סורוס רוכש 4% מבורסת בומביי - מדובאי הולדינגס
קרן הניהול של סורוס מתכננת לשלם כ־40 מיליון דולר עבור הנתח, המעריך את שווי הבורסה הוותיקה ביותר באסיה במיליארד דולר
המשקיע המיליארדר ג'ורג' סורוס נמצא במגעים מתקדמים לרכישת 4% מבורסת בומביי (BSE), הנמצאים כיום בידי דובאי הולדינגס, זאת לנוכח התגברות ההתעניינות של משקיעים זרים בשוקי ההון המתפתחים של הודו. לפי דיווח של "פייננשל טיימס", קרן הניהול של סורוס מתכננת לשלם כ־40 מיליון דולר עבור הנתח, המעריך את שווי הבורסה הוותיקה ביותר באסיה במיליארד דולר.
העסקה הזו היא האחרונה בשורה של השקעות אסטרטגיות בבורסות המניות והנגזרים של הודו, שמתפתחות לעבר רמות חדשות של נכסים ומאמצות טכנולוגיות חדשות כדי למשוך סוחרים מנוסים, המכונים סוחרי High Frequency. על פי החוקים בהודו, ישויות פרטיות זרות מורשות להחזיק עד 5% בבורסה המקומית.
בחודש שעבר רכשה טמסק, קרן ההון הריבונית של סינגפור, 5% בבורסה הלאומית ההודית (NSE), שהיא יריבתה הגדולה של בורסת בומביי, תמורת 145 מיליון דולר. כמו כן, בתחילת השנה רכשו איש העסקים הקנדי טום קולוודל וחברת ההון הפרטית Argonaut אחוזים מבורסת בומביי, ואילו דויטשה בורסה מחזיקה באחוזים בבורסת בומביי מאז 2007.
הסיבה להתעניינות המשקיעים הזרים נובעת ברובה מהרפורמה שערך מנכ"ל הבורסה בבומביי מדהו קאנאן. בין השאר פעל קאנאן לחיזוק מדד סנסק ההודי ולפיתוח התשתית הטכנולוגית, שפיגרה מאחורי המתחרות הגדולות של הבורסה. ככל הנראה הבורסה בסינגפור לא תצליח לבטל את השותפות שלה עם בורסת בומביי, שכן 4% שבבעלותה נעולים לארבע שנים נוספות לפחות.


