$
שווקי חו"ל

בורסות אירופה נסגרו בירידות חדות; בשוק הסחורות הזהב ירד לשפל של שנתיים וחצי

לאחר נאום ברננקי צנח היום הפוטסי ב-3% - הירידה היומית הגדולה ביותר במדד הבריטי מזה 21 חודשים; קאק בצרפת צלל ב-3.7%, דאקס בגרמניה איבד 3.3%; הזהב צנח ב-6.6% ל-1,286 דולר לאונקיה

שי סלינס 22:0220.06.13

 

בן ברננקי בן ברננקי צילום: איי פי

 

המסחר בבורסות אירופה ובשוק הסחורות נסגר הערב (ה')  בירידות שערים חדות בהמשך למגמה הבוקר באסיה לאחר דברי יו"ר הפד, בן ברננקי אמש. הלירה הטורקית בשפל כל הזמנים מול הדולר.

 

ניקיי האנג סנג שנגחאי

 

בשוק הסחורות, נרשמו היום ירידות חדות. הזהב והכסף ירדו לרמה הנמוכה ביותר מזה שנתיים וחצי. הזהב ירד ב-6.6% ל-1,286 דולר לאונקיה. הכסף צנח ב-8.8% ל-19.82 דולר לאונקיה.

 

באסיה פורסם לפנות בוקר מדד הייצור בסין ואיטכזב את התחזיות המוקדמות של האנליסטים. המדד של HSBC ליוני עמד על תוצאה של 48.3 נקודות, בהשוואה ל-49.2 נקודות במאי. בתוך כך איבדה הבורסה במרכזית בסין 3.3% מערכה.

 

"הפד עשוי להפחית את הרכישות החודשיות כבר השנה ולסיים את הרכישות באמצע 2014", כך אמר אתמול יו"ר הבנק הפדרלי בן ברננקי. עם זאת ברננקי סייג את דבריו ואמר זאת בהנחה ששוק העבודה והכלכלה האמריקאית ימשיכו להציג שיפור.

 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר בעקבות הודעת הבנק המרכזי בארה"ב כי "האופטימיות הזהירה של ברננקי היא בשורה רעה לשווקים בכלל ולשוקי האג"ח בפרט. השווקים לא מוכנים לשמוע על הפחתת תמריצים, בעוד שכלכלה משתפרת מחייבת פחות תמריצים על ציר הזמן. בוול סטריט יודעים לקרוא בין השורות ובין השורות והחדשות הן שבינתיים כלום משתנה, אולם אם התחזיות שלנו להתאוששות בכלכלה ולירידה באבטלה נכונות, אזי נתחיל בהקטנת תמריצים".

 

בשורה התחתונה מסביר האסטרטג הראשי של קבוצת איילון ש"הפרדוקס הכלכלי בעולם כיום הוא כי חדשות כלכליות טובות מקרבות את אסטרטגית היציאה של ה'פד' ומסכנות את המומנטום החיובי בשווקים. לא נופתע אם התשואות בשוק החוב יעלו ויחייבו את הפד לנפק הבהרות למדיניות שלו על מנת להרגיע את השווקים. הערב לא קיבלנו צפירת הרגעה אלא נורת אזהרה בכל האמור בקיפול תמריצים של הפד".

 

הבורסה בצרפת הבורסה בצרפת צילום: תומר הרשקוביץ'

פסגות: "מצפים לתנודיות חדה"

אורי גרינפלד, מפסגות התייחס גם הוא להודעה של הפד: "בטווח הקצר התנודתיות הגבוהה תמשך וזאת בשל חוסר הוודאות בשווקים לגבי איזו השפעה יותר מהותית, זו של השיפור בכלכלה או זו של הקטנת היקף ההרחבה הכמותית הנובע מכך. בטווח הבינוני, ההשפעה של הקטנת רכישות הפד על שוק המניות צריכה להיות חיובית שכן הפד ימשיך עם מדיניות זו רק במידה והשיפור בכלכלה יהיה בר קיימא ומשמעותי. לעומת זאת, בשוק האג"ח צמצום הרכישות אמור להוביל לעליית תשואות בדיוק מאותה סיבה".

 

"יחד עם זאת", מוסיף גרינפלד,"בהינתן שגם בתרחיש האופטימי ביותר הריבית לא תועלה בשנתיים הקרובות, מידת ההשפעה של צמצום הרכישות על התשואות מוגבלת. החלק הקצר של העקום מקובע למעשה ולכן כל עליית תשואות היא גם עלייה בתלילות של העקום. עלייה בתלילות מגבירה את האטרקטיביות להארכת המח"מ ומייצרת לחץ לירידת תשואות. לכן אנו לא מצפים לעליית תשואות משמעותית אבל כן לתנודתיות חדה".

 

 

x