$
בורסת ת"א

מנופים פיננסים נערכת לגל מימושים

המנכ"ל יואל ביסמוט מנסה לממש נכסים שאינם בליבת הפעילות, ונערך למימוש כשליש מאחזקת מנופים בחברת חיפושי הגז והנפט שמן, וכן למכירת הקרקע בקזחסטן

לירוי פרי 09:2803.09.12

תוצאותיה של חברת הנדל"ן מנופים, שבשליטת מרכוס וובר ואברהם נניקשווילי, מספקות זווית מעניינת על מה שמתרחש בחברה. המנכ"ל יואל ביסמוט מנסה לממש נכסים שאינם בליבת הפעילות, ונערך למימוש כשליש מאחזקת מנופים בחברת חיפושי הגז והנפט שמן, וכן למכירת הקרקע בקזחסטן.

 

תזרים

המזומנים החזוי של החברה מגלה כי מנופים נערכת למכירת חלק מהותי מאחזקתה בשמן כבר בחודשים הקרובים. מנופים מחזיקה כיום כ־13% מחברת שמן (שווי השוק של אחזקה זאת מסתכם בכ־55 מיליון שקל). בתזרים החזוי נכתב כי מנופים צופה לקבל כ־16 מיליון שקל בגין מימוש חלק מאחזקתה בשמן, כאשר על פי הערכות, מדובר במימוש של כ־30% מאחזקתה, אולם עדיין לא הוחלט סופית שהמימוש אכן יבוצע.

 

מחלוקת על הפרויקט בחוף בצת

 

עוד עולה מהדו"חות כי המחלוקת על פרויקט חוף בצת, שם היתה אמורה מנופים לבנות פארק נופש, עדיין לא נפתרה. לאחר שהארגונים הירוקים מנעו את הקמת הפרויקט, הציג השמאי הממשלתי הערכת שווי של 10 מיליון שקל, שאותם היתה אמורה לקבל מנופים. אלא שבמנופים התנגדו להערכה זה, והציגו לאחרונה הערכה נגדית שטוענת לשווי של 24 מיליון שקל.

 

בניגוד לציפיות כי מנופים תבצע מחיקה נוספת על הקרקע בקזחסטן (שנרכשה ב־2008 מידי דוד בן־נאני, בן דודו של נניקשווילי) בשל מחלוקת מול הרשויות המקומיות וסכנת הפקעה, החברה רשמה שיערוך חיובי של כ־8% לשווי של 95 מיליון שקל. שווי הקרקעות בקזחסטן, כולל החלק המיועד למגורים, עומד כעת בדו"חות על כ־225 מיליון שקל. תזרים המזומנים החזוי של מנופים חושף כי הנהלת מנופים מעוניינת להיפטר מהקרקע (81% בבעלותה) ב־2013, לפי שווי של כ־240 מיליון שקל.

 

שוויו של קניון ארנה בהרצליה הופחת בכ־12 מיליון שקל ל־558 מיליון שקל שנגרמה, בין היתר, בשל ירידה קלה בשיעור התפוסה (84%) ודעיכה בהכנסות התפעוליות (NOI). מנגד, הקניון בנהריה (בשלב הקמה) שוערך בכ־10% כלפי מעלה ל־105 מיליון שקל.

 

הלוואה מטעם בעל השליטה

 

במקביל לפרסום הדו"חות, דיווחה מנופים על קבלת הלוואה נוספת ללא ביטחונות בסכום של 8 מיליון שקל עם ריבית של 6% מטעם בעל השליטה מרכוס וובר. "ההלוואה דרושה לחברה לשם עמידה בתזרים המזומנים החזוי לששת החודשים הקרובים", כך מנמק הדירקטוריון תוך שהוא מוסיף כי אין בידי החברה נכסים פנויים לצורך העמדה כביטחונות, "ואין באפשרות החברה להשיג מימון ממקורות אחרים ללא העמדת ביטחונות".

 

את התשלום לבעלי האג"ח מנופים כבר שילמה השנה, וכעת עומדים לפניה שני תשלומים נוספים. הראשון, תשלום של 44 מיליון שקל עבור סדרה א' במאי 2013 ו־2014 והשני תשלום של 35 מיליון שקל במאי 2014 לשם פירעון האג"ח להמרה.

 

החברה חתמה את הרבעון השני עם הכנסות של כ־25 מיליון שקל, בדומה לרבעון המקביל אשתקד. אולם בשורה התחתונה נרשם הפסד עמוק של כ־48 מיליון שקל. החברה ספגה, בין היתר, הוצאות של 17 מיליון שקל ברבעון בגין תרגום שערי מטבע ושיערוך מלאי — הוצאה שלא היתה קיימת ברבעון המקביל. בנוסף, הוצאות מימון גבוהות וכן הוצאות הנהלה וכלליות, שקפצו כמעט פי שניים לרמה של 6.2 מיליון שקל (בעיקר עקב הייעוץ המשפטי), החמירו את תוצאות הרבעון.

 

ההון העצמי של מנופים נשחק לאורך השנה האחרונה בכ־30%, והוא מסתכם כיום ב־448 מיליון שקל. לחברה גירעון בהון החוזר של כ־540 מיליון שקל הנובע בעיקר מסיווגן של הלוואת רבות כהלוואות לטווח קצר בשל חריגה של חברות הקבוצה מאמות מידה פיננסיות. "דירקטוריון החברה מאמין שהחברה תוכל להגיע להסכמות עם הגורמים המממנים", נכתב בדו"ח.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x