$
שוקי חו"ל

ראש ממשלת מחוז קווינסלנד האוסטרלי: "המכרות שלנו מושבתים והשווקים בעולם יסבלו"

אנליסטים מעריכים, כי השיטפונות העזים הפוקדים את יצואנית הפחם הגדולה בעולם יגרמו לנסיקת מחירים עולמית. הפסקת הייצור מורגשת עתה בעיקר בסין, המסתמכת על הפחם האוסטרלי להפקת פלדה ולהפעלת תשתיות החשמל

סוכנויות הידיעות 23:2805.01.11

השיטפונות העזים הפוקדים את קווינסלנד שבדרום מזרח אוסטרליה, יצואנית הפחם הגדולה בעולם לתעשיית הפלדה, גרמו נזקים הרי־אסון לתשתיות והשביתו 75% ממכרות הפחם, בהם של ענקיות הכרייה BHP ביליטון וריו טינטו. נוסף על עלייה במחירי הפחם הנרשמים כבר עתה, ההשבתה עלולה לגרור עלייה

במחירי הפלדה העולמיים, שכן הפחם משמש חומר גלם לייצורה.

 

"הוול סטריט ג'ורנל" מדווח כי הגשמים שיתקו עשרות מכרות והובילו לסגירת פסי רכבת וכבישים הנחוצים להעברת הפחם. כבר בשלב זה השיטפונות גרמו להפסדים בהיקף של מיליארד דולר לחברות הכרייה בעקבות אובדן התפוקה - כך להערכת עמותת המשאבים של קווינסלנד.

 

הפקת הפחם לתעשיית הפלדה צומצמה ב־3 מיליון טונות והפקת הפחם התרמי המיועד לשימוש בתחנות כוח ירדה ב־1.5 מיליון טונות.

 

מחירי הפחם המיועדים להפקת פלדה זינקו באופן מיידי ב־10% ל־250 דולר לטונה, אומרים אנליסטים. "אם הבעיות בתשתיות יימשכו, המחירים בוודאי ימשיכו לנסוק", מדגיש ג'רמי זוסמן, אנליסט בחברת ברין מוריי וקארט. השפעות הפסקת הייצור מורגשות בעיקר בסין ובשאר חלקי אסיה, המסתמכים על הפחם האוסטרלי להפקת פלדה ולהפעלת תשתיות חשמל. כתוצאה מכך יושפעו גם צרכנים מרחבי העולם התלויים בפלדה שמקורה באסיה.

 

השיטפונות פגעו עד כה בכ־200 אלף תושבים מקומיים. "מה שאנחנו רואים כאן זה אסון בקנה מידה חסר תקדים שייחייב מאמצי שיקום חסרי תקדים", אמרה היום ראש ממשלת קווינסלנד אנה בליי. "קווינסלנד היא מדינה מאוד גדולה. קו החיים שלה הוא מערך התחבורה, הניצב בפני נזקים קטסטרופליים", אמרה.

 

בליי התריעה כי הנזקים הכלכליים לא יוגבלו לקווינסלנד בלבד. "75% מהמכרות שלנו מושבתים כעת בגלל השיטפונות, כך שתהיה לכך השפעה אדירה על השווקים הבינלאומיים ועל יצרניות הפלדה הבינלאומיות", ציינה. להערכת אנליסטים, השיטפונות יחתכו כ־5 מיליארד דולר מהייצור השנתי של הפחם שהיקפו 1.3 טריליון דולר.

 

יצרני הפלדה המשולבת, המייצרים פלדה מהמסת חומרים גולמיים כמו ברזל ופחם, כבר ספגו לאחרונה מכה בעקבות עליית מחירי הברזל. עם זאת, יצרניות פלדה הממיסות פלדה ממוחזרת ולא פחם וברזל, ככל הנראה לא ירגישו את השלכות השיטפונות האוסטרליים.

 

במקביל, חברות פלדה כמו US סטיל קורפ עתידות להרוויח באופן עקיף מאסון הטבע, שכן הן נסמכות על משלוחי פחם מצפון אמריקה. ארסלור מיטאל, יצרנית הפלדה הגדולה בעולם, לא רוכשת את רוב הפחם שלה מאוסטרליה, ובטווח הקצר לא צפויה לחוות השפעה על מחירי הפלדה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x