$
בורסת ת"א

גם פישר לא עזר: הדולר ננעל ללא שינוי מתחת ל-3.6 שקלים

בנק ישראל התערב במסחר, לאחר שבשעות הבוקר הדולר נסחר תמורת 3.58 שקלים. היורו איבד 0.1% ושערו היציג נקבע על -4.69 שקלים; בתחילת החודש רכש בנק ישראל כ-100 מיליון דולר

שי סלינס 15:3730.04.13

גם לאחר שבנק ישראל רכש היום (ג') דולרים - בפעם השנייה החודש - הדולר ננעל ללא שינוי ושערו היציג נקבע 3.59 שקלים. היורו איבד 0.1% ל-4.69 שקלים. 

בנק ישראל התערב במסחר לאחר שבשעות הבוקר הדולר נסחר תמורת 3.58 שקלים. ל"כלכליסט" נודע כי הרכישות של בנק ישראל מוקדם יותר היום נעשו בהיקף רכישות דומה להתערבות הקדמת של הבנק בתחילת החודש. בשעות הבוקר בנק ישראל קנה דרך כמה בנקים מקומיים כ-25 מיליון דולר ולאחר מכן הוא המשיך לרכוש דרך ברוקרים נוספים. נכון לעכשיו, בנק ישראל רכש כ-100 מיליון דולר.

  

 צילום: shutterstock

 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון אמר בעקבות התערבות בנק ישראל בשוק המט"ח כי "ייתכן שהבנק מבין שלא יהיה די בהתערבות בשוק המטבע ותידרש פעולה משולבת גם בשוק הריבית לצד הפעילות בשוק המטבע. פער הריביות בין השקלית לדולרית בתקופות של רגיעה בשווקים תומך באופן אגרסיבי בהתחזקות השקל ובנק ישראל לא יכול להיאשר אדיש לכך".

 

כלכלני FXCM התייחסו הבוקר למסחר במט"ח לפני ההתערבות של בנק ישראל במסחר ואמרו כי "ההיחלשות של הדולר בעולם מוסיפה לחץ על השקל. כעת נשאלת השאלה האם בנק ישראל יתערב שוב במסחר, או ליתר דיוק, באיזו רמת מחיר יתערב ובאילו היקפים. אם בפעם הקודמת בנק ישראל הקדיש לכך 100 מיליון דולר, הרי שבפעם הבאה, אם וכאשר תתרחש, ההיקף יהיה צריך להיות מעל 200 מיליון דולר".

 

יוסי פריימן, מנכ"ל פריקו ניהול סיכונים והשקעות אמר בעקבות היחלשות הדולר כי "הפגיעה המתמשכת בתנאי הסחר של הייצוא הישראלי ובראשם ההתחזקות המתמשכת של השקל מלמדת עד כמה חשופים היצרנים לתנודות בשוקי ההון ובראשם, התנודות במחיר חומר הגלם, שער המטבע והריבית. להערכתנו, על רקע המצוקה בה נתונים מפעלים מוטי ייצוא, ועזיבתו הקרובה של הנגיד, סטנלי פישר, ניתן לצפות כי בנק ישראל יפגין מנהיגות ועצמאות כאשר ישמש כמבוגר האחראי לבלימת הזליגה המתמשכת של מפעלי הייטק ותעשיות מוטות ייצוא אל מעבר לים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x