$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": קרן סיטי במו"מ לרכישת נס לפי שווי של 300 מיליון דולר

סיטי ונצ'ר קפיטל, קרן ההשקעות של סיטיגרופ שמחזיקה ב־9.6% מנס, מנהלת משא ומתן לרכישה במחיר המשקף פרמיה של 30% על מחיר המניה הנוכחי בנאסד"ק. קבוצת פורמולה, שמתחרה בנס ישראל, עשויה לחבור לסיטי בעתיד

גולן חזני 06:5606.06.11

תפנית בהליך המכירה של חברת שירותי המחשוב נס טכנולוגיות. ל"כלכליסט" נודע כי המשא ומתן עם קרן וקטור הופסק בימים האחרונים, וכי את מקומה של וקטור במו"מ לרכישת הבעלות המלאה על נס תפסה קרן סיטי ונצ'ר קפיטל.

 

מדובר בקרן ההשקעות הפרטיות של תאגיד הפיננסים סיטיגרופ, שהיא משקיעה ותיקה (9.6%) בנס ולה אף נציג בדירקטוריון מאז ספטמבר 2009 - הדירקטור אג'יט בהושן - שמכהן כשותף מנהל בסיטי ונצ'ר קפיטל.

 

 

ל"כלכליסט" נודע כי המו"מ מול סיטי מתנהל לפי שווי חברה הגבוה יותר מזה שהתנהל מול וקטור, ואשר עשוי לעבור אף את ה־300 מיליון דולר לחברה. כיום נסחרת נס לפי שווי של 230 מיליון דולר (בדילול מלא), כך ששווי של 300 מיליון דולר לחברה משקף פרמיה של 30% על מחיר המניה הנוכחי בנאסד"ק, שעומד על 6 דולרים. האחזקה הנוכחית מאפשרת לסיטי רכישה בתמורה נמוכה יותר, מאשר משקיע שהיה נדרש לשלם עבור רכישת 100% מהמניות.

 

עוד נודע כי קבוצת פורמולה המחזיקה בשליטה בחברת מטריקס, המתחרה של נס בישראל, התעניינה בחבירה לסיטי להגשת הצעה משותפת לפני כמה שבועות. לפי שעה, פורמולה אינה בתמונת הרכישה, אולם היא עשויה לחבור לסיטי בעתיד.

 

ככל הידוע, המו"מ עם קרן וקטור הופסק אחרי שלא הצליחה לעמוד בתנאים שהציבה הנהלת נס לעסקה במשך כל תקופת הבלעדיות שקיבלה ואשר הוארכה פעמיים, בפעם האחרונה עד 26 במאי. כפי שפורסם בעבר ב"כלכליסט", וקטור אף ניהלה בשלב מסוים מגעים עם קרן נוספת, פורטיסימו המנוהלת על ידי יובל כהן, להגשת הצעה משותפת, אבל לא הגיעה עמה להסכמות. פורטיסימו מצדה עשויה לפרוש מהמירוץ מאחר שמדובר במחירים שלהערכתה כבר אינם כדאיים.

 

במהלך העשור האחרון התרכזה נס בפיתוח עסקיה בארצות הברית ובהודו - בעוד שחלק מהכנסותיה של החטיבה הישראלית - נס ישראל - הלך והצטמצם. ההערכות הן כי אחרי הרכישה יחפשו הרוכשים למכור את הנכסים של נס בישראל שמחולקים לפעילות ביטחונית המבוצעת על ידי קבוצת הטכנולוגיות והמערכות (Ness TSG), ולפעילות במגזר העסקי והממשלתי, ויפנו את המשאבים לפיתוח הפעילות בהודו.

 

נס טכנולוגיות הונפקה ב־2004 בנאסד"ק ומעסיקה 6,900 עובדים, מתוכם 2,750 בישראל. הכנסותיה הסתכמו ברבעון הראשון השנה ב־137.3 מיליון דולר - צמיחה של 3% בהשוואה לרבעון המקביל. הרווח התפעולי שלה ברבעון עמד על 6.9 מיליון דולר והרווח הנקי על 1.9 מיליון דולר לעומת הפסד של 4.7 מיליון דולר ברבעון המקביל. הרווח הנקי מפעילות נמשכת ברבעון הסתכם ב־4.2 מיליון דולר. נכון לסוף מרץ, החזיקה נס בצבר הזמנות של 690 מיליון דולר. לחברה חוב פיננסי נטו של 34 מיליון דולר והון עצמי של 356.4 מיליון דולר, המבוסס ברובו (81%) על מוניטין בלבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x