$
בורסת ת"א

גבעות מעריכה כי הבאר מסחרית; 3,015 חביות זרמו ב-189 שעות

כך עולה מדיווח השותפות לבורסה. השותפות סיימה את מבחני ההפקה בקידוח מגד 5 בראש העין, ונערכת להפקת נפט מהבאר. השותפות מעריכה כי ההפקה תחל ב-15 באוגוסט. קצב הפקת הנפט סובל עדיין מתנודתיות של 50 חביות ביום. בשוק ההון מעריכים כי בתרחיש החיובי ניתן יהיה להשיג מהבאר הכנסות של כמה מיליוני דולרים בשנה

גיל קליאן וסיון איזסקו 16:3421.07.10

שותפות גבעות עולםדיווחה עם סיום המסחר היום (ד') בבורסה בתל אביב כי באר הנפט בקידוח מגד 5 היא מסחרית, כך לפחות להערכת השותפות. השותפות מעריכה כי תחל בהפקת נפט ב-15 באוגוסט, במקביל למבחני הפקה נוספים.

מה דעתך על מניית גבעות יהש:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

בכך למעשה מסיימת השותפות את ההליך הארוך של מבחני ההפקה, במהלכו שיגרה דיווחים תכופים למשקיעים על ההתקדמות באתר.

 

השותפות מעדכנת כי במשך 189 שעות של מבחני הפקה בבאר שליד ראש העין - זרמו 3,015 חביות נפט לפי הבאר. מתוך כך ניתן להסיק כי הבאר מפיקה כ-383 חביות נפט ביום. השותפות מדווחת כי כמות זו סובלת כעת מתנודתיות של 50 חביות לכאן או לכאן. כמו כן, השותפות מעריכה כי זרימת הגז שוות ערך ל-90 חביות נפט, כך שזרימת הנפט יחד עם הגז עומדת על כ-473 חביות ביום.

 

השותפות לא דיווחה על היקף המאגר. בשוק ההון מעריכים כי בתרחיש החיובי ניתן יהיה להשיג מהבאר הכנסות של כמה מיליוני דולרים בשנה.

 

השותפות כותבת כי קצב הפקת הנפט ממקטעים 1-6 במשותף קטן יותר מקצב ההפקה מכל מקטע בנפרד. כמו כן מציינת השותפות כי הפקת נפט ממקטעים 7-8 יכולה להגביר את הפוטנציאל המסחרי .

 

בשותפות מסכמים כי "השותף הכללי הגיע למסקנה כאמור כי מכל המידע שהצטבר עד כה עולה כי ניתן להכריז על באר מגד 5 כבאר מסחרית. דו"ח הנדסי מפורט לגבי המסחריות של כל שדה מגד הכולל, בין היתר, תחזית לגבי רזרבות הנפט והגז בשדה מגד ותוכנית הפיתוח של שדה מגד יוכן על ידי מומחים חיצוניים לאחר שיבחנו את ממצאי מבחני ההפקה של קידוח מגד 5 וכל אינפורמציה נוספת אודות הקידוח ושדה הנפט".

 

הערכות: הכנסות של 6 מיליון דולר בשנה בלבד

 

קצב ההפקה עליו דיווחה גבעות הוא נמוך מקצב ההפקה המצרפי שהשיגה גבעות עד כה מבדיקה נפרדת של כל מקטע בבאר, כך שבמידה מסויימת הנתון שפורסם היום יכול להיחשב לאכזבה. גבעות הסבירה בדיווח לבורסה את הפער האמור בכך ש"פער זה נובע מסיבות גיאולוגיות ובשל נסיבות הכרוכות בציוד ובמכשור שבהם מבוצעים המבחנים. הפער ינותח על ידי מומחים חיצוניים", נכתב בדיווח לבורסה.

 

מומחה בתחום אמר היום (ד') בשיחה עם "כלכליסט" כי מחישוב על פי כללי אצבע מקובלים בענף מדובר בקצב הפקה יפה שעשוי להניב לשותפות רווח נקי שנתי של כמה מיליוני דולרים בודדים בשנה. עם זאת הוא מסייג את דבריו ומציין כי השותפות טרם דיווחה על גודלו של המאגר וכי בשלב זה מוקדם עדיין לקבוע האם קצב ההפקה יישמר לאורך זמן או שמדובר אולי בבאר בעלת לחץ שייפחת תוך כמה חודשים ואז תידרש השקעה כבדה בציוד הפקה.

 

לדבריו, מקובל לחשב את שווי המאגר לפי מחיר ממוצע של 50-40 דולר (אם כי מחיר סופי נקבע בהתאם למצב השוק ובהתאם לאיכות הנפט במאגר). נתון זה מעלה כי הבאר עשויה להפיק הכנסות של כ-6 מיליון דולר בשנה. בניכוי הוצאות שונות הכרוכות בהפקה ובהובלת הנפט עשוי הרווח הנקי של השותפות במקרה האופטימי להסתכם בכמה מיליוני דולרים בודדים בשנה.

 

בהתחשב בעובדה כי עד היום גייסה גבעות עולם למעלה מ-50 מיליון דולר לאורך שנותיה ובהתחשב בעובדה ששותפות נסחרת כיום בשווי של כ-800 מיליון שקל (מיליארד שקל כולל שווי אופציות בתוך הכסף) הרי שנתונים אלו עשויים להחשב לאכזבה קשה לבעלי היחידות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x