$
השורה התחתונה

השורה התחתונה

ליגת מניות לפי ענפים: הימים היפים של סקטור קרנות הפיננסים הגלובליות

למרות רתיעת השוק מאסטרטגיית השקעות סקטוריאליות, מבט על תשאותיהן של מספר קרנות צריך לגרום למשקיעים לנהוג אחרת

בועז בן-נון 07:5528.05.13

בקטגוריה זו אנו בוחנים את הקרנות המנייתיות הסקטוריאליות בארץ ובחו"ל שמסודרות לפי ענפים - פיננסים, ביומד, נדל"ן או סחורות - ושמספרות את נרטיב ההשקעות שהצליחו באחרונה. הקרנות נלקחו מתוך קטגוריות רשות ני"ע, מניות בחו"ל ומניות בארץ, ומתוכן קיבצנו את אלה בתת־הקטגוריות אנרגיה וקומודיטיס, נדל"ן וענפים אחרים. כך אנו יכולים להשוות, אלה מול אלה, ענף מול ענף, את חו"ל לישראל.

 

מספר הקרנות הזעום (12) והכסף השולי יחסית שהן מנהלות (433 מיליון שקל) מלמדים שהקרנות הענפיות ואסטרטגיית השקעות סקטוריאלית אינו מנוצלות על ידי משקיעי ישראל. אבל מבט על תשואותיהן של כמה מהקרנות מראה שאולי כדאי להם לחשוב שנית.

 

 

 

חברות הפיננסים הגלובליות יודעות לאחרונה ימים יפים, והן מושכות את מדדי המניות האמריקאיים לשיאים חדשים. כך גם הראשונה בדירוג, אקסלנס פיננסים ונדל"ן. הקרן שמנוהלת על ידי נבות אופיר, חשופה בלפחות 50% למניות פיננסים בחו"ל ועד 50% לנדל"ן חו"ל. מניות הפיננסים הגדולות עלו בעשרות אחוזים בשנה האחרונה. מטרתה של הקרן היא להשיא תשואה עודפת על מדד הפיננסים IXM, בפועל היא באזור המדד ב־18 וב־36 החודשים האחרונים, 37.67% ו־11.69% בהתאמה, אך מפגרת אחריו מתחילת השנה, 6.95% לעומת 9.39%. הקרן מבקשת את דמי הניהול הנמוכים בקטגוריה - 1.02%.

 

בתחום הנדל"ן המקומי מצבנו טוב, כך עולה אם נתבונן על ביצועיה של אלטשולר שחם נדל"ן ותשתיות, קרן עם הפנים למניות נדל"ן מקומיות. תשואותיה, 26.15% ו־21.98% ב־18 וב־36 החודשים האחרונים בהתאמה, מלמדות שאפשר להשיג תשואות גבוהות ויציבות אצל חברות הנדל"ן הישראליות. גילעד אלטשולר מנהל את הקרן עם דמי ניהול בשיעור 1.24%.

 

 

גלעד אלטשולר, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם. עם הפנים למניות נדל"ן מקומיות גלעד אלטשולר, מנכ"ל משותף באלטשולר שחם. עם הפנים למניות נדל"ן מקומיות צילום: עמית שעל

 

תחום הביומד המקומי יציב פחות. וכך הראל נבחרת ביומד, שלפחות 50% מכספה מושקעים במניות ביומד מקומיות, מציגה סוג של רכבת הרים. השיאה תשואה של 13.62% מתחילת השנה (לעומת 9.36% של מדד הביומד), אבל -20.64% בשלוש השנים האחרונות. אגב, לעומת ישראל, הביומד העולמי "חוגג". תעודת הסל iShares Nasdaq Biotechnology השיאה לעומתה לא פחות מ־20.6% מתחילת השנה ו־74.87% בשנה וחצי.

 

למי שמתעניין בסחורות כדאי שיביט לתחתית הטבלה. סחורות הן כל הדברים המוחשיים, למשל נפט גולמי או תירס. הקרנות חשופות לרוב בלפחות 50% לסחורות. לא ניתן לדעת מתיקי ההשקעות של הקרנות, עד כמה ואיך חשופות הקרנות לסחורות השונות, שכן אלו משקיעות בחוזים עתידיים ואופציות על הסחורות.

 

ארבע הקרנות האחרונות נוגעות בשוקי הסחרות, בראשן אקסלנס סחורות שהשילה 4.51% מתחילת השנה ושואפת להכות את מדד Deutsche Bank Liquid Commodity Index שכולל סחורות כגון גז וזהב. מאז ה"פיק" באפריל 2011, ירדו מחירי הסחורות בעולם בכ־16%, ובפרט הנפט והזהב.

 

 

 

 

השורה התחתונה:

במבט לאחור היה כדאי להשקיע במניות הפיננסים הגלובליות ואחריהן בנדל"ן המקומי, ומנגד להיזהר מקרנות שוק הסחורות.

 

IFO מפיצת מוצרי מורנינגסטאר בישראל

בטל שלח
    לכל התגובות
    x