$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט" - אקזיט מרשים: סופר-דיימנשן הישראלית נמכרת ב-350 מיליון דולר

חברת המכשור הרפואי נמכרת לחברה אמריקאית ששמה טרם נחשף, כשעל פי ההערכות מדטרוניק, ג'ונסון אנד ג'ונסון או קובידיאן נמצאות בצד הרוכש. קרן ההון סיכון פיטנגו וכן אפי גילדור, מייסד קרן אקסיום, צפויים להרוויח מהעסקה

שניר הנדלר 07:0013.03.12

חברת סופר-דיימנשן המפתחת מכשור רפואי לאבחון מחלות ריאה נמכרת לחברה אמריקאית תמורת 350 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". זהות הרוכשת נשמרת בסוד על להשלמת העסקה הצפויה עד סוף השבוע. על פי ההערכות בין המתמודדות על רכישת החברה, שמתוכן ככל הנראה תוכרז הרוכשת, נמצאות מדטרוניק, ג'ונסון אנד ג'ונסון וקובידיאן האמריקאיות.

 

סופר-דיימנשן הוקמה על ידי פנחס גלבוע בישראל ומאוחר יותר קבעה את מטה החברה במיניאפוליס, מינסוטה. החברה החלה את דרכה בפיתוח מערכות ניווט בתוך כלי הדם, אך בהמשך שינתה את המיקוד העסקי שלה והחלה לעסוק באבחון מחלות ריאה ובטיפול בהן. בין היתר היא מתמקדת במחלות הסרטן, הנפחת והשחפת.

 

מערכת ניווט ננתרים בפנים הריאה של חברת סופר-דיימנשן מערכת ניווט ננתרים בפנים הריאה של חברת סופר-דיימנשן צילום: עמית שעל

 

מערכת ה־iLogic שפיתחה החברה מנווטת צנתר אל מקום הגידול, תוך שימוש במגוון טכנולוגיות בתחומי עקיבה אלקטרו־מגנטית, עיבוד תמונה וכלים אנדוסקופיים. סופר־דיימנשן מאפשרת נגישות לרקמות נגועות ולגידולים הנמצאים באזורים פריפריאליים של הריאות.

 

המוצר של סופר-דיימנשן מאפשר להפיק מפה תלת־מימדית של מסלול האנדוסקופ מרגע כניסתו לגרון ובכך מאפשר לרופא לנווט דרכו אל הריאות לצורך ביופסיה או אבחון מחלות אחרות בריאות. לדברי החברה, פוטנציאל השוק אליו פונה המערכת בארה"ב עומד על 8 מיליון מטופלים.

 

סופר-דיימנשן מנוהלת על ידי דניאל סאליבן והיא החלה למכור את המוצר שלה לשוק ב־2007. עד היום בוצע ההליך הרפואי שפיתחה החברה יותר מ־22 אלף פעמים וביותר מ־350 בתי חולים ברחבי העולם. על פי הערכות, ב־2011 הסתכמו הכנסותיה ב־30 מיליון דולר, צמיחה של 38% לעומת ההכנסות ב־2010. בחברה מפתחים עוד מגוון מוצרים משלימים לטיפול בפנים הריאות על בסיס הטכנולוגיה, ומעוניינים לשפר את היצע המוצרים הטיפוליים בעלויות נמוכות מאלה הקיימות.

 

לפי נתוני חברת המחקר IVC, עד היום גייסה סופר-דיימנשן כ־120 מיליון דולר, כשבגיוס האחרון שהתבצע בספטמבר האחרון גייסה החברה 11 מיליון דולר. בין המשקיעים שהשתתפו בסבב ההשקעה האחרון ניתן למצוא קרנות הון סיכון כמו פיטנגו המחזיקה 12% מהחברה, מדיקה (7%) ואורבימד שזכתה השנה במכרז הביו־טק הממשלתי. משקיעים בולטים נוספים בחברה הם חברת התרופות פייזר, אפי גילדור, מייסד קרן אקסיום והקרנות אוורגרין, ג'מיני, אוקספורד ביוסנס פרטנרס, Mi3 ופידליטי.

 

כיום מעסיקה סופר-דיימנשן כ־120 עובדים במשרדי החברה בהרצליה, בארה"ב ובגרמניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x