם לא נהפוך להיות בה בעלי השליטה", כך אמר היום (ג') מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר בשיחה עם גולן חזני בוועידת שוק ההון של "כלכליסט".

 

מה דעתך על מניית מבטח שמיר:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

מנכ"ל מבטח שמיר הוסיף ואמר כי "לא נכנסתי לתנובה בשביל לעשות אקזיט. נכנסנו כי זה אחד מנכסי צאן הברזל של הכלכלה הישראלית. התבטאתי פעם שתנובה היא כמו קבוצת כדורגל, גם אם יש בעלי מניות היא שייכת לאוהדים".

 

לגבי אפשרות רכישת השליטה בתנובה על ידי חברה סינית אמר שמיר כי "יש מספר נכסים חיוניים למדינת ישראל, כמו חברת חשמל, או בזק שנכון שיהיו בשליטה ישראלית. אני חושב שתנובה שייכת לקבוצה הזאת".

 

שמיר אמר כי החליט לא להשקיע באי.די.בי משתי סיבות. הראשונה היא כי אי.די.בי היא בעצם אופציה ולא חברה, כלומר יש להסתכל על החברות למטה כמו שופרסל ונכים ובניין. "מה ששאלנו את עצמנו זה האם האופציה הזאת שווה את הכסף שצריך לשים כדי לזכות במכרז והגענו למסקנה שלא", אמר.

 

בנוסף, בגלל שמבטח שמיר שותפה בתנובה ואי.די.בי מחזיקה בשופרסל, עקב הגבלים עסקיים הייתה מבטח שמיר צריכה להפעיל את אופציית הטאג אלונג בחברה ולמכור ברגע שאייפקס מוכרים. "להישאר בתנובה זו החלטה יותר טובה מלקנות את אי.די.בי", אמר.

 

לדבריו, כל כל מי שקונה את אי.די.בי יצטרך לקחת בחשבון שב-2014, מעבר לרכישה הוא יצטרך להזרים כסף פנימה. "מעבר לזה כדי להצאת נשכר מההשקעה הזאת צריך להניח הנחה על שוק הון פעיל ומוצלח. חלק מהסיכון של משקיע באי.די.בי להינות מהשקעה תלוי בהערכה מסויימת לגבי מצבו של שוק ההון הישראלי, בו מושקעות רוב האחזקות", אמר. 

 


 

בנוגע לשכר הבכירים יש להפריד בין בכירים שהם בעלי שליטה בחברה לבין כאלו שאינם בעלי שליטה, אמר שמיר. "צריך לסמוך על הדירקטוריון שהם יודעים מה הם עושים. יש להם זכות לקבוע לשכיר שאינו בעל שליטה איזה שכר שהם רוצים. במקרה של בעלי שליטה צריך להגביל את השכר, אני לא יודע לכמה צריך להגביל. את ההנאה שלהם מפירות העסק הם יראו בדיבידנד כמו כל בעלי המניות האחרים".

 

על הסדרי החוב הרבים במשק אמר שמיר כי לדעתו יש להפריד בין חברות שגייסו באמצעות הנפקות אג"ח למטרה ברורה. "למקרים שלקחו אג"ח כי אפשר אני חושב שצריך להתייחס בחוסר סלחנות לעומת האפשרות הראושנה", אמר.

 

שמיר התייחס להשקעה אפשרית באל על ואמר כי הבעיה בה קשורה ביחס בין בעלי המניות, העובדים והלקוחות בחברה. "בכל עסק צרכני יש משולש או פירמידה שכוללת את בעל המניות, עובדים ולקוחות. בתוך העוגה הזאת מתחלקים באיזושהי פרופורציה כל אחת מהחוליות. לא יכול להיות מצב שלאורך זמן בשלוש החוליות תהיה חוליה אחת של בעלי מניות שלא נהנים מכלום ורק משלמים. אם אל על לא תשנה את הדיאןאיי שלה, יהיה לה קשה למצוא משקייעם וקשה לשרוד", אמר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x