$
שוק ההון

השקעה בסיכון גבוה: רישיון רציו יקר יותר מתמר

רציו נסחרת היום בירידות, ומרכזת את מחזור המסחר הגבוה בבורסה. השוק מתמחר את רציו ב-21.4 מיליארד שקל, ואת רישיון תמר ב-20.4 מיליארד שקל

אורי טל טנא 10:38 12.09.10

 

ב־18 באוגוסט הצגנו כאן את הערך הנגזר לקידוח תמר ולרישיון רציו ים לפי שווי השוק של השותפות ברישיונות חיפושי הגז, ומצאנו שאבנר ודלק קידוחים חשופות ב־40% משוויין לרישיונות שטרם נערכו בהם קידוחים, ובעיקר לרציו ים.

 

 

בינתיים, בשבועות האחרונים, דיווחו השותפות ברציו ים על לוח הזמנים לקידוח הניסיון, ועל הסתברות של כ־17% למציאת מאגר נפט בהיקף של יותר מ־4 מיליארד חביות מתחת לשכבת הגז הטבעי באתר.

 

בעקבות זאת זינקו מחירי השותפויות, והערך הנגזר לרשיון רציו ים משווי השוק של רציו יה"ש עומד על 21.4 מיליארד שקל, אחרי שעקף את הערך שמתמחר השוק לקידוח תמר (על פי ישראמקו יה"ש) - 20.4 מיליארד שקל.

 

 

 

הערך הנגזר לרציו ים משווי השוק של אבנר ושל דלק קידוחים נמוך יותר, כך שיחידות השתתפות אלו מהוות כעת חלופה מעט זולה יותר.

 

בשורה התחתונה, שווי הרישיון המגולם במחירי השותפויות הגיע לרמה כזו, שכל תוצאה בקידוח רציו ים שתהיה חלשה יותר בהשוואה למאגר הגז הגדול שנמצא בתמר - תוביל לירידות בשווי השותפויות.

x