$
בורסת ת"א

פרופ' ברנע לבעלי האג"ח של אולימפיה: הפירוק לא ישתלם

בשבוע שעבר דחתה נציגות בעלי האג"ח את שתי החלופות להסדר חוב שהציע קארל פרנץ, מבעלי השליטה באולימפיה. אבל אמיר ברנע סבור כי במקרה של פירוק יקבלו בעלי האג"ח רק כ־80 מיליון שקל לעומת 145–130 מיליון שקל בהסדרי החוב

ענת ציפקין 07:3406.09.11

בשבוע שעבר הודיעה נציגות בעלי איגרות החוב של אולימפיה כי היא מסרבת להסדר החוב שהציעה החברה. אולם פרופ' אמיר ברנע, המלווה את חברת הנדל"ן במגעיה מול בעלי האג"ח, חושב אחרת. לדבריו, שני הסדרי החוב המוצעים - בתיקונים מסוימים - עדיפים על חלופת הפירוק.

 

לטענת ברנע,

במקרה של פירוק עשויים בעלי האג"ח לקבל רק כ־80 מיליון שקל לעומת 145–130 מיליון שקל בהסדרי החוב. אולימפיה חבה לבעלי האג"ח (סדרות ב' וג') סכום מצרפי של כ־237 מיליון שקל (ערך פארי). ברנע מניח שלא יישאר כסף בקופת המזומנים של אולימפיה (שכן אלו יחולטו על ידי בנק לאומי, נושה מובטח של אולימפיה). את התמורה במקרה של פירוק הוא מחשב לפי שווי פרויקטים קיימים (כ־33 מיליון שקל), והאחזקה (33%) של אולימפיה בחברה־הבת נאנט (ששווייה 81 מיליון שקל). אלא שמסכום זה יש להפחית את החוב לבנקים (24 מיליון שקל) ועוד 10 מיליון שקל עלויות פירוק.

 

בחודש שעבר הציע קארל פרנץ, מבעלי השליטה (17.25%), שתי חלופות כחלק מהסדר חוב. החלופה הראשונה כוללת תשלום של 10 מיליון שקל במזומן לבעלי האג"ח וכן 10% מנאנט - המרכזת עבור אולימפיה את פעילות הייזום למגורים במזרח אירופה. מלבד זאת, בעלי האג"ח יקבלו 30% מאולימפיה וכן תונפק סדרת אג"ח חדשה בהיקף של 41 מיליון שקל. לגבי חלופה זו, ברנע סבור שבעלי האג"ח צריכים לקבל גם אופציית PUT לתקופה ממוצעת של שלוש שנים כדי שיוכלו לממש את האחזקות בנאנט לפי שווי חברה של 65 מיליון יורו.

 

החלופה השנייה זהה מבחינת המזומן וסדרת האג"ח החדשה, אך הנתח שיקבלו בעלי האג"ח מאולימפיה יהיה גדול יותר ויעמוד על 35%. עם זאת, הם לא יקבלו מניות של נאנט וברנע ממליץ להוסיף לחלופה זו סדרת אג"ח נוספת בהיקף של כ־40 מיליון שקל.

 

אתמול נסחרו סדרות האג"ח של אולימפיה (ב' וג') בתשואות לפדיון של 176% ו-בהתאמה. מדו"חות הרבעון השני של אולימפיה מתברר כי החברה צריכה לפרוע עד אוגוסט 2012 חוב של 36 מיליון שקל לבנקים ושל 138 מיליון שקל לבעלי האג"ח. נכון לסוף הרבעון השני, בקופתה כ־15 מיליון שקל בלבד.

 

בשנים 2008–2010 רשמה אולימפיה הפסד מצטבר של 212.3 מיליון שקל, אולם את הרבעון השני של 2011 היא סיכמה ברווח נקי של 2.3 מיליון שקל. ביוני האחרון העניקה מידרוג דירוג Caa3 עם אופק שלילי לאג"ח של אולימפיה בגלל נזילותה הנמוכה, אי־הצלחתה בהשגת מקורות מימון ואי־השלמת כמה נכסים בישראל. רואי החשבון של אולימפיה רושמים לחברה, זה הרבעון השני ברציפות, הערת "עסק חי".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x