$
שוק ההון

מפולת בתל אביב? הבורסה בטורקיה דווקא רושמת עליות

היחסים המדרדרים בין ישראל לטורקיה לא משפיעים על המדד הראשי של השוק 100ISE שעולה בכ-1.4% לרמה של 54.802 נקודות

דורון פסקין 15:41 06.09.11

 

החדשות על היחסים המדרדרים עם ישראל לא עושות רושם על המשקיעים בשוק ההון של איסטנבול. שם טרודים יותר במצב ביבשת האירופית ובארה"ב.

 

נכון לשעה 15:15 שעון ישראל עולה המדד הראשי של השוק 100ISE בכ-1.4% לרמה של 54.802 נקודות. גם שאר המדדים בשוק ההון הטורקי רשמו עלייה.

 

המניות העיקריות שנסחרו היום היו מניות הבנקים הטורקיים "גראנטי", "איס בנק" ואק בנק", הגדול שבבנקים הטורקיים. כמו כן, שיעורי מסחר גדולים נרשמו סביב מניית קבוצת הכדורגל של טרבזונספור. בישיבת המסחר הראשונה של היום (הסחר מחולק למספר ישיבות בכל יום) עלו שערי 298 מניות מתוך 354 שנסחרו. 20 מניות רשמו ירידות והשאר ללא שינוי.

 

אתמול המשבר בשווקים העולמיים השפיע קשות על הבורסה באיסטנבול כשהמדד הראשי איבד 2.4%. אתמול גם נחלשה הלירה הטורקית בצורה ניכרת מול הדולר.

 

הכותב הוא מנהל אגף המחקר בחברת אינפו פרוד מחקרים (המזה"ת) www.infoprod.co.il

 

x