$
בורסת ת"א

בלעדי ל"כלכליסט": חברת חומרי הבניה הנסון חוזרת למדף

יאיר חסון, זכיין ברגר קינג ופלייבוי בישראל בעבר, קיבל אופציה למכור את החברה לגופים ישראלים, בהם אפריקה ישראל, קבוצת שפיר וקבוצת עזריאלי לפי שווי של 450 מיליון שקל

גולן חזני 07:0223.12.10

שנה לאחר שכלל תעשיות ביטלה את העסקה לרכישת הנסון ישראל בשל החשש שהממונה על הגבלים עסקיים לא תאשרה, בשבועות האחרונים נעשים ניסיונות מחודשים למכור את ספקית חומרי הבניין, המצויה בבעלות גרמנית.

 

ל"כלכליסט" נודע, כי יאיר חסון, זכיין ברגר קינג ופלייבוי בישראל בעבר,

קיבל אופציה מבעלי הנסון, התאגיד הגרמני היידלברג, למכירת החברה תמורת 700 מיליון שקל. סכום זה כולל את קופת המזומנים של החברה, בהיקף של 250 מיליון שקל, כך שמחירה המעשי יהיה 450 מיליון שקל.

 

חסון, כך נודע, הציע את החברה לשורה של חברות ישראליות, בהן אפריקה ישראל, קבוצת שפיר וקבוצת עזריאלי, שהביעו עניין בעסקה אך נרתעות מהמחיר הגבוה, להערכתן.

 

בישראל פועלות כיום שלוש חברות גדולות לייצור ולהובלה של חומרי בניין: רדימיקס, שבשליטת התאגיד העולמי סמט (Cemet), הנסון ישראל וחברת שפיר שבבעלות משפחת שפירא, אחת המועמדות לרכוש את הנסון. הנסון ישראל מעסיקה 500 עובדים והכנסותיה השנתיות הן כ־520 מיליון שקל. ה־EBITDA של החברה מוערך ב־70 מיליון שקל והרווח הנקי שלה ב־2009 הסתכם בכ־40 מיליון שקל.

 

החברה מפעילה שלוש מחצבות המפיקות 12 מיליון טונות חצץ בשנה. בנוסף היא מפעילה 23 מפעלים לייצור בטון ומלט, שני מפעלי אספלט וכן מחזיקה בצי של 170 משאיות להובלת בטון וחצץ.

 

במהלך המשבר הפיננסי ב־2008 נפגעו הכנסותיה של היידלברג, ובתחילת 2009 התאבד בעל השליטה בתאגיד, אדולף מרקל. בנו של מרקל מנהל את עסקי התאגיד כיום, והוא זה שחתם על עסקת האופציה מול חסון.

 

חברת משאב מקבוצת אי.די.בי, המחזיקה בחברת המלט נשר, סיכמה ביולי 2009 על רכישת הנסון תמורת 450 מיליון שקל, אך כאמור ביטלה את העסקה בלחץ הממונה על הגבלים עסקיים. משאב היא כאמור בעלת השליטה בנשר, שהוכרזה כמונופול בתחום המלט בישראל. לאחר לחץ ציבורי הודיע צביקה לבנת, מנכ"ל כלל תעשיות, על ביטול העסקה, ואי.די.בי נאלצה לשלם להיידלברג דמי ביטול בסכום של 16 מיליון שקל.

 

חסון (52) חייב את הקריירה העסקית שלו למיליארדר משולם ריקליס. הם הכירו בשנות ה־80, כאשר חסון היה מאבטח באל על וקיבל הצעה לאבטח את ריקליס. חסון נסע עם ריקליס לקליפורניה, עבד בצמוד אליו בחברות הנדל"ן והבידור שלו, ובהמשך ניהל בעבורו שמונה חברות, חלקן בתחום המזון. ב־1994 קיבלו חסון וריקליס את הזיכיון של ברגר קינג לישראל ולפיליפינים. חסון שימש יו"ר ברגר קינג ישראל בין 1994 ל־1999, עד שמכר לריקליס את חלקו בחברה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x