$
שוק ההון

נסטלה מכה את התחזיות: המכירות עלו ברבעון הראשון עלו ב-7.2%

המכירות בשווקים המתעוררים עלו ב-13%; הערכות: פייזר צפויה לבחור בנסטלה כרוכשת חטיבת מזון התינוקות שלה

סוכנויות הידיעות 10:20 20.04.12

 

נסטלה, יצרנית המזון הגדולה בעולם, דיווחה על צמיחה בהכנסות ברבעון הראשון שהייתה גבוהה מתחזיות האנליסטים, ועל גידול במכירות הקפה והמזון לחיות. המכירות עלו ב-5.6% ל-21.4 מיליארד פרנק שוויצרי (23.4 מיליארד דולר) מ-20.26 מיליארד פרנק (22.1 מיליארד דולר) ברבעון הראשון של שנה שעברה.

 

 

 

החברה השוויצרית מסרה כי סך המכירות בניכוי תנודות במט"ח עלה ב-7.2%. התוצאות היו גבוהות מתחזיות האנליסטים, שציפו לגידול של 6.7% במכירות.

 

השקה של מוצרים חדשים כגון משקאות של מותג דרייר (Dreyer’s smoothies) סייעו לנסטלה לפצות על היחלשות סנטימנט הצרכנים בצפון אמריקה ואירופה. החברה, ששואפת להתרחב באזור אסיה- פסיפיק, הגישה הצעה בגובה 10 מיליארד דולר לרכישת חטיבת מזון התינוקות של פייזר. על פי אנשים המקורבים לנושא, פייזר צפויה לקבל החלטה בנושא בשבוע הבא. על פי הדיווחים, חברת דנונה הצרפתית הגישה הצעה זהה לזו של נסטלה, אך ההערכות הן שנסטלה היא המועמדת המובילה.

 

"כצפוי, 2012 הוכיחה עצמה כבר עכשיו כשנה מאתגרת", מסר המנכ"ל פול בולקה, "בשווקים מפותחים רבים שבהם אמון הצרכנים נמוך, אווירת המסחר מאופקת, בעוד שבמרבית השווקים המתעוררים, התנאים נותרו דינמיים ועשירים בהזדמנויות צמיחה", . המכירות בשווקים המתעוררים רשמו צמיחה של 13%, בהשוואה לצמיחה של 1.3% בלבד במדינות המפותחות.

 

נסטלה שמרה על התחזית שלה להמשך השנה, לפיה צמיחת המכירות צפויה לעמוד בין 5-6%, זאת לאחר שבשנתיים האחרונות עקפה את היעדים שהציבה.

 

x