$
המלצות ואזהרות

ארה"ב הרוויחה 10.5 מיליארד דולר בגין חלק מכספי הסיוע

חברת מחקר מעריכה, שהממשל רשם תשואה של 8.5% על סיוע של 118 מיליארד ד' במסגרת תכנית ה-TARP לבלימת הקריסה הפיננסית

סוכנויות הידיעות 21:0806.04.10

משרד האוצר בארה"ב הרוויח 10.5 מיליארד דולר, ששיקפו תשואה של 8.5%, בגין כספי החילוץ של החברות הפיננסיות.

 

הדו"ח שמסכם את הכסף שהממשלה הרוויחה עבור מכירות של מניות בכורה ואופציות שהוחזקו במסגרת תכנית ה-TARP, התפרסם החודש על ידי חברת המחקר הפיננסי SNL משארלוטוויל,

וירג'ניה.

 

הרווח נוצר מסיוע של 118 מיליארד דולר שכבר הוחזרו לממשל על ידי 49 חברות שהתנתקו לגמרי מתכניות הסיוע של הממשל. מבין החברות שלא התנתקו מהתכנית, היום דיווחה AIG על שכר הבכירים כחלק מחובתה כלפי הממשל. 

 

האוצר אמר ב-2 לאפריל שתכניות החילוץ שלו נועדו לייצוב מערכת הבנקאות ויניבו רווחים הודות לדיווידנדים, ריביות, פרעון מוקדם ומכירות של אופציות". השקעות בהיקף של רבע טריליון דולר שבוצעו בשנה הקודמת והיו אמורות לעלות 76 מיליארד דולר, יהפכו לרווחיות בסופו של דבר, כך נאמר בהודעת האוצר.

 

דו"ח ה-SNL הצביע על כך, ש"מכירות של אופציות והנפקות של מניות תידלקו את הרווחיות של תכנית ה-TARP. פדיונות של מניות בכורה לבדן בדרך כלל מייצרות תשואה של 5% שנובעת מדיווידנדים".

 

רכישות חוזרות של אופציות בידי אמריקן אקספרס וגולדמן זקס ביולי 2009 "סייעו ליצירת תשואות גבוהות של 23.3% ו-20% בהתאמה", נאמר עוד בדו"ח.

 

הממשל מצפה להפסד כולל של 117 מיליארד דולר בגין תכנית ה-TARP שכוללת מימון לתעשיית המכוניות ול-AIG, כך נכתב בפייננשל טיימס.

 

דוברת האוצר מג ריילי אמרה, כי "התחזית למערכת הפיננסית בארה"ב השתפרה, משלמי המסים מקבלים את כספם בחזרה והעלות הצפוייה של פתרון המשבר הפיננסי קטנה משמעותית כך שהאוצר נסוג ממספר תכניות חירום".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x