$
שוק ההון

קונגו הכחישה כי בכוונתה לבטל היתרי הקידוח לחברות הקשורות לדן גרטל

לפי השר לענייני נפט בקונגו שלל את הידיעה שהתפרסמה בפיננשל טיימס לפיה היא מאיימת לבטל היתרים לקידוח נפט שהוענקו לחברות הקשורות לאיש העסקים הישראלי

סוכנויות הידיעות 22:19 26.06.12

 

השר לענייני נפט בקונגו, כריספין אטאמה טאבה מוגודי, הוציא הבהרה ששוללת את הידיעה שהתפרסמה בפיננשל טיימס אתמול לפיה היא מאיימת לבטל היתרים לקידוח בשתי חלקות נפט שהוענקו לחברות שעל פי הטענות, איש העסקים הישראלי דן גרטלר הוא שותף בכיר בהן.

 

הפייננשל טיימס דיווח אמש כי במידה ולא תחול התקדמות משמעות בפיתוח שדות הנפט שהוענקו לחברות הקשורות לאיש העסקים הישראלי ממשלת הרפובליקה הדמוקרטית של קונגו מאיימת לבטל ההיתרים שניתנו להן. לפי הודעתו של מוגודי היום, דבריו הוצאו מהקשרם על ידי כתב הפייננשל טיימס. לטענתו הוא אכן אמר כי לקונגו אין זמן לבזבז שכן הם נמצאים בפיגור לעומת הפיתוח של המדינות השכנות אך לא ציין כי בכוונתו לשלול היתר כזה או אחר. עם זאת, הוסיף, "קונגו אכן נותרה חסרת סבלנות". 

 

שדות הנפט המבוקשים הוענקו ב-2010 לשתי חברות ללא ניסיון בסקטור האנרגיה, קפריקאט ופוקסוולף. 

 

גרטלר, נכדו של מייסד בורסת היהלומים בארץ, רכש את המוניטין שלו בתעשיית היהלומים של אנגולה. משם עבר לקונגו, וב-15 השנים האחרונות הוא נחשב למארגן העסקאות המוביל במדינה בשלל תחומים שונים החל מנחושת ופלדה. כפי שצוטט מוגודי בפייננשייל טיימס, "אין לנו זמן לבזבז וחייבים להאיץ את הפעילות".

x