האחים נאוי יגדילו את אחזקתם ב-14%, מבלי להזרים כסף
בעלי השליטה בחברת האחים נאוי, המספקת אשראי חוץ-בנקאי, צפויים לממש בינואר אופציות לא סחירות ללא תמורה ולהגדיל את אחזקתם בחברה ל־89.4%
האחים שאול ודוד נאוי הולכים לקטוף את פירות הכניסה של החברה שבשליטתם (האחים נאוי) לבורסה. מדו"חות החברה שהתפרסמו בסוף השבוע האחרון עולה כי האחים (יחד עם בעלי שליטה אחרים), צפויים לממש את האופציות הלא סחירות שבידיהם לקבלת מניות החברה ללא תמורה. המשמעות - אחזקת הציבור בחברה תדולל מ-24.7% ל־10.6% ושווי האחזקות של כל אחד מהאחים יזנק מ־23.7 מיליון שקל ל־122.1 מיליון שקל.
חברת האחים נאוי, שעוסקת בניכיון צ'קים ובמימון חוץ־בנקאי, נמצאת בשליטה משותפת של שאול ודוד נאוי (71.8%) ושל אבי חיניץ ויצחק גווילי (המחזיקים ב־1.7% כל אחד). החברה החלה להיסחר בבורסה בתחילת 2011, לאחר שיצקה את פעילותה לשלד הבורסאי גולדן אקוויטי.
עם כניסתם לבורסה קיבלו ארבעת בעלי השליטה 19.9 מיליון אופציות לא סחירות למניות החברה (19 מיליון אופציות לאחים נאוי והיתר לחיניץ וגווילי). האופציות ניתנות למימוש החל מה־2 בינואר 2012.
מימוש האופציות יגדיל את שווי החברה בבורסה ב־206 מיליון שקל ל־272 מיליון שקל, לעומת 66 מיליון שקל בלבד כיום, כאשר לאחר המימוש בעלי השליטה בחברה יעלו מאחזקה של 75.3% לאחזקה של 89.38%.
חברת האחים נאוי סיימה את תשעת החודשים הראשונים של 2012 ברווח נקי של 39 מיליון שקל, כך ששווי של 66 מיליון שקל לחברה נראה נמוך בצורה מובהקת. משכך, ברור כי המשקיעים בבורסה כבר מתמחרים מימוש של האופציות למניות וגידול בהון המניות של החברה, בעת חישוב מחירה של מניית החברה שעומד כיום על 10.35 שקל.
תזמון הכניסה לבורסה היה בתקופה מצוינת עבור החברה, שכן על רקע מחנק האשראי בשוק, עסקים רבים נזקקו לפנות למימון חוץ־בנקאי. כתוצאה מכך, תיק האשראי של החברה גדל מתחילת 2012 בכ־40% ועמד בסוף הרבעון השלישי על 676 מיליון שקל. בדו"חות הרבעון השלישי, ציינה החברה כי קצב העלייה בתיק הלקוחות נטו נשאר על כ־16% ברבעון בכל הרבעונים האחרונים. התשואה הממוצעת שרושמת החברה מתיק הלקוחות עומדת על 15.6% (הכנסות בתקופה חלקי יתרת האשראי ללקוחות).
האחים נאוי מציינים כי מתחילת 2012 "חל שיפור באיכות תיק הלקוחות וישנה מגמה של חשיפה ללקוחות חדשים עם כושר החזר טוב יותר". החברה מסתמנת כמרוויחה גדולה מהמגבלות שמטיל בנק ישראל על האשראי הבנקאי, ומהגזירות של ועדת חודק על גיוסי אג"ח, שכן היא מצליחה לשפר את תיק האשראי שלה עם לקוחות שבעבר היו פונים לאמצעי מימון אחרים. "לאור קשיי חברות לגייס אשראי בבנקים ובשוק ההון, מגיעים אל החברה לקוחות חדשים בעלי מצב פיננסי טוב יותר מבעבר".