$
בורסת ת"א

בלעדי לכלכליסט

המלווים של דרהי יפנו השבוע לבית המשפט

המוסדיים שהלוו לבעל השליטה ב-HOT, פטריק דרהי, מלינים על פגיעה בבטוחות והפרת הסכם

גולן חזני 07:1614.10.12

מחזיקי האג"ח של חברת קול (Cool) הפרטית של פטריק דרהי, שדרכה הוא מחזיק בשליטה ב־HOT, צפויים להגיש השבוע לביהמ"ש בקשה לצו מניעה נגד הצעת הרכש שמתכנן דרהי להגיש למניות HOT שבידי הציבור.

 

ל"כלכליסט" נודע כי לאחר שנכשלו ניסיונותיהם של המחזיקים להגיע להידברות ממשית עם דרהי ונציגו גואי דקסטר על עמלת הפירעון המוקדם שאותה דרשו לחובם, הם צפויים לקבל החלטה על יציאה למאבק משפטי. המוסדיים ינסו למנוע את קיומה של אסיפת בעלי המניות של HOT, זאת משום שלא קיבלו מדרהי עמלת פירעון מוקדם של 220 מיליון שקל כפי שנקבע בהסכם ההלוואה שחתמו עמו.

 

 

אסיפת בעלי מניות המיוחדת של HOT צפויה להתקיים ב־4 בנובמבר ובה יחליטו בעלי המניות, שאין להם עניין אישי בעסקה (לא נגועים), אם לאשר את התקשרותה של HOT בהסכם מיזוג עם החברה הפרטית של דרהי, כך שבסיומו של התהליך יחזיק דרהי ב־100% מניות HOT והיא תהפוך לחברה פרטית. כוונתו של דרהי היא להציע לבעלי המניות מהציבור (המחזיקים בכ־30.3% ממניות החברה) באמצעות קול למכור את מניות HOT שבידיהם בתמורה ל־38 שקל למניה, ובתמורה כוללת של 852 מיליון שקל.

 

המתנגדים להצעת הרכש הם בנקים וגופים מוסדיים, שהשתתפו בנובמבר 2011 בהנפקת אג"ח פרטית של 900 מיליון שקל שביצעה קול ותמורתה שעבדה את מלוא מניותיה ב־HOT. האג"ח שהונפקו הן בעלות מח"מ של ארבע־חמש שנים, נושאות ריבית שנתית צמודת מדד של 7.4%, ועומדות לפירעון עד ל־2018.

 

פטריק דרהי פטריק דרהי

 

הגופים שרכשו את האג"ח בהנפקה הם מגדל(235 מיליון שקל), כלל ביטוח (210 מיליון שקל), אקסלנס (100 מיליון שקל), הפניקס (80 מיליון שקל), גולדמן זאקס (75 מיליון שקל), בנק מזרחי טפחות(70 מיליון שקל), אלטשולר שחם (50 מיליון שקל) ומיטב (30 מיליון שקל). נציגות האג"ח כוללת את מגדל, כלל ומזרחי טפחות.

 

השלמת הצעת הרכש תהפוך את המניות המשועבדות לגופים המוסדיים ללא סחירות ומהווה לטענתם עילה להחזרת הכסף ולדרישת עמלת פירעון מוקדם בסכום של 220 מיליון שקל — המרווח המלא על ההלוואה למח"מ שנותר לה. הדרישה של המחזיקים נחשפה ב"כלכליסט" ב־10 בספטמבר, ומאז נעשו ניסיונות שלא צלחו לקיים מגעים בין הצדדים לתשלום סכום נמוך יותר, . בקול מתנגדים לדרישה וטוענים כי אין למחזיקים סמכות לדרוש את הפירעון המוקדם. כך או כך, המאבק המשפטי צפוי לדחות את התוכניות של דרהי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x