$
שוק ההון

וול סטריט נסגרה במגמה מעורבת אחרי פרסום הפרוטוקולים של הפד

דאו ג'ונס ו-S&P 500 נסגרו סביב נקודת הפתיחה, נאסד"ק הוסיף 0.1%; הפרוטוקולים מפגישת הפד חשפו את הדיונים בנושא התגברות האינפלציה עקב העלייה החדה במחירי המזון והנפט; נשיונל סמיקונדקטור זינקה ב-71%, תירכש על ידי טקסס אינסטרומנטס תמורת 6.5 מיליארד דולר; מניית נייס ירדה ב-1.5% אחרי הורדת המלצה מברקליס קפיטל

שי סלינס 23:07 05.04.11

 

המדדים המובילים בוול סטריט נסגרו היום (ג') במגמה מעורבת לאחר פרסום הפרוטוקולים של הפד מהחלטת הריבית האחרונה. בדיוני הפד התעכבו הבכירים בבנק המרכזי על סוגיית האינפלציה עקב העלייה החדה במחירי המזון והנפט.

 

דאו ג'ונס נאסד"ק S&P 500

 

שר האוצר של ארה"ב טימותי גייתנר אמר אמש כי ארה"ב צפויה להגיע לתקרת החוב הקבועה בחוק שלה לא יאוחר מה-16 במאי אלא אם כן הקונגרס יפעל לפני כן לשנות את המצב וכי סל אמצעי החירום של משרד האוצר עשוי לספק מרווח הלוואה נוסף רק עד ה-8 ביולי".

 

סוכנות דירוג האשראי מודי'ס הורידה היום את דירוג החוב של פורטוגל ברמה אחת, על רקע הערכתה כי הממשלה החדשה שתקום תיאלץ לקבל סיוע פיננסי מהאיחוד האירופי בדחיפות. דירוג האשראי של מודי'ס עדיין גבוה בשתי רמות מהדירוג שקבעה סוכנות הדירוג S&P, אך נמוך ברמה אחת מהדירוג של פיץ'.

 

סין העלתה את שיעורי הריבית בפעם הרביעית מאז המשבר הפיננסי העולמי כדי להגביל את האינפלציה ואת הסיכון לבועת נכסים בכלכלה עם הצמיחה המהירה בעולם. הבנק המרכזי של סין הודיע היום כי הריבית להלוואה לשנה אחת תעלה ל-6.31% מ-6.06% החל ממחר. הריבית לפיקדון לשנה אחת תעלה ל-3.25% מ-3%.

 

מדד המניות הטכנולוגיות בנאסד"ק שונה אמש לראשונה מאז 1998, וזאת על מנת לתת משקל גדול יותר לחברות הבינוניות והקטנות על חשבון הגדולות. הנפגעת העיקרית ממהלך זה היא ענקית הטכנולוגיה אפל אשר חלקה צפוי לרדת ל-12.33% החל מה-2 במאי.

 

מאקרו

 

מדד מנהלי הרכש המודד את רמת הפעילות של מנהלי הרכש במגזר הלא יצרני בנושאים כמו תעסוקה, תפוקה, הזמנות חדשות, משלוחי ספקים ומלאי ירד בחודש מרץ לרמה של 57.3 נקודות, לעומת 59.7 נקודות בפברואר. זוהי הירידה הראשונה מזה שבעה חודשים, אך בכל זאת, כל קריאה מעל 50 נקודות מעידה על התרחבות.

 

פרוטוקול  המפרט את תוכן מפגש החלטת הריבית שארע לפני שלושה שבועות התפרסם היום לקראת תום המסחר.

 

מניות במרכז

 

שופט פדרלי בטקסס הפך אתמול את פסק הדין בתביעתה של חברת Mirror Worlds נגד אפל, וקבע כי אפל לא הפרה את הפטנטים שלה וכי איננה נדרשת לשלם לה 625 מיליון דולר - כך לפי דיווח של בלומברג.

 

עסקת ענק נחתמה אמש בתחום השבבים האנלוגיים: טקסס אינסטרומנטס הודיעה כי רכשה את המתחרה נשיונל סמיקונדקטור תמורת 6.5 מיליארד דולר. שתי החברות הן מהיצרניות הגדולות בעולם של שבבים אנלוגיים, המשמשים להמרת אותות אנלוגיים לדיגיטליים.

 

ענקית ציוד הטלקום הנמצאת בפשיטת רגל נורטל נטוורקס, הודיעה אתמול כי היא מוכרת את שארית הפטנטים והבקשות לפטנטים שלה לגוגל תמורת 900 מיליון דולר.

 

פרוקטר אנד גמבל הודיעה היום כי תמכור את מותג החטיפים שלה, פרינגלס, לדיאמונד פודס תמורת 1.5 מיליארד דולר, בעסקה שתביא לכך של-P&G לא יהיו יותר מותגי מזון.

 

ישראליות במרכז

 

טאואר־ג'אז, יצרנית השבבים ממגדל העמק, חתמה על מסמך הבנות לא מחייב לרכישת מפעל לייצור שבבים של חברת מיקרון בעיר נישיוואקי שביפן תמורת 140 מיליון דולר. המניות יהיו חסומות למכירה למשך שנתיים מרגע השלמת העסקה.

 

חצי שנה לאחר הנפקתה בנאסד"ק מבקשת סודהסטרים הישראלית, יצרנית מכשירי הסודה הביתיים, לבצע הנפקה משנית. החברה פירסמה תשקיף לגיוס של עד 250.5 מיליון דולר, במכירה של כ-5.75 מיליון מניות.

 

ברקליס קפיטל הוריד היום המלצה למניית נייס מ"קנייה" ל"ניטראלי". הסיבה העיקרתי להורדת ההמלצה לפי הבנק נעוצה במבנה ההון והמינוף התפעולי המוגבלים.

x