ארה"ב: תביעה נגד בנקאי בכיר בקרדיט סוויס בגין סיוע להעלמות מס
כחלק מהחקירה על העלמות המס של מיליארדי דולרים בבנקים שוויצריים, החוקרים האמריקאים מתמקדים בבנקאים שסייעו להעלמות. ככל הנראה, הבנקאי לא יהיה היחיד שתוגש נגדו תביעה
בנקאי של קרדיט סוויס נעצר כחלק מחקירה ממושכת סביב העלמות מס בארצות הברית. התביעה נגדו צפויה להיות מוגשת השבוע. ה"פיננשל טיימס" מדווח כי כריסטוס בגיוס, המחזיק באזרחות יוונית, נעצר לפני שבועיים לאחר שנכנס לארצות הברית. מעצרו הוא חלק ממאמץ של ממשלת ארצות הברית להילחם בהעלמות מס, שכבר אילצה את מערכת הבנקאות השוויצרית לוותר על החשאיות הידועה.
ב-2009, משרד המשפטים ומס ההכנסה האמריקאיים הגיעו להסכם חסר תקדים עם UBS, לפיו הבנק השוויצרי הסכים לשלם 780 מיליון דולר ולחשוף שמות של אלפי לקוחות. למעלה מ-23 מהלקוחות הללו הואשמו בהעלמות מס, רבים מהם הודו באשמה.
החקירות מתמקדות כעת בבנקאים שעל פי החשד קשרו קשר לעזור ללקוחות אמידים להימנע מתשלום מאות מיליוני דולרים במיסים. החקירה התקדמה מעבר ללקוחות של UBS וכוללת בנקים שוויצרים נוספים. התובעים צפויים להאשים את בגיוס בעקבות תפקידו כיועץ ללקוחות מהחוף המערבי בארצות הברית המואשמים שלא שילמו מיליוני דולרים במיסים.
התביעה נגד בגיוס צפויה להתגבש עוד השבוע, והיא ככל הנראה תכלול נאשמים נוספים. בגיוס הצטרף לקרדיט סוויס בתחילת 2009, לאחר שעבד ב-UBS למעלה מ-15 שנים.


