נעילה שלילית בבורסות אסיה אחרי נתוני מאקרו מאכזבים באוסטרליה, סין ויפן
מדד האנג סנג בהונג קונג איבד 0.8%. מדד ניקיי בטוקיו השיל 1.5%. הבנק המרכזי בדרום קוריאה העלה את הריבית ב-0.25% ל-3%, כפי שצפו הכלכלנים
ירידות שערים נרשמו היום (ה') בבורסות אסיה אחרי נתוני מאקרו מאכזבים בסין ובאוסטרליה וכן בעקבות העלאת הריבית של הבנק המרכזי בדרום קוריאה.
מדד האנג סנג איבד 0.8% ומדד ניקיי בטוקיו השיל 1.5%. המדד המשולב בשנגחאי השיל 1.5%. מדד קוספי בדרום קוריאה איבד 1%. הבורסה באוסטרליה השילה 1.4%.
המעסיקים באוסטרליה קיצצו במספר המועסקים במדינה בחודש פברואר, נתונים שלא היו צפויים על ידי השוק. זו הייתה הפעם הראשונה ב-18 החודשים האחרונים שהמעסיקים האוסטרלים מקצצים במצבת כוח האדם של החברות. אחד הגורמים העיקריים לירידה במספר המועסקים הוא ההצפות הקשות במדינה שהתרחשו מוקדם יותר השנה.
הבנק המרכזי בקוריאה העלה היום את שיעור הריבית במדינה בפע השנייה השנה אחרי שהאינפלציה במדינה עברה את היעד שהציב הבנק המרכזי. הבנק המרכזי העלה את הריבית ל-3% מ-2.75%. ההחלטה לא הפתיעה את כל 15 הכלכלנים שהשתתפו בסקר של בלומברג שצפו את העלאת הריבית.
סין דיווחה היום על גירעון סחר בלתי צפוי של 7.3 מיליארד דולר, שהיה הגדול ביותר עבור מי שהפכה בשנה שעברה להיות הכלכלה השנייה בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב.
גם ביפן התפרסמו נתוני מאקרו שהפתיעו לרעה: הכלכלה השלישית בגודלה בעולם התכווצה בקצב שנתי של 1.3% ברבעון הרביעי של 2010 - גבוה מתחזיות הכלכלנים. אלה העריכו קצב צמיחה שלילי של 1.1% במונחים שנתיים ברבעון הרביעי.


