$
שווקי חו"ל

בלעדי לכלכליסט

FiftyOne הישראלית הגישה תשקיף להנפקה בנאסד"ק

חברת האינטרנט המפתחת שירות לאתרי מסחר הגישה תשקיף חסוי לרשות ני"ע האמריקאית (SEC), שבו הודיעה כי בכוונתה לגייס כ־180 מיליון דולר לפי שווי של כ־900 מיליון דולר. מורגן סטנלי וברקליס נבחרו לשמש כחתמים המובילים בהנפקה

אסף גלעד 07:4719.03.13

חברת הסטארט־אפ הישראלית־אמריקאית FiftyOne (לשעבר E4X) הגישה בשבועות האחרונים תשקיף חסוי לרשות ני"ע האמריקאית (SEC) לקראת הנפקה בנאסד"ק. ל"כלכליסט" נודע כי חברת האינטרנט שנוסדה בישראל מתכוונת להנפיק לפי שווי של כ־900 מיליון דולר ולגייס כ־180 מיליון דולר (כ־20% משווי החברה). החברה בחרה במורגן סטנלי ובברקליס כחתמים המובילים בתהליך.

 

ב־FiftyOne שקלו לצאת להנפקה כבר בחודש הבא, אך הציפייה לרבעון מוצלח יותר מקודמו הביאה את מנהלי החברה לדחות את ההנפקה כדי להציג צמיחה מרשימה יותר בעת ההנפקה.

 

FiftyOne נחשבת לאחת מחברות הסטארט־אפ הישראליות הצומחות ביותר, עם צמיחה של פי עשרה בהכנסות בתוך שנתיים. היקף העסקאות שגלגלה החברה בשנתיים האחרונות נאמד ב־240 מיליון דולר, ומתוכו גזרה החברה הכנסות (נטו) בטווח של 40–70 מיליון דולר. כיום מעסיקה החברה יותר מ־160 עובדים, מתוכם 60 בישראל.

 

החברה רשמה ב־2012 צמיחה של 50% בהשוואה ל־2011 ונחשבת לרווחית מאוד. בשנה הקרובה הכנסות החברה צפויות להכפיל את עצמן ולהסתכם ב־140 מיליון דולר. בקופתה (נכון לספטמבר 2012) מזומנים בהיקף של 30 מיליון דולר.

 

מייקל דה סימון מייקל דה סימון

 

התרחבות גלובלית

FiftyOne צמחה בזכות שירות ייחודי שהיא מציעה לאתרי מסחר אלקטרוני מקוונים בארה"ב. במסגרת שירות זו יכולים האתרים לצאת מגבולות ארה"ב ולמכור גם למדינות אחרות בשפת המקור שלהן ובמטבע המקומי. כך, לדוגמה, ביכולתה של החברה לאפשר לאתר מסחר אלקטרוני בארה"ב לשנות את מחירו של מוצר מסוים, ובהתאם לכך לחשב בהתאם את מחירו בכל אחת ממדינות היעד.

 

החברה אף נותנת שירותי סליקה והמרת מטבע בזמן אמת בין מדינת המקור (ארה"ב במקרה הנוכחי) לבין מדינות היעד, ובנוסף לכך גם נושאת באחריות על כל ההיבטים התפעוליים של העסקה (החל משילוח המוצר, האחריות, המסים והמכס). בעקבות כך הצליחה להגיע FiftyOne להגיע ללקוחות צמרת כגון בלומינגדיילס, מייסי'ס, סירס, דונה קארן וויליאם סונומה. עבור החברות האמריקאיות, האפשרות למכור בחו"ל מפצה על אובדן ההכנסות מבית בעקבות המשבר הכלכלי בארה"ב, ומאפשרת להן להרחיב את עסקיהן מעבר לים. בין הלקוחות הנוספים של החברה ניתן למנות גם את הרשתות סאקס (Saks), אן טיילור (Ann Taylor) ו־Under Armour.

 

המשקיעים הראשונים

לפני כשנה רכשה FiftyOne את החברה הקנדית Borderfree, חברת שילוח קנדית, מידיה של רשות הדואר הקנדית, שתסייע לה להרחיב את פעילותה גם בקנדה.

FiftyOne גייסה עד היום 38 מיליון דולר מקרנות הון סיכון אמריקאיות וישראליות. בעלת המניות הגדולה ביותר שלה היא קרן ההון סיכון פיטנגו בהובלת חמי פרס ורמי קליש שמחזיקה, לפי ההערכות, ביותר מ־30% ממניות החברה.

 

בעלי מניות נוספים בחברה הן דלתא ונצ'רס הישראלית בניהולו של עופר טימור ואדם סטריט פאנד האמריקאית שמחזיקות כל אחת (לפי ההערכות) ב־15%–17% ממניות החברה. צחי הלל מקרן פיטנגו ועופר טימור מדלתא הם המשקיעים הראשונים בחברה שהשקיעו בה עוד בגלגולה כ־E4X. בעלי מניות נוספים הם קרן ווינטאג' של אלן פלד המסונפת לקרן ויולה, ויולה קרדיט (לשעבר פלנוס) גם היא מקבוצת ויולה, חברת האחזקות ארקו וחברת אונליין ונצ'רס.

 

את החברה הקים היזם יובל טל, שכבר עזב אותה מאז להקמת פאיוניר, סטארט־אפ אחר העוסק בהעברת כספים מאובטחת. כיום מנהל את החברה מייקל דה־סימון, בעברו מנהל בכיר בתחומי הכספים והתפעול בסיטיבנק ובחברת הפיננסים תומאס קוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x