$
בורסת ת"א

החברה לישראל: האסיפה לאישור שכר המנכ"ל נדחית למועד לא ידוע

האסיפה לאישור שכרו של ניר גלעד תוכננה ליום שלישי. הדחייה - במטרה למצות המו"מ עם בעלי המניות ועם חברות הייעוץ של המוסדיים

ערן סוקול 19:5529.08.13

החברה לישראל הודיעה יום (ה') לאחר נעילת המסחר כי תדחה את האסיפה הכללית בנוגע לשכרו של המנכ"ל ניר גלעד למועד לא ידוע, במטרה למצות את המשא ומתן עם בעלי המניות של החברה וכן עם חברות הייעוץ של הגופים המוסדיים. 

ההצבעה תוכננה להתקיים במקור ב-3 בספטמבר ובמהלכה היו אמורים בעלי מניות המיעוט לאשר את מדיניות התגמול של שכר הבכירים בחברה.

 

אולם, לפני כעשרה ימים, בחוות דעת חריפה תקפה אנטרופי את תכנית התגמול שביקשה החברה לישראל לאשר לבכיריה. "קביעת תנאי סף לא אפקטיביים, השוואות שעבד עליהן הכלח, רמות תגמול גבוהות שקיים קושי להצדיקן בביצועי החברה וחוסר שקיפות" אלו הן רק חלק מהביקורת שהפנתה אנטרופי כלפי החברה לישראל. חברת הייעוץ אנטרופי המספקת המלצות למוסדיים לגבי הצבעות באסיפות הכלליות, המליצה להם להתנגד לתכנית התגמול של בכירי החברה לישראל, המנכ"ל ניר גילעד והיו"ר אמיר אלשטיין.

מה דעתך על מניית חברה לישראל:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

"החברה מבססת את מדיניות השכר שלה על תקרות שכר שנקבעו על ידי ועדת התגמול הדומות להיקפים הקיימים ברמות השכר הנוכחיות" הדגישה אנטרופי. באנטרופי המשיכו ותקפו את עיקרי מדיניות התגמול "המדיניות אינה מפרטת יעדים כמותיים גלויים לנושאי המשרה או לכל הפחות למנכ"ל וליו"ר אלא רק תיאור מילולי שלהם.

 

החברה קבעה תנאי סף לתשלום מענקים בחברה של רווח נקי מינימאלי של 100 מיליון דולר. "לדעתנו תנאי סף זה אינו אפקטיבי לאור העובדה שהחברה הציגה במרבית השנים האחרונות רווחים גבוהים מהותית ביחס לסעיף זה. עיקר הרווח בחברה נובע מפעילות כיל, ולכן הקשר בין תנאי הסף הזה שהשגתו היא בסבירות גבוהה לבין התרומה הניהולית העודפת של מנהלי החברה, בגינם הם אמורים להיות מתוגמלים, לדעתנו נמוך".

 

 

ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל ניר גלעד, מנכ"ל החברה לישראל צילום: עמית שעל

 

מוקדם יותר הבוקר פרסמה החברה לישראל את תוצאותיה לרבעון השני של השנה, החברה רשמה ברבעון השני של 2013 הפסד של כ-89 מיליון דולר, לעומת רווח נקי של כ-84 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

 

התורמת השלילית העיקרית לתוצאות הרבעון הייתה צים אשר המשיכה לסבול מהתנאים המאתגרים בשוק ההובלה הימית. צים סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-97 מיליון דולר. ללא השפעת הסדר החוב על התוצאות ובנטרול הוצאות פרישה מוקדמת הסתכם ההפסד ברבעון השני ב-61 מיליון דולר, לעומת הפסד של 36 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. עם זאת, צים הציגה רווח EBITDA של כ-36 מיליון דולר בהשוואה, להפסד על בסיס EBITDA של 6 מיליון דולר ברבעון הקודם – שיפור של כ- 42 מיליון דולר, על אף תנאי שוק לא טובים והמשך ירידת מחירי ההובלה במהלך הרבעון השני.

 

כיל, שכבר פירסמה את דו"חות הרבעון, סיימה את הרבעון השני ברווח של כ-316 מיליון דולר, לעומת רווח של כ-408 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. בזן סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-43 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-103 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד. טאואר סיימה את הרבעון השני בהפסד של כ-23 מיליון דולר לעומת הפסד של כ-6 מיליון דולר ברבעון המקביל.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x