$
השורה התחתונה

הבחירות יוצאות הדופן של קרן טופ אלפא הציבו אותה בראש הטבלה

23 מתוך 28 הקרנות בליגה הצליחו להכות את מדד הייחוס מתחילת השנה, אך רק שבע קרנות עשו זאת בשלוש השנים האחרונות

בועז בן־נון 08:2224.10.13

קטגוריית מניות חו"ל כללי היא בת 2.2 מיליארד שקל שמנוהלים על ידי 28 קרנות. זוהי קטגוריה שמאפשרת למנהל הקרן לברור מניות מכל השווקים ומכל התעשיות, מניות גדולות או קטנות, ולכן מביאה לידי ביטוי את יכולת הסטוק פיקינג של מנהל הקרן והאנליסטים של בית ההשקעות.

 

בדרך כלל קרנות הקטגוריה מחפשות השקעות בכל העולם המתפתח, אך ישנן כמה קרנות שמתרכזות באזור מסוים (פסגות אירופה או מגדל גרמניה מגודרת מט"ח). הכללנו ובחנו שלושה אגדי חוץ ששמים את כספם אצל קרנות זרות, אך התוצאות מראות כי הבחירות של הישראלים טובות יותר, שכן כל האגדים נמצאים במורדות הדירוג.

 

בועז צליח מנכ"ל טופ אלפא בועז צליח מנכ"ל טופ אלפא

 

23 קרנות השיאו תשואה עודפת מתחילת השנה על מדד הייחוס שבחרנו (7.12%), 17 קרנות בשנה וחצי האחרונות (מעל 9.88%) ורק שבע בשלוש השנים האחרונות (22.86%).

 

הראשונה בדירוג היא הקרן טופ אלפא מניות חו"ל. לא רק שזו צמחה בכ־50% ל-85 מיליון שקל מנוהלים ולא רק שהתשואות שלה מכות את מדד הייחוס שלה (500 P&S) בכל טווח, 22.31% מתחילת השנה ו־39.12% ב־18 החודשים האחרונים, אלא שהיא מחזיקה ב־Up Capture Ratio של 163% לעומת Down Capture Ratio של 53 בלבד, משמע שכשהשוק עולה, היא עולה הרבה יותר וכשהוא יורד, היא יורדת מעט. אנשי הקרן, לדברי בועז צליח מנכ"ל טופ אלפא, מחפשים מניות שמתומחרות בחסר, בחוסר רציונליות. לצד אחזקות מסורתיות יותר (מיקרוסופט וסיסקו), הקרן השקיעה בכמה מניות מעניינות כגון נוקיה שעד לפני שנה נחשבה למתה מהלכת, הלניק טלקום (חברת ה"בזק" של יוון, שעליה עשתה הקרן סיבוב של 300%) ואורסקום טלקום, חברת התקשורת המצרית, ולה נתחים בחברות תקשורת בדרום קוריאה.

 

השנייה בדירוג שמה את יהבה ב"מבוגרת האחראית" של אירופה, גרמניה. מגדל גרמניה מגודרת מט"ח מציגה תשואות נאות במושגים אירופיים: 12.51% ו־29.76% מתחילת השנה ובשנה וחצי האחרונות בהתאמה, טוב בהרבה מדאקס הגרמני (5.99% ו־11.94%). נכון ליולי, הקרן מתבצרת במק"מ (62% מכספה) ובמעט מניות גדולות (18%) כמו פולקסווגן וב.מ.וו או דויטשה בנק, אדידס וסאפ. ההצלחה הזאת מושגת בזול מאוד יחסית: 1.11% דמי ניהול לעומת 2.21% דמי ניהול ממוצעים בקטגוריה.

 

 

שלישית בדירוג היא אלומות מניות ערך חו"ל. באלומות יש מישהו שיודע לבחור מניות: תשואת הקרן לשלוש שנים היא 56.65% (לעומת מדד הייחוס שלה, 500 P&S, שעשה 42%), זוהי התשואה הגבוהה בקטגוריה לטווח הזמן הזה. אלומות היא השנייה בגודלה בקטגוריה (205 מיליון שקל), שגם גייסה הכי הרבה כסף בשלושת החודשים האחרונים (40 מיליון שקל). לקרן מעט אחזקות יחסית והיא אגרסיבית בהן. בממוצע היא משקיעה כ־5% במניה בודדת, 9% בוולס פארגו, 6% בבנק אוף אמריקה, 5% במקירוסופט ו־5% בברקשיי הת'אוויי.

 

לסיכום, יש אלטרנטיבה למשקיעי ישראל שמחפשים תשואה מחוץ לסיכוני הביצה המקומית או גידור כלשהו. אבל כמו שהקרנות עושות סטוק פיקינג, כך כדאי למשקיע להיות בררן לגבי הקרן.

 

השורה התחתונה

אמנם יש לא פחות מ־28 קרנות שמשקיעות בשווקים המפותחים, אך כדאי להיות בררן שכן הפרשי התשואות גבוהים

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x