$
בורסת ת"א

בעלי האג"ח של אולימפיה איבדו אמון: מעמידים את האג"ח של החברה לפירעון מיידי

בעלי האג"ח דחו בתחילת ספטמבר שתי הצעות להסדר חוב שהעבירה להם החברה, למרות אזהרת פרופ' אמיר ברנע, לפיה "פירוק לא ישתלם להם". בקופת החברה נותרו 15 מיליון שקל בלבד מול פירעון של 174 מיליון שקל בשנה הקרובה

ענת ציפקין 07:3610.11.11

חודשיים אחרי שהתריע פרופ' אמיר ברנע בפני בעלי האג"ח של חברת הנדל"ן אולימפיה כי הליכה לפירוק לא תשתלם להם וכי מומלץ להם לקבל את אחת מהחלופות שהועמדו בפניהם להסדר אג"ח, החליטו אתמול האסיפות הכלליות המיוחדות של בעלי האג"ח מסדרות ב' ו־ג' של החברה להעמיד את איגרות החוב לפירעון מיידי. נאמן אג"ח ג' הם רזניק פז נבו נאמנויות, ונאמן אג"ח ב' הם שיף־הזנפרץ נאמנויות.

 

כבר בתחילת ספטמבר הודיעה נציגות בעלי האג"ח של אולימפיה כי היא מסרבת לשתי הצעות הסדר החוב שהעמידו בפניהם החברה ובעלי השליטה בה.

 

החלטת בעלי האג"ח להעמיד את החוב של החברה כלפיהם לפירעון מיידי מצטרפת להודעת בנק לאומי בספטמבר על כך שאינו מוכן לדחות את פירעון החוב של החברה כלפיו, המסתכם בכ־10 מיליון דולר, המיועד לינואר 2012.נכון לסוף הרבעון השני, בקופתה של החברה עמדו 15 מיליון שקל בלבד.

 

אתמול הופסק המסחר באג"ח של אולימפיה, כשאלו נסחרו עד אז בתשואות לפידיון של 432% ו־147% באג"ח ב' ובאג"ח ג', בהתאמה.

 

גרעין השליטה באולימפיה מורכב מאוסקר כצנלסון, לשעבר יו"ר הדירקטוריון, שכיום בעקבות כניסתו לתוקף של תיקון 16 מכהן כדירקטור, המחזיק יחד עם אלכס גור ב־15.8% מהמניות, יוסף בר (5.2%) וחיים גוטרמן (5.2%). קארל פרנץ, אזרח הונגרי, מחזיק 17.5% מהמניות.

 

באוגוסט הציע פרנץ שתי חלופות להזרמת כספים לחברה במסגרת הסדר חוב, שכללו מזומן, סדרת אג"ח חדשה ומניות של אולימפיה והחברה הבת־נאנט, אך אלו, כאמור נדחו על ידי בעלי האג"ח.

 

מלבד 15 מיליון השקלים שבקופת החברה, אולימפיה מחזיקה ב־33% מנאנט. בדו"חות רבעון שני הוערך שווי אחזקותיה של אולימפיה בנאנט ב־156 מיליון שקל, על ידי מעריך שווי חיצוני.

 

בין השנים 2008–2010 רשמה אולימפיה הפסד מצטבר של 212.3 מיליון שקל, אולם את הרבעון השני סיכמה ברווח נקי של 2.3 מיליון שקל, על הכנסות בהיקף של 119 מיליון שקל.

 

גורם מוסדי המחזיק באיגרות החוב של החברה אמר ל"כלכליסט" כי "הנהלת החברה לא הציעה הצעה קונקרטית לפתרון בעיית החוב. הרעיון של פירעון מיידי מביא בחשבון את חוסר הוודאות בתפקודה של ההנהלה הנוכחית בכל הקשור למתווה ההסכם עם בעלי אגרות החוב. העמדת האיגרות לפירעון מיידי תביא עימה אפשרות לביצוע מהלכים חדשים שלא נעשו במשך חצי השנה האחרונה, כדוגמת מימוש נכסים". כן הוסיף, כי "מדובר בחברה עם נכסים ופרויקטים, ויש הרבה מה לעשות".

 

למרות המצוקה שחווה אולימפיה מול נושיה, הוציאה החברה זימון לאסיפת בעלי המניות שלה, שתכונס ב־15 בחודש, ובו היא מבקשת לאשר את הסכמי ההעסקה של המנכ"לים המשותפים, יוסף בר וחיים גוטרמן, בעלות כוללת של 1.6 מיליון שקל וכן את הסכם העסקתה של בתו של כצנלסון, המכהנת כיועצת המשפטית של החברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x